• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 561
113
Milyen fékpadon vizsgáztatják? Melyik Környezetvédelmi osztályba lehet vajon?
:)
A röhely az egészben, hogy valószínűleg jó lenne a környezetvédelmi besorolása. Talán itt volt téma, és nem tudom már, hogy a Leo vagy a Tigris szerepelt a számításban, de a tömege miatt úgy jött ki, mint egy 4-es vagy 5-ös golf. Jelenelg a nagy 2+ tonnás SUV-ok röhögve teljesítik az EURO6 normákat, mivel van egy a gyártók által ügyesen kilobbizott szorzó a képletben, s közben kisautókkal vért izzadnak vagy csak nagyon drágán tudják teljesíteni ugyanazt a normát, pedig egyértelmű, hogy egy új Corsa kevésbé szenneyz, mint egy új XC90.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 218
67 127
113
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 218
67 127
113
9317d0804180dea0cd94a3d81a33e89e.jpg
 
S

speziale

Guest
A röhely az egészben, hogy valószínűleg jó lenne a környezetvédelmi besorolása. Talán itt volt téma, és nem tudom már, hogy a Leo vagy a Tigris szerepelt a számításban, de a tömege miatt úgy jött ki, mint egy 4-es vagy 5-ös golf. Jelenelg a nagy 2+ tonnás SUV-ok röhögve teljesítik az EURO6 normákat, mivel van egy a gyártók által ügyesen kilobbizott szorzó a képletben, s közben kisautókkal vért izzadnak vagy csak nagyon drágán tudják teljesíteni ugyanazt a normát,

Te kevered a szezont a fazonnal. Amiről te beszélsz az a flottaátlag co2 számítás és az hogy a bev vagy phev járművek plussz szorzóval számítanak a kiszámításkor. Megjegyzem a szuperkredit rendszer is ideiglenes 1-2 éven belül megszüntetik
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 218
67 127
113

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 399
113
  • Tetszik
Reactions: bel and Pogány
R

Ruby de Puteaux

Guest

FAMAE, a company operated by the Chilean Army, has selected OIP Land Systems (an Elbit Systems company) to modernise the fire control system (FCS) of the service’s LEOPARD 2A4s, and their associated simulators, plus the sighting and targeting systems of the MARDER 1A3 fleet. Aselsan has also been selected to provide new internal Communications systems for both vehicles. In a parallel move, FAMAE plans to develop its own FCS for the Army’s M109 self-propelled howitzers, collaborating with Chilean company Village and basing the new system on the NEKULPAN fire C2 system (SMCF), already in Service on the LARS 160 rocket artillery systems and the TRALCAN 70mm MLRS.
OIP must therefore develop the basic and conceptual engineering, before making the modifications that allow installation of the new observation and targeting system.
A mid-life upgrade has been planned for the LEOPARDs (approx. 170) and MARDERs (approx. 280) since their acquisition some 15 years ago. In 2018, the Army’s Directorate of Projects and Investigations (DIPRIDE) initiated the ‘PROACO’ programme, to develop modernisation plans for the upgrades noted above. An estimated budget of $7 million (€5.9 million) was approved for development of prototypes and in 2020 the Army assigned the project to FAMAE.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 215
73 899
113
ide-defea-leo.jpg


INTRACOM Defense görög vállalat a DEFEA 2021 védelmi kiállításon bemutatta a görög hadsereg számára készült Leopard 2A4 harckocsi modernizációs csomagját.

GenAirCon Hybrid Energy System
WiSPR Evoulution
Rheinmetall DRIVE
Valpak multispektrális álcázórendszer
...

 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Wilson