[HUN] Harckocsibeszerzés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 536
5 034
113
Mondjuk érdekes hogy a fejlesztések menyire keszekuszák. Aztán lehet hogy az egész csak szemfényvesztés. A T72 is lehet hatékony ha a légierő felette van és lezúz mindent, végül is a hálózatos harcnak van jövője. És a Leót is el lehet veszíteni ha káosz van. Mondjuk nem lehet tudni hogy nálunk a hálózati harcra menyire van a hadsereg felkészítve.
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 536
5 034
113
Én egyetlen kísérletről sem hallottam. Valamikor volt egy rádiótender talán a svédektől de úgy emlékszem botrány lett belőle. Pedig a digitális rádiók adatátvitelre is képesek, ami a legfontosabb valami lenne, gondolom páncélos egységek esetében még inkább. Ráadásul maga az információ gyűjtése és szűrése és megjelenítése még fontosabb, hogy a pillanatnyi harchelyzetről valós áttekinthető információ álljon rendelkezésre. Ez úgy jött fel bennem hogy nemrég böngésztem pár érdekes páncélosokkal kapcsolatos könyvet , többek között olyanokat is melyek a német páncélosok szerepét taglalják a D-nap után.
 

alfa74

Well-Known Member
2013. március 15.
1 118
131
63
bartinieffektus
És mégsem ugyan az a kategória! Sem műszerezettségben, sem technikailag. Ég és föld!
 

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 148
357
83
bartinieffektus
És mégsem ugyan az a kategória! Sem műszerezettségben, sem technikailag. Ég és föld!

Ugy ertettem , hogy vesznek hasznalt Leopardokat , aztan fel kell majd ujjitani . Nalunk pedig all a sok T-72-es, szinte 0 killometerrel , amit szinten fel lehet ujjitani, a Leopard aranak a felebol legalabb hasonlo szintre, mint a felujjitott Leopardok. Akkor meg minek a Leopard ? Triplan szopjunk ?
 

alfa74

Well-Known Member
2013. március 15.
1 118
131
63
Egy fejlettebb technika beszerzése dupla szopás?
Érdekes egy gondolatmenet.
Emellett a Leo-2 épp a szovjet harckocsik ellen fejlesztették ki, erre a terepre.
Nem azért korszerűsítenek valamit, mert nincs már gyártásban, hanem, mert vannak újabb kihívások is. Bár ez nálunk felettébb szokatlan dolog.
 

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 148
357
83
Egy fejlettebb technika beszerzése dupla szopás?
Érdekes egy gondolatmenet.
Emellett a Leo-2 épp a szovjet harckocsik ellen fejlesztették ki, erre a terepre.
Nem azért korszerűsítenek valamit, mert nincs már gyártásban, hanem, mert vannak újabb kihívások is. Bár ez nálunk felettébb szokatlan dolog.

Olvasd el !

"Today Leopards have already almost 30 years, and their service costs more. Germans arrive too slowly parts for this model. The biggest problem is with optoelectronic components. Our western neighbors stop to produce such parts, because most of the countries consuming Leopards 2A4 decided to modernize them. "

Nincs mas valasztasuk . En a jo multkor megneztem az A4-es leopardokat. Tiszta analog torony, belul rozsdakupacok mindenhol, az egesz tnak regebbinek hatott, mint a mellette kiallitott T-72-es. Mar bocs , de te ilyenek akarsz 2-3 millio dollarert megvenni es utanna felujitani , mert egyebkent csak ugyanugy fog rohadni tovabb, mint most a T-72-esek.... ez dupla szopas , mert a T-72-esek legalabb mar itt vannak.
 

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 148
357
83
Srácok, se Leopárd nem lesz itt se T-72-es upgrade. De még T-72-es se.
Tobb , mint valoszinu , habar nalunk mindig a legsza....bb f...t kell , hogy lenyomjak a torkunkon , ugyhogy , tobb , mint valoszinu , hogy D-20ast huzogato MRAP-okkal fogjak levaltani a T-72-eseket.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 515
14 973
113
:) Nem értem, minek ide Leo meg T-2...... 40-50 Toyota terepjáró, rajta pct rakéta simán szétzilálja azellenséges páncéloshadosztályt, főleg, ha felülről mezőgazdasági helikopterképes pilóták szórják rájuk a folyékony rozsdát..... :) :)
 
  • Vicces
Reactions: Tumpek

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 895
4 405
113
"Tobb , mint valoszinu , habar nalunk mindig a legsza....bb f...t kell , hogy lenyomjak a torkunkon , ugyhogy , tobb , mint valoszinu , hogy D-20ast huzogato MRAP-okkal fogjak levaltani a T-72-eseket."

Nyugodj meg, nem így lesz. Nincs elég D-20-as!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
Nyugodj meg, nem így lesz. Nincs elég D-20-as!
Nincs elég tüzér sem hozzá. Egyébként érdekel hogy még elvileg van kb 100 db D-20 raktáron. Gondolom kint rohad az udvaron mind már 10-en x éve. Szóval ezeket mikor vonják majd ki. Mert már csak ezek maradtak meg a BTR-ek a "nehéz" fegyverzetből. Mármint a mi viszonylatunkban.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 094
113
Kromofágot a szép tankjaiknak! Aztán sírhatnak majd a győzelmi dísszemlén a lemart festékes HK-k miatt. Inkább meg se tartják, de akkor meg minek győzelem? Na, így jutunk el a világ legyőzéséig!
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 376
55 060
113
Egyébként, hogyha valami Isteni csoda folytán lenne pénz a páncélosokra , én csak új gyártásút vennék logisztikai támogatással együtt. Ellenben nem vennék sokat.
Ha jól tudom, egy harckocsi zászlóalj 41 harckocsi+kiegészítő járművek. Ennyi szerintem pont elég. 41 modern harckocsi ilyen terepen szerintem többet ér, mint 2-300 ősrégi.
 

alfa74

Well-Known Member
2013. március 15.
1 118
131
63
bartinieffektus

Azért arra felhívnám a figyelmedet, hogy a 2A6ról van szó és nem arról amit te emlegetsz 2A4!
Az egész az új lengyel és finn beszerzésből indult ki.
Erre írtam, hogy 1 hkzlj vásárlása (58db) esetén 2 zlj lenne már teljesen feltöltve. Az 1. T-72vel, míg a 2. egy korszerűbb váltó típussal a Leo2A6-al.
A lengyelek is ha jól tudom párhuzamosan üzemeltetik a két típust és van egy tippem, hogy melyik kerül majdan előbb kivonásra.
Ha kivonják a helyi T-72ket, akkor is marad még páncélos haderejük és nem kell mindent a nulláról kezdeniük.
Számunkra ez lehet a követendő példa, szerintem!
Ha lehet ne az legyen a válasz, hogy hú de az mennyi pénzbe kerül, meg úgy sem és dehogy!
Ilyen alapon minden fejlesztés felesleges ( mert az új drága) és vissza a huszárságot, mert a lovak még a mezőgazdaságnak is jót tesznek!
Szintén figyelmedbe ajánlom ,hogy a T-72 üzemeltetése pont a duplája volt a T-55-nek. Ugyan akkor ,szinte mindenben felül is múlta az elődjét.Nem is kellett belőle annyi.
Itt kanyarodnék vissza fip7 bejegyzéséhez:
" Ennyi szerintem pont elég. 41 modern harckocsi ilyen terepen szerintem többet ér, mint 2-300 ősrégi. "
Tökéletesen egyet értek ,csak a db-szám 58.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 376
55 060
113
Alfa74

Ezen az oldalon van róla egy jó kép:
http://www.shipbucket.com/forums/viewtopic.php?f=20&t=1941&start=20

Itt 41 harckocsi egy zászlóalj. Azt nem tudom, hogy nyugatiaknál mennyi.
 

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 148
357
83
bartinieffektus

Azért arra felhívnám a figyelmedet, hogy a 2A6ról van szó és nem arról amit te emlegetsz 2A4!
Az egész az új lengyel és finn beszerzésből indult ki.
Erre írtam, hogy 1 hkzlj vásárlása (58db) esetén 2 zlj lenne már teljesen feltöltve. Az 1. T-72vel, míg a 2. egy korszerűbb váltó típussal a Leo2A6-al.
A lengyelek is ha jól tudom párhuzamosan üzemeltetik a két típust és van egy tippem, hogy melyik kerül majdan előbb kivonásra.
Ha kivonják a helyi T-72ket, akkor is marad még páncélos haderejük és nem kell mindent a nulláról kezdeniük.
Számunkra ez lehet a követendő példa, szerintem!
Ha lehet ne az legyen a válasz, hogy hú de az mennyi pénzbe kerül, meg úgy sem és dehogy!
Ilyen alapon minden fejlesztés felesleges ( mert az új drága) és vissza a huszárságot, mert a lovak még a mezőgazdaságnak is jót tesznek!
Szintén figyelmedbe ajánlom ,hogy a T-72 üzemeltetése pont a duplája volt a T-55-nek. Ugyan akkor ,szinte mindenben felül is múlta az elődjét.Nem is kellett belőle annyi.
Itt kanyarodnék vissza fip7 bejegyzéséhez:
" Ennyi szerintem pont elég. 41 modern harckocsi ilyen terepen szerintem többet ér, mint 2-300 ősrégi. "
Tökéletesen egyet értek ,csak a db-szám 58.

Ertem en , hogy mit akarsz, de az a hajo mar elment. Hasznaltat mar nem veszel . Egyebkent a Lengyelek 2A5-ot vettek,amik az ezredfordulo kornyeken voltak 2A4-bol modernizalva. Mire lesznek megint levetett darabok , ugyanugy belefutsz abba , amibe a lengyelek. Felesleges. Uj tankot nem fognak beszerezni , a legolcsobb is 10 millio Euro korul van. Raadasul most , hogy utannakutattam,egyenplatformra akarjak modernizalni az osszes tankot Leopard 2PL neven.

...es , hogy miert 2A5-ot vettek? ...

http://translate.google.com/translate?sl=pl&tl=en&js=n&prev=_t&hl=hu&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.altair.com.pl%2Fnews%2Fview%3Fnews_id%3D10344

"Eventually it was decided to tanks in varieties A4 and A5 with guns Rheinmetall 120-mm-Glattrohrkanone L/44 length 5280 mm. Not selected varieties A6 in the Netherlands with guns length of 55 calibres (length 6600 mm), including due to the Canadian experience in Afghanistan with the use of Leopard 2A4 + and 2A6M (Canadian Leo 2A4 + to Afganstanu, 2010-03-12). It turned out that the increase in the length of the barrel does not affect the accuracy acts positively"