<b>Dudi:</b> A2 akart lenni, jó a helytelenírásom ma. Hogy tudtam ennyiszer elírni?
Arjun ügyben valsz igazad van, mindenesetre én nem vennék belőle az fix.
<b>Joker:</b> Egyetértek, igazából a háborúban nem az dönt, hogy melyik tankban van +10 lóerő vagy két mm-el vastagabb páncél. Amikor 300 tank ront egymásra a "papírforma" csak egy apró dolog... Pl hogy mennyit lehet egyszerre bevetni (Sherman bácsi sok ikertestvére odaverte Párduc nénit ha tetszik ha nem), felderítés, embertényező, stb. Pl. irakban a t-72-t olyan szinten használták mint ha egy kalasnyikovval bunkó módjára csapkodna valaki.
Amúgy erre céloztam én is, hogy a felsorolás így védelem alapján marhaság önmagában, csak az ár/érték viszony alapján is át lehetne írni, mert egy század M1 árából felszerelsz T-72B-vel egy zászlóaljat, stb.
Mint említettem azért is összehasonlíthatatlanok ezek a gépek, mert más a tervezés szempontja, más doktrína. A t-72 esetében a túlélés-faktor nem volt szempont senkit nem érdekelt hogy Ivan tizedes ottmarad, a Merkavánál meg mindennél fontosabb volt.
Meg több említett típus alváltozatai között brutális a különbség minden téren, és így a megjelölés elégtelen is.
Összességében én annyit jelentenék ki (teljesen szubjektíven) hogy ha választanom kéne hogy harkocsizóként háborúba mely típussal mennék inkább, akkor a Leo2A6-ra tenném a voksomat, második helyen az M1A2sep-re szavaznék vagy Merkava4-re. Az biztos, hogy Arjunnal, C1-el maximum kocsmázni mennék.