[HUN] Harckocsibeszerzés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gaborv

Member
2013. február 2.
141
11
18
dudi: Pontosan, mindent hagynak lerohadni, láttam már BTR-t amiben 3cm víz állt. Jó tudom orosz és strapabíró de azért mégiscsak... Teljesen feleslegesnek tartok bármit venni amíg:
1- megfelelő szervíz-bázis nincs. ELŐRE.
2- nincs meg a tárolás infrastruktúrája, azt csodálom hogy győrben nem a napon rohasztják a rakétákat, ez már önmagában kisebb csoda az MH esetében.
3- Románok minden szart felújítanak, még a MIG-21eseket is, nálunk meg általában 1x megveszik, aztán le van kakálva, megy amíg jó, aztán döcög amíg a szigszalag összetartja.
4- Amíg nincs olyan kormány ami képes megérteni hogy a technikát megvenni egy dolog, hosszútávon fenntartani meg egy másik. Utóbbira jó példa, hogy a tökéletesen jó példa a PSZH-k kálváriája, volt nyuszik szerintem mesélhetnek az alkatrész-mizériákról. Én csak halottam de az is elég volt.
 

telak

Member
2013. június 26.
367
5
18
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Megköttetett a katari Leopard üzlet
A lengyelek újabb 128 darab (használt) A4/A5-t fognak beszerezni a német raktárkészletből, melyeknek a költsége mintegy 100 millió euró lesz! Ez mai középárfolyamon számolva ~30 milliárd forint! Ennyit a Honvédség is igazán költhetne harckocsi beszerzésre, vagy akár lehetne bérelni is a harckocsikat, ahogyan a spanyolok is csinálják, a bérleti szerződés lejárta után pedig a Honvédség tulajdonába kerülnének a járművek!

http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=9818

De sokszor olvasok hasonlókat. Tény, hogy a Leo-k kiváló jószágok, és én is szívesen látnám magyar felségjellel, de erre az esély kb 0. Kb 20 évünk volt lecserélni az orosz technikát modern nyugatira, de nálunk inkább leszerelték ami már túl nehezen volt üzemeltethető, vagy már elavult. A helikopter eseten is látszik mennyire nem érdekli a mindenkori kormányt a hadsereg.
A T-72-esek üzemideje is már csak 1-2 év, tekintve, hogy a legifjabbak is a 80-as évek derekán születtek. Nem akarok vészmadár lenni, de gyanus, hogy amikor az utolsó 72-es is kileheli a lelkét, a tatai fiúk majd kapnak pár gépkocsit max. vagy le lesznek építve, haderő reform címén.
Kis túlzással, ma Magyarország hadserege olyan hasznavehetetlen, mint a 30-as évek első felében, sajnos.
 

marton

Well-Known Member
2013. április 16.
1 039
715
113
Mennyi eladó használt Leo 2 lehet még a Bundeswhrnél? Mindig csak olvasom, hogy mindenki onnan csipeget... Mire akarat lesz nálunk Leo beszerzésre, addigra meg használt eladó nem lesz majd a piacon.
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
829
7
18
Szívesen. Marad még, ha rendelni akarunk.


Az meg sokadik lenne a sorban.

Lengyeleknel is van elobb rendes egyenruha kikepzes, legvedelem, csapatlegvedelem legiero es tuzerseg no meg muszakiak hogy ezekkel egyutt a harckocsik utokepes erot kepviseljenek.

Nallunk ha hirtelen kapnank es rendszerbe allitanank 200 Leo-t akkor csak celpontok lennenek egy konfliktusban megfelelo hatter kikepzes legvedelem nelkul.

Szep szep meg jo is a vasdarab de nem tetovel kellene kezdeni a hazat.

Nem mint ha sok realitasa lenne a dolognak.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
Egy kis nyálcsorgató!

A lengyel és német védelmi miniszterek aláírták a szerződést 105 Leopard 2A5 és 14 2A4 variáns átadásáról a Lengyel hadseregnek 2014-2015 kezdéssel. Az üzlet 180 mill. Euró értékű.

Miközben a 128db 2A4 felújítását is tervezik.

-Vajon A7-re vagy a Revolution-ra? Mi meg néhány T-72-nek is hogy tudunk örülni. :(

http://www.defensenews.com/article/20131125/DEFREG01/311250019/Poland-Acquires-Tanks-from-Germany?odyssey=nav%7Chead

Hát igen. A néhány T-72-ből is a fele áll.
Viszont Mo. csak most szeptemberben 2,2 milliárd eurónyi tartozást fizetett vissza az IMF-nek. (1,7 milliárd dollárt, 570 millió eurót és 255 millió fontot). Az össz.-tartozásunk 7,5 milliárd euró volt. Csak a valutalap felé.
Ennyi pénzből akár A7-es Leókat is vehettünk volna. Hogy a többiről ne is beszéljünk.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Azután, ahogy az ingyen kapott NDK Mi24esekkel bántunk, csoda, lenne, ha bármit is kapnánk. Amit a lengyeleknek adtak, azt gondosan felújították, és üzemben tartják tán még ma is.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 563
113
A szerzodes szerintem mar biztos, esetleg reszletekben kell megallapodniuk. Hollandia 100 db Leo2-t ad el , a holland parlament mindket haza jovahagyta az uzletet.


Egy ilyen százas rendelés a MH-nek is elkellene. Darabonként 2 millióért szimulátorral, 10 évre alkatrésszel és lőszerrel pofátlanul jó üzletnek néz ki.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 309
13 787
113
Szerintem az MH-nak minden kéne. Egy bazi nagy csomag, amibe minden benne van, még ruházat is. Gyakorlatilag minden elavúlt és cserére szorúl.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 899
113
Ha az MH lenne ebben a helyzetben az úgy nézne ki, hogy
Mi A6-ról csak álmodhatnánk, max. A4 amiben gondolkodhatnánk. Azt is kevesebb darabszámban mindezt "nemzeti hernyótalpas képesség" címszó alatt majd 20 év múlva. Aztán mi meg azért nem modernizálnánk mert nem lenne pénz. Persze a vezetés úgy kommunikálná, az állapotuk tökéletesen elégséges katasztrófahelyzethez, árvízhez.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 563
113
Az a bazinagy csomag is beleférne egy ésszerű átalakítás + felesleges adminisztratív személyzet leépítése mellett, ha olyan árat sikerülne kialkudni, mint most a finneknek erre a 100 harckocsira.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Egy ilyen kis 60 milliárd Ft költéssel azt hiszem szívbajt hoznánk pár szomszédunkra. Románok is simogathatnák a kis sufnituningos tankjaikat , kilővésük után :D :D
 

F1End

Member
2010. július 17.
92
1
6
Mi ilyen olcsón biztos, hogy nem jönnénk ki, már csak azért sem, mert, a finnekkel ellentétben, nálunk nem áll már most százas nagyságrendben ez a típus. Szerintem simán lehet, hogy az üzemeltetéshez szükséges dolgok nagy részét a meglévő Leóktól csoportosítják át.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Ilyen "10 évre szólóan tartalék alkatrész, továbbá szimulátorok és lőszer csomag foglaltatik a hírek alapján." egy 3m$/dbár is szimplán nagyon jó lenne. Még az A4 is fényévekkel jobb mint a környéken bármi, nemhogy A5/A6. Mondjuk A6ból sok már nincs elfekvőben újként meg más az árazás...
 

alfa74

Well-Known Member
2013. március 15.
1 118
131
63
Első lépcsőben én örülnék egy zászlóaljnyi mennyiségnek is!
Akkor lenne egy Ténylegesen NATO szabványra feltöltött T-72-es és egy Leo-2-es hk zászlóaljunk.
Na ezt már lehetne később apróbb lépésenként korszerűsíteni, mert lenne egy alap szint.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 905
65 807
113
Hiába vennénk,nincs hozzá személyzet. A kicsi modern seregszemléletünkbe nem fér bele + 100 hk-ra való személyzet felvétele. Azért hogy 30 évig a szabadban díszelegjen gazdátlanul minek? Nem veszünk semmit mert könnyű hadsereg vagyunk.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 563
113
Valószínűleg kerülne annyi felesleges aktatologató meg milliárdokat zsebretevő fejes, akikket két lábbal kirúgva és az addig rájuk költött pénzt egy 10 éves periódusra leotsztva kijönne a személyzet fizetése meg a tankok részlete is.