Magyar Néphadsereg

Dísz szemle és Pajzs 79.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Dunaújvárosnál volt ez az átkelőpont kiépítve, az Alföld felől Szalkszentmártonnál volt a vasúti kiágazás az uszályhíd felé (kérdés, hogy volt-e ilyen kiépített pálya máshol is a Duna felé?). Mára már a síneket is felszedték, szerintem az uszályokat is privatizálták régesrég.
Foktőnél is volt egy átkelési pont. Azt nem tudom, hogy a vasútra is alkalmas volt-e, a kalocsai leágazás arra is ki volt építve.

• Tetszik
Reactions: ghostrider
Valaha ilyenünk is volt: Luna-M

tumblr_otlzvchB2S1u0l55ro1_1280.jpg

• Tetszik
Reactions: éber
Nem Magyar es nem is a nephadsereg oldala de tud valaki valami a nyugatnemet m109 a3 ge sorsarol a norveg uzletet leszamitva? Es mit tudodd a rendszer a maga idelyeben? Marmint a ge variacio erdekelne ha mar kulon jelolest kapott./!iben volt mas/

???
Nem tudom, de gondolom a GE a Germany-ból ered és bármit takarhat, pl. hogy németül cimkéznek fel dolgokat.

Nem Magyar es nem is a nephadsereg oldala de tud valaki valami a nyugatnemet m109 a3 ge sorsarol a norveg uzletet leszamitva? Es mit tudodd a rendszer a maga idelyeben? Marmint a ge variacio erdekelne ha mar kulon jelolest kapott./!iben volt mas/

német géppuska, több ködgránátvető, de a mi a lényeg, a tűzvezető rendszer német fejlesztésűre cserélve.

ee93925ecbf5b26ced7c2c586c9aa14b.jpg

Hát így ránézésre, mintha a szombathelyi dandár, egervölgyi lőtere lenne, emlékeim szerint. Sajnos a toronyszám előtti jelzést nem látom a gépen ,így nehéz az azonosítás, de szerintem ez egy szombathelyi lövészekről készült kép, a 80-as évekből.

Ajánlom ezt a régi kis filmet(amely a páncéltörő tüzérségről szól) akik nem voltak egykor sorkatonák.
Főleg a a fiataloknak, hogy milyen volt egykor...:)..elméleti tudásuk gyarapítására.

• Tetszik
Reactions: Luthero
Ajánlom ezt a régi kis filmet(amely a páncéltörő tüzérségről szól) akik nem voltak egykor sorkatonák.
Főleg a a fiataloknak, hogy milyen volt egykor...:)..elméleti tudásuk gyarapítására.
13:29-mél ismerős a zene. Mi az?

13:29-mél ismerős a zene. Mi az?
Ja, megvan.

A videó egyébként jó, a HT összefoglalóban simán elfért volna, a szervezti felépítés részénél és a fegyver vezérlésnél.

60-as évek.

• Tetszik
Reactions: antigonosz