Átolvasva sajnos ez van! No de azért találtam a mondandójában egy képet amit meg is mutatok.:
A régészek által „
napos-holdas világfának” minősített díszítmény honfoglalás kori fémvereteken, az ún. sóshartyáni korongokon (Fodor István nyomán)
- Szóval én nem találtam napot rajta, holdat meg kettőt is! Középen meg a kereszt nem nevezhető fának! Szóval kicsit elgondolkodtam a régészeti ismeretein az emberkének. Én másra gondolok.
- 90°-ban elfordítottam az amulettet, (baloldalt lehet látni a 3 furatot) Így egy kicsit mást lehet kinézni az ábrázolásából. Hogy mégis képben legyünk egy térképet is felteszek ide.
Mint látható a térképen megrajzoltam a keresztet. Azaz ez az amulett egy kereskedelmi utat ábrázol, azt is mondhatjuk hogy a hunok útvonalát, területükön. Milyen városokat köt össze ez az útvonal? Kezdjük a hunok központjával Urumcsival, majd délen Szamarkand, nyugaton Magnyitogorszk, Majd északon egy már nem ismert Mansi várossal az Ob partján. Szerintem ott lenni kel egy ősi városnak, amit esetleg elpusztítottak. A kereszt közepén pedig Karaganda található, mint kereskedelmi központ. (Ugyanakkor ott van egy kisebb tó is félúton itatás céljára).
- Miből gondolom én hogy ez az amulett ide tartozik? Abból hogy a második képen bejelöltem két pöttyöt. Azaz az is két város, amiből az egyiket ismerjük is Szverdlovszk, a másik sajnos eltűnt az idők homályába a Kaszpi-tenger kis öblénél.
Szverdlovszk volt a Hantik fővárosa, az Ural átjárónál. Ebből látható hogy elődeink a hunok nagyon is tudták merre járnak a sztyeppén, nem csak kóvályogtak rajta legeltetés közben. Minden tervszerűen folyt. Akár a kereskedők irányítása, akár áruszállítás, akár harc! Nagyon is tudták a pásztorokig bezáróan hogy merre járnak. Ezért kérdezem én hogy elődeink tudatlanok voltak ahogyan a nyugat beállít minket? Egy frászt! Nem véletlenül kértek fel minket a kínaiak hogy egyesítsük nemzetüket.
- Tehát az amuletten a két holdalak a felső a (Szaján-Altáj) hegyvonulat, ameddig az alsó a (Tiensan s a Kun-lun) hegyvonulat hold formája. Baloldalt pedig a két medence látható, alól a Turáni-alföld, fölül pedig a Nyugat-Szibériai-Alföld.