Balti államok kozos beszerzést terveznek:
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Balti államok kozos beszerzést terveznek:
Védelmi miniszter: Tervek vannak a potenciális pán-balti MLRS beszerzésre
https://news.err.ee/1608223984/defe...ace-for-potential-pan-baltic-mlrs-procurement
"WASHINGTON, February 17, 2021
The State Department has made a determination approving a possible Foreign Military Sale to the Government of Finland of Extended Range Guided Multiple Launch Rocket Systems and related equipment for an estimated cost of $91.2 million. The Defense Security Cooperation Agency delivered the required certification notifying Congress of this possible sale today.
The Government of Finland has requested to buy twenty-five (25) M30A2 Extended Range Guided Multiple Launch Rocket Systems – Alternative Warhead (ER GMLRS-AW) Pods; and ten (10) M31A2 Extended Range Guided Multiple Launch Rocket Systems – Unitary (ER GMLRS-U) Pods. Also included is an ER GMLRS Materiel Release Package; Stockpile Reliability Program (SRP) support; Quality Assurance Testing (QAT) services; technical publications; U.S. Government and contractor technical and logistics support services; and other related element of program and logistics support. The total estimated cost is $91.2 million.
This proposed sale will support the foreign policy and national security of the United States by improving the security of a trusted partner which is an important force for political stability and economic progress in Europe. It is vital to the U.S. national interest to assist Finland in developing and maintaining a strong and ready self-defense capability.
Finland intends to use these defense articles and services to modernize its armed forces. Finland intends to expand its existing army architecture to counter potential threats. This will contribute to the Finland military’s goal to upgrade its capability while enhancing interoperability between Finland, the United States, and other partners. Finland will have no difficulty absorbing these missiles into its armed forces.
The proposed sale of this equipment and support will not alter the basic military balance in the region.
The principal contractor will be Lockheed Martin Corporation, Missile and Fire Control, Grand Prairie, TX. There are no known offsets associated with this potential sale.
Implementation of this proposed sale will not require the assignment of U.S. Government or contractor representatives to Finland.
There will be no adverse impact on U.S. defense readiness as a result of this proposed sale.
This notice of a potential sale is required by law. The description and dollar value is for the highest estimated quantity and dollar value based on initial requirements. Actual dollar value will be lower depending on final requirements, budget authority, and signed sales agreement(s), if and when concluded."
M270A1 and M270A2 MLRS
M270A2 is an upgraded variant of the M270, which featuring Common Fire Control System (CFCS); new 600 hp engine, upgraded transmission and launcher-loader modules; and Improved Armored Cabs (IAC). The A2 upgrades will allow to fire the ER GMLRS rockets.
Az jó, hogy összehasonlítják a kettő töltését, de még csak kategóriában és időben sem stimmel a kettő. Amikor már régen volt a Grad, akkor még elképzelés szintjén sem volt az M270. Kb. Katona lány szint.
A problema nem az, legalabbis orosz szempontbol, hogy regen volt a Grad, a manualis toltesevel es az MLRS meg elgondolas szintjen sem volt, hanem az, hogy az oroszoknal maig a Grad es a hozza hasonloan kiszolgalhato sorozatvetok vannak.... Emlekszem, meg a 80-as evekben lattam fenykepet rola egy kommunista brossuraban, mivel is fenyegeti a beketabort az a gaz NATO, de mar akkor szellemesnek tartottam a csokoteg cserevel torteno tolteset a MLRS-nek.... Igazabol azt nem ertem, hogy az oroszok miert nem rukkoltak elo valami hasonloval az elmult 40-45 evben?Az jó, hogy összehasonlítják a kettő töltését, de még csak kategóriában és időben sem stimmel a kettő. Amikor már régen volt a Grad, akkor még elképzelés szintjén sem volt az M270. Kb. Katona lány szint.
Mert csórók és ezekből a régi rendszerekből ezer szám örököltek a szovjet időkből - ezt az "örökséget" élik most fel Ukrajnában.A problema nem az, legalabbis orosz szempontbol, hogy regen volt a Grad, a manualis toltesevel es az MLRS meg elgondolas szintjen sem volt, hanem az, hogy az oroszoknal maig a Grad es a hozza hasonloan kiszolgalhato sorozatvetok vannak.... Emlekszem, meg a 80-as evekben lattam fenykepet rola egy kommunista brossuraban, mivel is fenyegeti a beketabort az a gaz NATO, de mar akkor szellemesnek tartottam a csokoteg cserevel torteno tolteset a MLRS-nek.... Igazabol azt nem ertem, hogy az oroszok miert nem rukkoltak elo valami hasonloval az elmult 40-45 evben?
Tudod, vannak tervezési elgondolások, amiket alapvetően a követelmények határoznak meg. A Szovjetunióban/Oroszországban nem feltétlenül volt prioritás a töltés félautomatikus megoldása. Ők az egyszerűség, olcsóság oldaláról közelítették meg a dolgokat, ember meg volt hozzá. Lehet olcsón is jót csinálni, meg baromi drágán is.A problema nem az, legalabbis orosz szempontbol, hogy regen volt a Grad, a manualis toltesevel es az MLRS meg elgondolas szintjen sem volt, hanem az, hogy az oroszoknal maig a Grad es a hozza hasonloan kiszolgalhato sorozatvetok vannak.... Emlekszem, meg a 80-as evekben lattam fenykepet rola egy kommunista brossuraban, mivel is fenyegeti a beketabort az a gaz NATO, de mar akkor szellemesnek tartottam a csokoteg cserevel torteno tolteset a MLRS-nek.... Igazabol azt nem ertem, hogy az oroszok miert nem rukkoltak elo valami hasonloval az elmult 40-45 evben?
Nyilvan tudom, hogyan toltik azokat. Ember az az USA-ban is volt. A lenyeg, hogy a manualis toltes miatt kisebb az eszkoz tulelo kepessege azert, mert a kovetkezo toltes soran kenytelen az eszkoz huzamosabb ideig egy helyben allni.... Persze tudom, hogy az oroszok hasznalnak darut, de megis kezimu ka kell ahhoz, hogy egyesevel megtolthetok legyenek a csovek..Tudod, vannak tervezési elgondolások, amiket alapvetően a követelmények határoznak meg. A Szovjetunióban/Oroszországban nem feltétlenül volt prioritás a töltés félautomatikus megoldása. Ők az egyszerűség, olcsóság oldaláról közelítették meg a dolgokat, ember meg volt hozzá. Lehet olcsón is jót csinálni, meg baromi drágán is.
Visszatérve a fenti problémára. A nagy kaliberű MLRS lövedékeket eleve nem lehet csak kézzel tölteni. Nézd meg Az Uragan, Szmercs töltését.