1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lockheed Martin F-35 Lightning II

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Te is, en is hasznalom sajnos a Google termekeit, pedig nyilvanvalo, hogy tarol mindent rolam, es amikor rakeresek valami a keresöben, a Facebook hogy hogy nem, pont azokat a reklamokat dobja fel. Ez van, ha hasznalni akarom a szamitogepet, vagy a telefont, ezt be kell nyelnem. Es szerintem vadaszgeppel is ez lehet, kell? nem kell?, ha kell, igy muködik a dolog, ha nem tetszik, mehetsz a dolgodra. Forraskodhoz semmi modon nincs hozzaferes, kiveve, ha az izraeli lobby kiharcolja washingtonba a VIP folyosot.
  Nyilvan nem tudjuk, mit tudnak ezek a rendszerek, de szamomra azert beszedes volt, amikor az amerikaiak a gepekkel valo kommunikaciora hivatkozva allitottak biztosan, hogy az indiaiak nem löttek le pakisztani F-16-ot, mert mind megvan, es a bazisukon vannak.
   
  fip7 and zsolti like this.
 2. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Vajon Izrael miért szeret minden kütyüt, amit vesz vagy kap, megbütykölni? Talán ezért?
   
  fip7, ghostface, zsolti and 1 other person like this.
 3. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Az elmult evitezedek, es folyamatos haboruskodasuk is bizonyitja, hogy az USA megingathatatlanul kiall Izrael mellett, a cionista lobby irigylesremelto. Elnökök, korszakok jönnek, mennek, de az USA-Izrael baratsag adott, es meg atomhaborus fenyegetest is megert ez nekik a Szovjetunioval Izraelert. Tehat ha ezen mulik, Izraelnek nem kene barmi aron a forraskod meg a többi, mert az USA hattere nem kerdes.

  Szerintem Izrael inkabb uzleti okokbol akar föleg mindent megkapni, mert ugye maguk is gyartanak es arusitanak fegyvereket, fedelzeti rendszereket, korszerusitesi csomagokat, igy a modern technologia megismerese nekik penzben mert uzleti elönnye tehetö.

  Az meg mar Izraelt minösiti, hogy az USA-tol kieröszakolt, kizsarolt fejlett technologiat, pl a Lavi eseteben, siman eladja az USA ellensegenek, Kinanak. Igazi megbizhato barat az ilyen.
   
  Bleroka likes this.
 4. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Mert:
  -így profitálnak a megszerzett tudásból a legtöbbet - fenntartva egy magas szintű R&D ipart. Kész magas szintű termékre építve könnyű az élvonalba tartozni kisebb pénzből, mint teljes alapfejlesztéseket végigvinni... (makkerek).
  -haderejüknek spec igényeik vannak - pl. nem kell nekik hajók elleni képesség. A spec igényekhez hozzáigazítják azt, ami van, vagy ahhoz terveznek cuccokat (Merkava...)
  -még mindig fáj nekik, hogy a franciák egyszer otthagyták őket (és az IAF szívta a fogát a Mirage gépeik miatt)- számítanak arra, hogy ez a szövetséges is leszakadhat. Saját forráskóddal/berendezésekkel könyebb fenntartani a repképességüket és sündisznóként tovább védekezni.


  Konteós sarok:
  BTW ha a "lekapcsolás" létezne, miért pont ők szedették volna ki (nem mondjuk a level 1 partner UK), mikor ugye az USA Izrael pincsije (vagy mi), így nekik ettől nem is kell félni (sőőőőt, távezérléssel az Illumináte lekapcsolja az összes többi F-35-öt, aki nem velük van)?
   
  molnibalage and Nagy Csaba like this.
 5. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Ezt most konkrétan tudjunk hogy így van, vagy azt gondolod és így van?
   
  molnibalage likes this.
 6. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Azért ez így nem igazán áll meg, pl. a Sa'ar 5 osztályú korvetteken ott van a 8-8 darab Harpoon. Kifejlesztették a Gabriel hajó-elleni robotrepülőgépet, stb.
   
  fishbed and fip7 like this.
 7. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Jogos, mert rosszul fogalmaztam - az IAF profiljának nem olyan jelentős része a hajók elleni harc, mint mondjuk a svédeknek. A haditengerészetük nyilván kiterjedtebben foglalkozik ezzel.
   
 8. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Azt hogy a MN Sz-75, Sz-125 raketait, vagy T-55, 72 tankjait, Mi-24 helijeit nem kapcsolhattak ki tavolrol a Szovjetuniobol, azt biztosan tudom, maga Gorbacsov mondta anno, amikor egyutt vodkazgattunk, szoval ez a resze biztos, azokat a regi analog vasakat nem tavvezerelte senki.
  Az is biztos, amit az USA nyilatkozott a pakisztani F-16 kapcsan.
  A többi spekulacio.
   
  fip7, notaricon and zsolti like this.
 9. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Pedig pont most, amikor a szir-orosz fel technikaja finoman, de idönkent haborus celpont, es orosz hajok is jönnek mennek a közelben, böven lenne okuk a hajok ellene harcra is keszulni, több, mint a svedeknek, akiket valojaban senki nem fenyeget igazan, meg a ket vilaghaboru is kikerulte öket Hitlerrel-Sztalinnal, csak maguknak tartanak fenn egy orosz haborus fenyegetettseg erzest jelenleg is, hogy a tarsadalom fele eladhatok legyenek a fegyverbeszerzeseik es a hadiipar.
   
 10. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 11. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  https://aviationweek.com/defense/f-35-mod-adds-new-missiles-weapons-bay
  Nem lett volna egyszerűbb/olcsóbb rögtön a megfelelő méretű/mennyiségű fegyverzet tárolására alkalmas belső fegyvertérrel tervezni?
  Mi lehetett akkor ott a fejekben, vagy mi változott meg?
  Nem lehet hogy az van mögötte, hogy azóta már rájöttek hogy kelleni fog az a "nagyon nagy hatótávolságú passzív önirányító radargyilkos rakéta" belülre, amire úgy gondolták hogy soha nem lesz szükség, mivel a gép észrevehetetlen?

  Csak ötletelek...
   
 12. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Arról van szó hogy nincs mindenre idő azonnal, a tervezés folyamán ütemezni kell. Akkor a kívánalmaknak megfelelő fegyverteret/tartókat dobtak össze - ezzel is gyorsítva a fejlesztést. De a későbbi kiterjesztés lehetőségét meghagyták, ami most kezdődik el (és fog is - lásd a brutál villamosrendszerét irányított energiájú fegyverekhez).

  Az F-22 eredetileg vitt 4 AMRAAM raksit belül. jött a C-5 verzió és lett hat - nem volt sürgős, egyrészt annyival is elkaszált mindent, másrészt a raksira is várni kellett. Itt ugyan ez van.

  Az F-35 mostanában kezd elterjedni, valszeg egy all-out konfliktusban is bevethető immár - ergo most kell ezzel foglalkozni, mert idáig kismillió más gondjára kellett az erőforrásokat, a mérnökök figyelmét fordítani (hogy elérje ami most van). Egyszerűen a prioritási listán ez előre kerül - működik normálisan, adja a beígért képességeket (meg többet sok szempontból) - lehet elkezdeni a meglévő lehetőségek kiterjesztését.

  Megjegyzem a fegyvertér módosításának mostani kezdetét én más okokra is visszavezetem - lásd az új raksik előkerülése. Négy új AA légiharc kategória került elő az USAF-nál, és mivel valszeg megvannak a várható dimenzióik, MOST érdemes elkezdeni a fegyvertér átalakítást. Mert ezek lesznek évtizedekig.
   
  fishbed, zsolti and molnibalage like this.
 13. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

 14. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Most ha komolytalankodni akarnék, azt mondanám erre, hogy ügyes.
  Mert ugye van az F-35 Lightning II., így, kötőjellel és van a néhai SAAB F35 Draken, azaz a dánoknak exportált verziója az együléses J35-ösnek. Ez utóbbiról aztán biztosan nem folynak tárgyalások.

  Komolyra fordítva, gyanítom, hogy a fenti dokumentben foglalt állapot is csak addig fix, míg nem jelennek meg hazánkban is a kecskeméti felújítást követően a baráti USAF gépei. Akkor akár el is kezdődhet valami tárgyalás - tárgyalgatás...
   
  Python likes this.
 15. jOkA

  jOkA Well-Known Member

 16. migfun

  migfun Well-Known Member

  Lehetősége van tájékozódni, de nincs joga tájékoztatni...
   
 17. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Ez így butaság. Fordítva inkább igaz lehet, de még úgy is ritkán.
   
 18. migfun

  migfun Well-Known Member

  Nem az van, hogy beletekinthet a papírokba, de nem hozhatja nyilvánosságra, mint az elhíresült Orbán Flóra névazonosság miatti esetben?
   
 19. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  A nyilvánosságra hozatal már egy harmadik dolog és nincs köze az előző kettőhöz.
   
  arcas likes this.
 20. migfun

  migfun Well-Known Member

  Bocsánat, rosszul használtam a tájékoztatás fogalmát ebben a kontextusban. Nekem a megismert adatok nyilvánosságra hozása jelentette a tájékoztatást, de értem a különbséget.
   
  notaricon likes this.

Ezen oldal megosztása