M113 járműcsalád

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 934
81 938
113
Az amerikaiak jóváhagyták 250-300 drb. M113A3 átadását Gorogországnak. Az ingyenes átadás feltétele, hogy a gorogoknek kell fizetni a szállítási koltségeket, ami kb. 5 millio Euro. Eddig a gorogok nem mondtak igent az ajánlatra.
pic_3153e54de5b8bdb2b6984fba2c609ca7.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 065
66 768
113
A görögök lassan olyanok lesznek mint a SZU felbomláskor. Pénz nincs csak tankok.
 

alfa74

Well-Known Member
2013. március 15.
1 118
131
63
Azért van szemléletmódbéli különbség. Figyeltétek?
Egyrészt leírták a követelmény rendszert, legalább is annak azt a részét,ami publikus. Nálunk ez is 80 évre titkosított lenne.
A másik a gyorsaság. Nem a rizsa megy, hogy majd egyszer, ha majd úgy alakul és ha bla-bla-bla.
Októberre kérik az ajánlatokat, mert jövőre szerződés kötés.
Nagyon színpatikus hozzá állás!
 
2013. december 7.
934
4
18
Amúgy ingyen kapták azokat az M113-asokat. Amelyek egyébként sz...k, mind pc védettség mind terepjáró képesség szempontjából. De a korszerűsítésük, elsősorban erősebb páncélzattal, értelmes ötlet lenne.
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 638
876
113
Azért van szemléletmódbéli különbség. Figyeltétek?
Egyrészt leírták a követelmény rendszert, legalább is annak azt a részét,ami publikus. Nálunk ez is 80 évre titkosított lenne.
A másik a gyorsaság. Nem a rizsa megy, hogy majd egyszer, ha majd úgy alakul és ha bla-bla-bla.
Októberre kérik az ajánlatokat, mert jövőre szerződés kötés.
Nagyon színpatikus hozzá állás!

Ha a ruszkik a seggedben lennének, te sem szívesen várnál.. (attól függően,hogy van-e valós veszély, nem hiszem,hogy biztosra akarják tudni..)
 
2013. december 7.
934
4
18
Szerintem mindent meg kellene tartaniuk, végül is több a semminél és harctéri szállítóként vagy valamilyen más fegyverrendszer hordozójaként továbbra is használhatnák. Kis országról lévén szó, minden számít. 300 db-ot kihajítani??
 

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
igen, benéztem. Akkor nem kéne erőlködniük. Lehet azért vonják ki az M113-asokat, végül is nincs rá nagyon nagy szükségük.
sztem meg egyszerüen ők figyelnek a sereg dolgaira, ez nem erolkodes hanem jozan paraszti esz
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 375
14 021
113
Én úgy érzem, hogy nem az M113-al van baj, hanem kéne nekik egy gyalogsági harcjármű (IFV).
 

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
m113- bol van olyan valtozat is talan a danoknal volt, egyebkent zsenialis kis jarmuvek ezek, rengeteg vaians, rengeteg legyartott darab es sok modernizacios csomag, nekem kifejezetten szimpi az, hogy ugyan az a bazisjarmu mennyi mindenre alkalmas
 

tacticool

Well-Known Member
2015. január 12.
1 217
3 563
113
Én sem értettem soha, mért nézi le mindenki ezeket a sokrétű járgányokat, holott tényleg hatalmas fejlesztési potenciál van bennük, bármilyen feladatra, aminek csak a alváz teherbíró képessége szabhat határt, vagy, hogy mennyit nem szégyell rá költeni a gazdája...

A törökök is elég komolyan fejlesztgetik az ük-ük-ük unokáját, az FNSS ACV-t, amiből van meghosszabbított, megnövelt teherbírású, 6 és 7 futógörgős változat is. Egy igazi mindenes, olcsó platform.

Egyedül csak az alumíniumból készült páncélját érheti valós kritika, de kiegészítő páncéllal már ez is hozza a körkörös védelmet 14,5mm-es HMG-k ellen. Szemből akár a 30mm-es lövedékeknek is ellenállhat.
 
 • Tetszik
Reactions: Pogány