Magyar folyami erők / MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 211
31 243
113
Mint pl.? Mármint felmerültek-e konkrét típusok a CB90-en kívül, amik nyilvánosak?
a flottilának nállunk 3 szerepe van objektumok vízfelöli biztosítása légvédelem és robbanótestek kiemelése (no meg a járőrözés mint báárkinek határok védelme...) nekik teljesen más igényeik vannak
egy gyors desszanthajónak 2 helyen lenne helye a különlegeseknél ők most vannak kiképzésen más típusra.

és a szentesieknek de a szentesiek rocsoznak (rohamcsónak)ők is nemrég kaptak és más eszközre van igényük ha úszik.

úgyhogy nem látom a helyét

lehet van hely meg igény rá de én nem látom melyik alakulat igényelné meg.

a szárazföld biztos nem (minek?) a felderítőknek nagy. légierő minek logisztikának nem jó tartalékosok 1001 mást igényelnének ennyi pénzért

lehetne használni lehetne helye is csak azt csinálni kellene. pl 1 új zl formályába. (ha a flottilla meglenne erősítve valami folyami gyalogos zászlóaljal)
 
 • Tetszik
Reactions: Hortator

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 211
31 243
113
ha a különlegesek nem soc r eznének akkor azt mondanám hogy nekik kell... de soc-r eznek. a 3. soc-r meg lehet nem is a különlegeseknek megy.

lenne folyami úszó egység (hajó csónak igény) tudok is többféléről munkacsónak munkahajó szállítóhajó felfegyverzett stb... de gyors desszanthajórol nem halottam a soc-r röl halottam de azok mellé minek? vagy ha mégis akkor mennyi 1 db? (tiszán el lehetne vele jutni ukránba elg mélyen vagy szerbe vagy a dunán szerbbe vagy osztrákba ... a szlovák arra a párszáz m re vagy a horvát fel se tud gyorsulni már lassítani kellene mert a túlpartnak csattana. áradáskor meg az ártérbe úgysem tudna gyorsan menni