Leopard 2

A LEO 2 tornyának elgondolását sosem értettem, úgy tűnik mintha a (igen méretes) hátsó rész mintegy felében - kétharmadában nem is lenne semmi hasznos, a maradék meg lőszertároló.

A LEO 2 tornyának elgondolását sosem értettem, úgy tűnik mintha a (igen méretes) hátsó rész mintegy felében - kétharmadában nem is lenne semmi hasznos, a maradék meg lőszertároló.

Elektronika meg a rádió van a lőszertároló mellett.

Elektronika meg a rádió van a lőszertároló mellett.

Azt látom, de mögötte? Szendvicspáncél?

Az elgondolás e mellett a tervezési metódusról érdekes - azt értem hogy szeparálva van a lőszer, blow out panelekkel ráadásul így lényegében az igazán páncélozott részeket egy viszonylag keskeny sávban pakolhatják előre stb. Ettől függetlenül szembeszökő, hogy mennyire nagy és hosszú a torony. Nem tudok másra gondolni, minthogy logisztikai megfontolások (vasúti, tengeri szállítás korlátai) állhatnak az elgondolás mögött.

Az elgondolás e mellett a tervezési metódusról érdekes - azt értem hogy szeparálva van a lőszer, blow out panelekkel ráadásul így lényegében az igazán páncélozott részeket egy viszonylag keskeny sávban pakolhatják előre stb. Ettől függetlenül szembeszökő, hogy mennyire nagy és hosszú a torony. Nem tudok másra gondolni, minthogy logisztikai megfontolások (vasúti, tengeri szállítás korlátai) állhatnak az elgondolás mögött.

A torony küzdőtér utáni része úgy néz ki,hogy van a lőszertároló,mellette az elektronikai blokkok és a rádió majd emögött vannak még zárt tároló rekeszek.

Ami pedig a páncélos kérdésed illeti az nincs.Hátulról a mai harckocsik gyakorlatilag védtelenek a 20-30mm-es gépágyú lőszereknél komolyabb dolgok ellen.Páncél van elöl egy halom,oldalt a küzdőtér végéig(tehát a motortérnél már nem)valamennyi és ezzel ki is fújt a dolog.

• Tetszik
Reactions: endre
48BEA2D700000578-0-image-a-73_1517351306200.jpg

48BD1B4600000578-5332247-image-a-42_1517403165742.jpg

XcciD8m.jpg

9ac392e5a567d4a50a013c74a3a8b72e.jpg

C0qWKTnUUAEUGmH.jpg

Ne csak az M1-ből legyen ilyen sorozat ;)

Plussz egyeb dolgok vannak elhelyezve ha megnezed a 72 es tornyan is vannak tarololadak felhelyezve na a leonal ugyan az a szerep csak a torony vegebe van. /emellett gondolom a leonak is vannak a lanctalp folott elhelyezett taroloi is/

• Tetszik
Reactions: endre
Torony/géppuska mozgatásához? 5, 6 gomb lehet rajta, talán HOTAS szerű funkciója is van.
Nem arra gondoltam, hanem a másik oldalon. Az amit te írsz szerintem a tüzeléshez való, és a jobb oldali alsó markolatot is fogni kell ilyenkor szerintem meg jól befeszíteni hogy ne fejeljen le valamit lövéskor a pk. Ez a jobb oldalon van, az a picike, talán az való a löveg finom mozgatására, miközben az optikával finomhangol előregörnyedve ? Saccra a jobb hátsó, az a nagy meg valami kereső optikáé lehet és a képernyő adja le a képet amit lát. A tornyot nem lábbal pedállal forgatják?

Nem arra gondoltam, hanem a másik oldalon. Az amit te írsz szerintem a tüzeléshez való, és a jobb oldali alsó markolatot is fogni kell ilyenkor szerintem meg jól befeszíteni hogy ne fejeljen le valamit lövéskor a pk. Ez a jobb oldalon van, az a picike, talán az való a löveg finom mozgatására, miközben az optikával finomhangol előregörnyedve ? Saccra a jobb hátsó, az a nagy meg valami kereső optikáé lehet és a képernyő adja le a képet amit lát. A tornyot nem lábbal pedállal forgatják?

Semmit nem kell fogni nem rúg akkorát az az ágyú.Az a joy amiről beszélsz(a nagy fent)az a parancsnoké.Ugyan lehet veele lőni de közel sem arra való.

Ja, ok. Passz, talán a parancsnoki kupolát forgatja vele.

Hú vazzeg! :oops::oops::oops::oops: Most esett le hogy ez nem is automata töltős 3 fős tank mint a ruszki vasak. :oops: Az ember úgy megszokja egy idő után...

Ez egy Orosz videó,5:30 tól vannak benne jó felvételek,a hozzá tartozó műszaki mentőről is,ha jól láttam a legvégén,még vontatva is tüzel a cicus.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Vóna egy tényleg teljesen ártatlan kérdésem. Azt szokták volt mondani, hogy az oroszoknál a Nagy Gyár a hét elején autót, trakort gyárt, a végén meg tankot.
Nos, a németek nem tudnák ezt megtenni? Itt az Audi, a Merci, lassan a BMW... Hétfőtől szerdáig gyártsanak autót, utána jöhet nekünk a Leo.... :) :) :)

Láttam már tolólapost, a szíriai harcokból az következik, hogy van értelme, TOW-al romok közt pár 100 m-re is meg lehet lapulni, ott csak földsánc mögött voltak biztonságban, leadtak pár lövést és visszahúzódtak mögé, abban a pillanatban jött is a rakéta.