M113 járműcsalád

Az amerikaiak jóváhagyták 250-300 drb. M113A3 átadását Gorogországnak. Az ingyenes átadás feltétele, hogy a gorogoknek kell fizetni a szállítási koltségeket, ami kb. 5 millio Euro. Eddig a gorogok nem mondtak igent az ajánlatra.
pic_3153e54de5b8bdb2b6984fba2c609ca7.jpg

Azért van szemléletmódbéli különbség. Figyeltétek?
Egyrészt leírták a követelmény rendszert, legalább is annak azt a részét,ami publikus. Nálunk ez is 80 évre titkosított lenne.
A másik a gyorsaság. Nem a rizsa megy, hogy majd egyszer, ha majd úgy alakul és ha bla-bla-bla.
Októberre kérik az ajánlatokat, mert jövőre szerződés kötés.
Nagyon színpatikus hozzá állás!

Amúgy ingyen kapták azokat az M113-asokat. Amelyek egyébként sz...k, mind pc védettség mind terepjáró képesség szempontjából. De a korszerűsítésük, elsősorban erősebb páncélzattal, értelmes ötlet lenne.

Azért van szemléletmódbéli különbség. Figyeltétek?
Egyrészt leírták a követelmény rendszert, legalább is annak azt a részét,ami publikus. Nálunk ez is 80 évre titkosított lenne.
A másik a gyorsaság. Nem a rizsa megy, hogy majd egyszer, ha majd úgy alakul és ha bla-bla-bla.
Októberre kérik az ajánlatokat, mert jövőre szerződés kötés.
Nagyon színpatikus hozzá állás!

Ha a ruszkik a seggedben lennének, te sem szívesen várnál.. (attól függően,hogy van-e valós veszély, nem hiszem,hogy biztosra akarják tudni..)

Szerintem mindent meg kellene tartaniuk, végül is több a semminél és harctéri szállítóként vagy valamilyen más fegyverrendszer hordozójaként továbbra is használhatnák. Kis országról lévén szó, minden számít. 300 db-ot kihajítani??

igen, benéztem. Akkor nem kéne erőlködniük. Lehet azért vonják ki az M113-asokat, végül is nincs rá nagyon nagy szükségük.
sztem meg egyszerüen ők figyelnek a sereg dolgaira, ez nem erolkodes hanem jozan paraszti esz

Én úgy érzem, hogy nem az M113-al van baj, hanem kéne nekik egy gyalogsági harcjármű (IFV).

m113- bol van olyan valtozat is talan a danoknal volt, egyebkent zsenialis kis jarmuvek ezek, rengeteg vaians, rengeteg legyartott darab es sok modernizacios csomag, nekem kifejezetten szimpi az, hogy ugyan az a bazisjarmu mennyi mindenre alkalmas

Én sem értettem soha, mért nézi le mindenki ezeket a sokrétű járgányokat, holott tényleg hatalmas fejlesztési potenciál van bennük, bármilyen feladatra, aminek csak a alváz teherbíró képessége szabhat határt, vagy, hogy mennyit nem szégyell rá költeni a gazdája...

A törökök is elég komolyan fejlesztgetik az ük-ük-ük unokáját, az FNSS ACV-t, amiből van meghosszabbított, megnövelt teherbírású, 6 és 7 futógörgős változat is. Egy igazi mindenes, olcsó platform.

Egyedül csak az alumíniumból készült páncélját érheti valós kritika, de kiegészítő páncéllal már ez is hozza a körkörös védelmet 14,5mm-es HMG-k ellen. Szemből akár a 30mm-es lövedékeknek is ellenállhat.

• Tetszik
Reactions: Pogány