1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lockheed Martin F-35 Lightning II

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  De azért azt elvárod, hogy random Joe ide jöjjön elvérezni, ha lerohanják az országod, használnád az ő adójukból felépített műholdas hálózatot, Link16-ot, teherszállító flottát, AWACS és tankerflottát, mert az alapjog, nem?
  Van bizonyítva a "távirányítás"? Nincs. És minden alkalmazó tökhülye, mert mikor átadják a gép doksijait, ezt nem veszik észre mondjuk a kisuggárzott sávszélességet elemezve (így esett ki a többletinfó küldés amúgy). És persze a saját EW/IT csoport nem szaglássza a legélvezetesebben a gép kommunikációját (az megvan ugye, hogy az USA ellen részben a legkeményebb kémkedést a szövetségeseik végzik)? Mindenki hülye, sok százezer szakértó nem szúrta ki ennek a lehetőségét! Ennyi pancsert :D
  Szerinted a stealthot kivéve minden reprodukálható - az tök jó, akkor a "távkapcsoló" is, mert az tisztás software alapú dolog. Grat, akkor beteheted egy F-16ba is meg egy tankba is, meg az okos WCbe is (ja és minden ország minden termékébe megteheti, akinek kering fenn műholdja? Hányan is vannak ezek?...).

  Én nem mondom ezt kell venni - a haderő majd eldönti. De ha mégis új gépet akarnak benn (ami szerintem sokadrangú, kb. mindenhvá máshová kéne az a pénz, főleg a szárazföldiekre), ez lenne a leglogikusabb mindent összevetve (-hoax).
  De ha ekkora aggájaid vannak, fogalmazz meg egy levelet a HM felé, hogy eszükbe se jusson ezt venni, mert... lásd fentebb.

  Félelmetes, hová butult a közszínvonal. Nagykanállal zabálják a népek az aktuális ruszki propagadnát – ahogy besznyelték a rombolót bénító csodazavarót mega többi ökörséget.

  -eleinte ment a drága/használhatatlan/nincs manőverezőképesség baromságok propagálása – csak itt molni többszáz kommentben cáfolta ezeket. Ez ment vagy 10 évig, cél volt a gép lejáratása egyrészt a nép, közvetve pedig a törvényhozás előtt, hogy ne legyen pénz rá;
  -aztán ahogy a gép elkezdett szolgálatba állni és hadgyakorlatokon bizonyítnai, és persze beesett 80 millára az ára, a ruszki propagadnagépezet taktikát váltott – ennek egyik része ez a távirányítás hoax propagálása. Nyers baromság, akinek két deka agya van átlátja;

  Szóval akkor foglaljuk össze: e gépet tizenakárhány ország rendszeresíti, vagyis részt vesz benne több százezer(!!) katona, mérnök, stb. Na persze egyik sem szereti a hazáját és Snowden módjára egyik sem áll ki a nyilvánopsság elé, hogy a hazája milyen biztonsági kockázatba fektet sokmilliárd dollárt. Persze.

  Ja, és az arabok is olyan hülyék, hogy nem kérik el a teljes doksit és a titkosszolijuk nem csekkolja, mi megy ki és be az adathálózaton (azok a hülyék, akik az RQ-170-est lecsalogatták 10 éve...). Persze, kiadnak milliárd dollárokat valamire, ami nem is működik, mi? Az arabok amúgy baromira megnézik mit vesznek (F-15SE is egy hulladékvas, ugye...), de majd vesznek egy Izrael által szabadon kezelhető vasat.

  Erről mindig az jut eszemben, hogy mindenki hülye, csak én vagyok helikopter....
   
  Bleroka and molnibalage like this.
 2. koppany

  koppany Well-Known Member

  "De azért azt elvárod, hogy random Joe ide jöjjön elvérezni, ha lerohanják az országod, használnád az ő adójukból felépített műholdas hálózatot, Link16-ot, teherszállító flottát, AWACS és tankerflottát, mert az alapjog, nem?"
  Olyan árat kérnek ezért az ígéretért (hogy majd megvédenek), amit nem mindenki akar kifizetni (teljes kontroll minden felett).
   
  fip7 likes this.
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  Azt az alapján várjuk el,hogy random Joe idejöjjön meghalni,hogy adott esetben random Pista meg oda menne meghalni...
   
 4. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Ja, csak hogy ők megvédjék magukat egy inváziótól nincs szükségük rád, de neked rájuk igen, ha téged rohannak le.
  Egyik erős, másik meg nem...

  De ez Baromira nem F-35 téma innentől. Back to topic please...
   
 5. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Igen, az arabok olyan hülyék. Egy arab katona sincs, aki a szoftvereket értelmezni tudná. Amúgy ez politika. Ezt kapják és késsz. Vagy lehet a másik boltba menni, annnak minden következményével.
  A Sentinelt perzsák hozták le, orosz hardverrel. Ők az amerikaiaktól nem is kapnak semmit.
  Az F-35 szoftverébe még a zsidók se nézhettek bele.
  Tuti ilyen lessz a Szu-57 is, ha egyszer exportra kerül.
  A törökök nem olyan debilek mint az arabok, de szerintem a nekik szállított Sz-400asokban is bőven van kiskapu.
   
  nyugger, fip7 and zsolti like this.
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  Hány magyar(vagy más NATO állam katonája) katona halt meg amerika háborúiban és fordítva mondjuk az elmúlt 20 évben?
   
 7. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Vagy Afganisztánba. Ahova a szovjetek se vittek.
   
  borisz and zsolti like this.
 8. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Nem Amerikába kell menni az USA-t megvédeni, hanem az amerikai érdekeket valahová máshová... (Közel-Kelet, Távol-Kelet, Afrika, Oroszország?)
  A NATO 5. cikkelyével eddig egyetlen ország élt.... az USA 2001.09.11. után. Mentek az európai AWACS gépek segíteni.
   
  nyugger, fishbed, Gaudi and 2 others like this.
 9. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Amúgy egy fura kérdés!
  Ugye az oroszok meg a kínaiak azért elég mélyen belemásztak az F-35 fejlesztésébe (kémekkel, lefizetés, adatlopás, stb...) - szóval akkor nyilván tudnak a "távirányításról" (ha nem akkor nagyon szar kémeik vannak, ha már minden sajtó tud erről csak ők nem)... miért nem hozák nyilvánosságra?????
  Instant vagy ezermilliárdos kér az USAnak + a szövetségesek akkora pofont kapnak, amihez képest a kurd szégyen semmi!!!

  Írok is azonnak a Kínaiakanak, hogy ez nekik hogy nem jutott eszükben :D:D

  (Ide F-35 témát írjatok - NATO/USA bashing meg keresztlinkbe az USA topicba, please)
   
  Bleroka and molnibalage like this.
 10. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ja. Az amerikaiak meg nem tudnak vigyázni a titkaikra.
  Nem tudjuk, de biztosak vagyunk benne. Így van, mert így kell lennie.
  Aki megveszi, ennek tudatában veszi meg. Aki mástól vesz fegyvert, az kiszolgáltatott. Mi ebben az újdonság? Legfeljebb annyit tehetsz, mint a finnek, vagy a törökök. Mindkét oldalról veszel fegyvert. Ez nem hazaárulás, hanem reálpolitika.
   
  fip7 and zsolti like this.
 11. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Az előbb írtad hogy az oroszok terjesztették el hogy van ilyen "távkapcsoló"...
   
  nyugger, gacsat, fip7 and 2 others like this.
 12. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Anglia is élt vele két éve. Két éve a franciktól kértek tengeralattjáró elhárító repülőgépet, amikor egy Jaszen náluk turnézott. Bár nem tudom, hogy az 5ös cikkely alapján-e?.
  Az 5ös cikkely amúgy csak É-Amerikára és Európára érvényes. A szíriai-török határra pl nem. Na, mindjárt el is olvasom.
   
  Terminator likes this.
 13. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  A törökök sem azért vesznek Sz-400ast, mert nem bíznak a Patriot képességeiben, hanem azért, mert nem bíznak benne, hogy amerikai vagy izraeli repülőket le lehet vele lőni.
   
  fip7 and zsolti like this.
 14. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Csak ha Amerika azt mondja hogy "aki nincs velünk, az ellenünk van", akkor "menni kell" akkor is, ha nem észak-atlanti térség...
   
  zsolti likes this.
 15. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  The key section of the treaty is Article 5. Its commitment clause defines the casus foederis. It commits each member state to consider an armed attack against one member state, in Europe or North America, to be an armed attack against them all.
   
 16. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Anglia nem kérhetett repülőt a franciktól az 5ös cikkely alapján, mert az oroszok nem támadták meg őket.
   
  zsolti, Terminator and dudi like this.
 17. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Persze! Ez bizonyítja, hogy kamu az egész...
  - ha lenne (és kikémlelték), akkor simán közzéteszik a szöviknek (és nem a pravdában nyomatják), aztán hátra dőlnek és röhögnek :D
  - de mivel nem találtak ilyet, marad a hoax, érdemi adatok nélkül, mert ugye az emberek minden hülyeséget elhisznek, mert el akarják hinni...

  BTW még mindig nem kaptam érdemi választ EGYIK rendszer létezését cáfoló állításomra sem, szóval hadd fejeljem meg mégegyel:
  Ok, van "távirányító" - vagyis a gép innentől nem autonóm szerkezet, mivel ugye ha renitensek letiáltása miatt van, akkor a pilóta nem írhatja felül a parancsot (amint a botot megmozdítod, az A/P kikapcsol, ahogy az A/T is, ha gázkart megérinted).
  Na most innentől a gép lényegében egy UCAV - extra teherrel, mint pilóta, katapultülés, etc.... akkor minek is bele? Mert ugye ezeknehéz dolgok, növelik a tömeget, stb. De ez a kisebbik baj.
  A nagyobb az, hogy az RQ-170 tökéletesen bizonyította, hogy bele lehet nyúlni, csak egy csapat kapafogú, görbehátú kocka hacker kell hozzá, meg némi pénz. És innentől kezdve Csing Csong Il akkor veszi át a dicső gépezet felett az irányítást, amikor akarja - a pilóta meg leshet a gépben, mert ugye ő nem írhatja felül (mert a "távirányítás" innentől értelémetlen lenne...) - szóval tettünk a gépünkbe egy olyan sebezhetőséget, amit pont kivédene az, hogy benne ül a mi büszke sasunk, aki magától nem menne földnek, vagy nem száll le egy sivatagi betoncsíkra, mert a GPS azt mondja, ott van az otthon.

  Annak fényében, hogy a B-21-ből kiszedték az autonóm bevetés elvárását és a 6.th gen. is pilótával készül (RQ-170 kemény pofáraesés volt), úgy betenni egy embervezette gépbe egy ilyen kiskaput, kb. az univerzum legnagyobb hülyesége lenne - és miért? Hogy a saját szövetségeseinkel csesszünk ki?
  Nos?
   
  Bleroka and molnibalage like this.
 18. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Mi van abban ha még meg is tették, s azóta akar a német légierő a franciákkal kooperálni, s rúgták ki azt a tábornokot aki F35 párti volt? Csak kérdés.
   
  fip7 likes this.
 19. Gaudi

  Gaudi Well-Known Member

  Tenyleg nem ertem mirol beszelunk. Arrol, hogy ki, miert es mi tesz, vagy nem tesz abszolut felesleges.
  Hogy technikailag mi a lehetseges, arrol lehetne.

  Es az F35 folyamatos adatkapcsolatban van. A szerver az USA-ban van.

  Aki fizikailag hozzafer a szerverhez, az barmit megtehet. Ez nem kerdes.
  Technikai lehetoseg. Ennyi.
   
  rudi likes this.
 20. rudi

  rudi Well-Known Member

  Nem érted hogy ez mind nem számít mert az Aeroflot szerverei is az USA ban vannak.:);)
   
  Gaudi likes this.

Ezen oldal megosztása