1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lockheed Martin F-22 Raptor

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Dehogy tud...

  Az F-22 még mindig sokkal magasabban, sokkal gyorsabban tud repülni úgy, hogy oda jobban tud kigyorsítani, tudja ezért messzebbre indítani ugyan azt a rakétafegyverzetet ami az F-35-ön is van, úgy hogy valószínűleg még jobb a stealth karakterisztikája is.

  Az F-22 egy jobb VADÁSZgép.
   
  endre and fip7 like this.
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  Már nagyon regóta elavultak az egyfeladatú gépek.
  Oké képes GPS bombával prec csapásmérésre a Raptor de az kb csak azért van,hogy tudják mire hasznalni őket,mert amúgy csak otthon adják a keszit.Arra meg drága és felesleges is 140 gépet (kb 40 kikepzőként üzemel) üzemeltetni.
   
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Khöm. Az F-22 képes arra, hogy 140 km-ről loftoljon SDB-t, még a Nyevonak sem lenne a leghalványabb reménye sem érzékelni azt bombaoldás előtt.

  Ez az F-22-eset Izraelnek valami orbitális fake news szintű hírnek tűnik, mint kb. anno a Kitty Hawk Indiának volt 10 éve.
  Az USA-nak mindennél jobban szüksége van jelenleg a Raptorokra.
   
 4. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Drága, de nem felesleges. Amíg nincs a többi országnak ilyen repteljeítményű gépe, addig előnyt fog jelenteni. Jól ki lehet egészíteni az F-15 el őket, de kellenek az F-22-k eléjük.
   
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ez aztán ultimate érv az F-35-el szemben.Arra azért kíváncsi lennék,hogy abból a kb 140 gépből ami harcoló alakulatnál van és így is marha kevés melnnyit küldenél ilyen feladatra F-35 helyett.Akinek képessége van arra,hogy bombaoldás előtt leszedje az F-35-öket(ami nem mellesleg ugyan úgy képes SDB-t oldani bár nem 140km-ről az biztos) annak nem fog gondot okozni az,hogy amíg 140km-et elvitorláznak az SDB-k addig arrébbmenjen annyit,hogy semmit ne találjanak el a bombák.
   
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Szerinted poénból integrálták a gépekre és tesztelték ezt, amiről adtam linket is...?
  Mert nem volt jobb dolguk...?
  Ezen felül egy stealth gépről oldott p*csányi bombát szerint mi fog időben észlelni?
  Az megvan, hogy a Nyebo vagy bármi nehéz SAM rendszer csomagolási ideje menni...?

  Dudi, én kezdek belefáradni, hogy minden felmerülő marhaságodra hosszan válaszoljak, mert akkor soha nem fog új videó vagy cikk születni...
   
  Lord Gazember likes this.
 7. szzsolt81

  szzsolt81 Active Member

  Mig 31?
   
 8. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ami nem tud elmenni mert fix vagy gyakorlatilag fix azt meg megvédik annyira,hogy ne is kelljen elmenni.Ha jól emlékszem akkor 8db SDB fér a Raptorba.Ez azt jelenti,hogy egy gép elvisz 8db folyamatosan lassuló de alapból sem túl gyors a radaron világító célpontot.Ez bármilyen légvédelmi rendszernek gyerekjáték.Persze mondhatod,hogy egy Raptor nem megy sehová,de akkor megint felteszem a kérdést,hogy az így is kevés Raptorból (amire állítólag olyan óriási szükség van,hogy az elmondhatatlan) mennyit áldoznál be azért,hogy bombázzon?És mivel pótolnád a vadász feladatokból kiesett épp bombázó Raptorokat?
  Az a nagy dilemma,hogy van a angyon kis számú Raptor mint vadász képesség ami nem pótolható mással (ez a mondás!) de te elviszed bombázni.Két lehetőség maradt: vagy nem pótolod és akkor baj van vagy pótolod,de akkor mégsem pótolhatatlan...
   
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  Mi van vele?A MIG-31 egy nagyon speciális igényre adott nagyon speciális válasz.
   
 10. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Az OK, hogy magát az indítást nem is látják (távolság miatt), de szerintem a multi mission radarok képesek érzékelni az SDB bombákat.
  Elvileg tüzérségi felderítőként ezeknek megy a 120mm-es aknavető gránátjának érzékelése olyan 30-40km-ről. Az SDB bomba lényegesen nagyobb radarkeresztmetszettel kell rendelkezzen, tehát nagyobb távolságról is észlelhető.
   
 11. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  A repülés nagyon látványos, a festés kissé hiányos (bal szárny kilépőélén az alapozó is kilátszik), de legalább 2020-as légibemutató:

   
  fishbed likes this.
 12. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Köcsög leszek :D

  [​IMG]
   
 13. dudi

  dudi Well-Known Member

  Mit írtam?
   
 14. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Kinek válaszoltam :D?
   
  dudi likes this.
 15. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ha ez igaz,akkor meg van.hogy mivel kárpótolták a zsidókat az F-35-k araboknak történő eladása miatt.

  Trump adminisztráció jóváhagyja az F-22 vadászgépek eladását Izraelnek


  [​IMG]

  A külföldi sajtó, beleértve a görög és a Közel-Keletit is, arról számolt be, hogy Donald Trump amerikai elnök adminisztrációja jóváhagyta az F-22 5. generációs vadászgépek Izraelnek történő eladásáról szóló döntést.

  Korábban ezeket az amerikai harci repülőgépeket nem adták el külföldi országoknak.

  A The Times of Israel izraeli kiadása az Egyesült Államok forrásaira, valamint a szaúd-arábiai médiára hivatkozva azt írja, hogy Mark Esper amerikai védelmi miniszter bejelentette ezen "lopakodó harcosok" Izraelnek történő értékesítésének jóváhagyását.

  Izraelt korábban nem csak az F-35, hanem az F-22 megvásárlása is érdekelte, de az Egyesült Államok ezt elutasította. Az Egyesült Államok 2011-n leállította a vadászgép gyártását, és törvényesen megtiltotta annak külföldre történő értékesítését. A közel-keleti biztonság megerősítésének lehetőségeiről és Iránnal való szembenézésről azonban a Trump-adminisztráció jóváhagyta az F-22 esetleges eladását az izraeli légierőnek.

  Az AFP hírügynökség tudósítója is közvetve erről ír. A hírügynökség meg nem nevezett forrására hivatkozva olyan anyagot tett közzé, amely Mark Esper és Benny Gantz amerikai és izraeli katonai részleg vezetői közötti tárgyalásokra utal. A cikk arról számol be, hogy "jelentős előrelépés történt a katonai fölény minőségének javításában, Izrael tekintetében a térségben".

  Korábban izraeli hivatalos források nem tettek közzé jelentést arról, hogy Izrael az F-22-s vadászgépek eladását kérte volna az Egyesült Államoktól. Jelenleg az izraeli kormány nem adott ki hivatalos közleményt az F-22-k esetleges megvásárlásáról.
   
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Továbbra sem értem, hogy ezt miért kell posztolni újra és újra.
  El nem tudom képzelni, hogy ez megtörténjen. Még azt sem, hogy csak azt a 40 gépet adják el, ami most nem bevethető élesben. Ha még azok átalakítását fizetnék.

  Vagy ez valami politikai öngyilkosság...?
  Mert, ha ennyire ostoba lenne az országom vezetése, akkor fognám a fejem.
  Ez egész egyszerűen nem lehet igaz. Ennyire hülye senki nem lehet, hogy ezt komolyan fontolóra vegye.
   
  fishbed and zsolti like this.
 17. Roni

  Roni Well-Known Member

  Semmi pánik, a jenki f35-sok százai ezrei felzabalnak mindenkit, nyugodtan el lehet adni az f22est úgy hogy csövön az utodja.
   
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az is érdekes, hogy USAF folyamatosan sírt, hogy nincs elég F-22.
  Hogyhogy nem megy a rage részükről, hogy elveszik a no.1 vadászgépüket...? Mert ez t nem gyártják. Csak az USAF-től tudják elvenni azokat.
  Ha nincs asztalverés, csak nem amiatt van, hogy ez nem igaz? :eek:
   
  fishbed and zsolti like this.
 19. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nincs előttem nekem sem, hogy lepasszoljak őket ;)!
   
 20. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Nehezen értelmezhető hír.
  1, Izraelnek erre semmi szüksége, főleg nem Irán ellen. Van nekik muzeális F-14A meg a "most már biztosan veszünk" kínai vagy orosz vas. Amire nincs pénzük.
  2, Azok a gépek félidősek legalább sárkányügyileg, ráadásképp hajtómű is alig van hozzájuk (felélték őket).
  3, Egy új típus rendszeresítése évekig tartana, kialakítani a helyüket, kiképezni a személyzetet - egy alapvetően öreg gépre, amit nem sok évtizedes megoldás
  4, Az egész USAF stratégia bomlana, mert a spearhead veszne el minden AA scenarióban. Az F-35 ugyanis nem AF gép.

  Baromság, ennyi erővel a B-2A is felajánlásra kerülhetne, vagy a régebbi LA tengók, mert ez az a kategória. Az egész valszeg az izraeli lobbi támogatásáért megy a választás hajrájában, hogy Trumpot támogassák, más értelmét nem látom.

  (Újragyártás meg már ki lett számolva hogy nem éri meg, Japánnak sem kell már, mert fejleszt sajátot, nekik meg ott az NGAD, az USAF azt akarja - de addig kell nekik minden egyes példány.)
  Szerintem az USAF csak azért nem cáfolja, mert nettó hülyeségnek tartják - és a terv komolyra fordulva a kongresszuson úgysem menne át. Esélytelen.
   
  nyugger, Bleroka, fip7 and 4 others like this.

Ezen oldal megosztása