Ez itt most egyébként milyen topik?
Oldalakat lapoztam vissza, próbálva beigazolni a gyanúmat, hogy ez az M60-as harckocsi topikja
Oldalakat lapoztam vissza, próbálva beigazolni a gyanúmat, hogy ez az M60-as harckocsi topikja
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Maxi siker
Ez nekem is bejön, kimondottan baszó kinézete lett, ugyanakkor a torony, főleg az oldala nagyon ad-hoc jellegűen lett felpakolva. Sanszosan az lehet a dolog mögött, hogy nem akartak sokféle ERA kazettát gyártani, így a 3-4 különböző mérettel sikerült leszorítani a gyártási költségeket, illetve egyszerűsíteni a logisztikán. A török megoldás biztosan költségesebb, hiszen vannak benne speciálisabb formájú darabok.A jordán M60 Phoenix progi volt a legjobb elképzelés, szerintem.
Nem tudom, hogy megvalósult-e átfogóan, nem néztem utána. Majd most rákeresek.
Jep, 182 db-ot csináltak meg.
M60 Phoenix fő csata tank | Military-Today.com
Mindenesetre ahogy a példa is mutatja, van fejleszthetőség a vasban. Mégha nem is a világ top harckocsijai is, egyből utánuk ott vannak.Ez nekem is bejön, kimondottan baszó kinézete lett, ugyanakkor a torony, főleg az oldala nagyon ad-hoc jellegűen lett felpakolva. Sanszosan az lehet a dolog mögött, hogy nem akartak sokféle ERA kazettát gyártani, így a 3-4 különböző mérettel sikerült leszorítani a gyártási költségeket, illetve egyszerűsíteni a logisztikán. A török megoldás biztosan költségesebb, hiszen vannak benne speciálisabb formájú darabok.
Phoenix ERA nélkül.
Ez meg, ha minden igaz, egy 2015 körüli elképzelés.
Ez nekem is bejön, kimondottan baszó kinézete lett, ugyanakkor a torony, főleg az oldala nagyon ad-hoc jellegűen lett felpakolva. Sanszosan az lehet a dolog mögött, hogy nem akartak sokféle ERA kazettát gyártani, így a 3-4 különböző mérettel sikerült leszorítani a gyártási költségeket, illetve egyszerűsíteni a logisztikán. A török megoldás biztosan költségesebb, hiszen vannak benne speciálisabb formájú darabok.
Phoenix ERA nélkül.
Ez meg, ha minden igaz, egy 2015 körüli elképzelés.
Igen. Próbáltam képet keresni arról, hogy hogyan oldották meg az ERA kazetták felfogatását, de nem találtam semmit.Ha jól értelmezem, külső függesztésű kompozit ékek, és arra pluszba az ERA ?
Igen. Próbáltam képet keresni arról, hogy hogyan oldották meg az ERA kazetták felfogatását, de nem találtam semmit.
A törököknél jól látszik, de a jordániai gépen ennek nincs nyoma, gondolom valami hasonló megoldás, nagy jelentősége nincsen.
És még mindig a NATO második legnagyobb haderejével rendelkeznek létszámot csökkenteni nem akarnak gazdaságilag meg gatya a teljes átfegyverzés...
Ezzel a poszttal meg fogsz idézni pár szent őrültetA nagyszámú régi fegyverzet nem viszi a költségvetést ?
A hadsereg mindenhol pénznyelő a világon, minden hadsereg tart rendszerben számtalan olyan dolgot, amit ha lecserélnének akkor pár év alatt behozná az árát az új technológia.
Az szokott lenni a baj, hogy az új technológiához egyszerre kell a sok pénz, a régire meg kevesebbet kell egyszerre költeni, de azt az évek alatt bőven túlfizetik. Ha vesznek újat, akkor az elavultat nem kell fenntartani és 2 év alatt már jobban jönnek ki pénzügyileg és képességileg.
Ez sokaknak láthatólag meg sem fordul a fejükben.
Azonban a Törökök sokmindenkivel összerúgják a port, nem lesz Leójuk, sem Leclerc-ük, sem Chally-jük, nemhogy Abrams, és T-90Sz / MSz-t sem fognak kapni, akkor marad a Patton fejlesztgetése, de az ilyen Izraeli és Jordán modernizációk korlátozottan életképesek, okos taktikával, nem pedig hűbe Balázs módjára kalapáccsal akarnak fát vágni, és akkor a kalapács a szar.
A T-55-ös is kivénhedt, mégis az Enigma jó volt.
És az Achzarit is hasonló koncepciójú, mint az Enigma, csak csapatszállítóvá átalakítottan.
Ezzel a poszttal meg fogsz idézni pár szent őrültet
@LMzek 2.0 Téged szólítalak Ereszkedj le közénkKiket pölö ?
Alapvetően azért elgondolkodtató, hogy ez a csupa új ami behozza az árát, az hány helyen is történik elégséges számban? Nulla? Akkor az mindenkinek példa. Már csak azért is, mert az Abrams aktuális verziója amit csupa újként igyekszel itt eladni a faragott Patton ellenében, az faragott Abrams, tehát viszi a pénzt valami új tehát jó elől nem?A nagyszámú régi fegyverzet nem viszi a költségvetést ?
A hadsereg mindenhol pénznyelő a világon, minden hadsereg tart rendszerben számtalan olyan dolgot, amit ha lecserélnének akkor pár év alatt behozná az árát az új technológia.
Az szokott lenni a baj, hogy az új technológiához egyszerre kell a sok pénz, a régire meg kevesebbet kell egyszerre költeni, de azt az évek alatt bőven túlfizetik. Ha vesznek újat, akkor az elavultat nem kell fenntartani és 2 év alatt már jobban jönnek ki pénzügyileg és képességileg.
Ez sokaknak láthatólag meg sem fordul a fejükben, csak kevesek vállalják be ésszerűen az átfegyverzést, mint az USA Patton-ök kiszórása, és az Abrams-ek rendszeresítése.
Azonban a Törökök sokmindenkivel összerúgják a port, nem lesz Leójuk, sem Leclerc-ük, sem Chally-jük, nemhogy Abrams, és T-90Sz / MSz-t sem fognak kapni, akkor marad a Patton fejlesztgetése, de az ilyen Izraeli és Jordán modernizációk korlátozottan életképesek, okos taktikával, nem pedig hűbe Balázs módjára kalapáccsal akarnak fát vágni, és akkor a kalapács a szar.
A T-55-ös is kivénhedt, mégis az Enigma jó volt.
És az Achzarit is hasonló koncepciójú, mint az Enigma, csak csapatszállítóvá átalakítottan.
Ha majd tudnak mást, lesz nekik valami új, amíg az amcsik gazdaságtalanul farigcsálják az ósdi Abramseket.
Az efes-22 gyakorlaton a törökök kb 2 perc alatt partra raktak egy hk századota flotta és a légierő tűzfedezete alatt.
Törökök megvették a liszenszet,és a továbbmodernizált M60T-kre akarják telepiteni.