elírtam: tengeri és a széles folyamok hajózása közöttfolyami hajózás és széles folyamok hajózása között
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
elírtam: tengeri és a széles folyamok hajózása közöttfolyami hajózás és széles folyamok hajózása között
Nana! Az űrhajó és ma megtudtam, hogy aki tud harckocsimotort meg digitális tűzvezető rendszert gyártani az nem biztos hogy tud automata töltőt. Szóval az, hogy űrhajónk volt nem jelenti, hogy tudtunk fahajót építeni tengerre...Szerinted ha a Szíriuszról idáig tudtak jönni, akkor tengeri hajót nem tudtak építeni?
Arra céloztam mindössze, hogy nyilván folyami hajózást végeztek, és abban az időben szerintem kevésbé volt akkora eltérés a folyami hajózás és széles folyamok hajózása között. De meghagyom annak a lehetőségét, hogy nem tudtak tengeri hajózást végezni.
"Ez utóbbit a hajók (valószínűleg görög hajók) elvitték az athéni piacra is" -írja a Határtalan régészet, tehát ha ők sem egyértelműen írják, hogy kimondott görög hajók vitték a gabonát Athénba, akkor én meghagyom annak a minimális esélyét, hogy néhány ezt cáfoló forrás ellenére is nyitva hagyjam annak annak a lehetőségét, hogy tudtak tengeren hajózni.
Például, hogy elfoglalják Japánt?! Mongol invázió megvan? Maradjunk annyiban, h ha akarták megoldották.Áruld már el, hogy egy sztyeppei nép mi a bűbánatnak tudott volna tengerjáró hajót építeni és tengeren hajózni? Ez a tengeri népek sajátja volt.
Az egy kínai flotta volt, nem mongol abban az értelemben, hogy a hajókat nem sztyeppei tudás épített és irányította, hanem kínai.Például, hogy elfoglalják Japánt?! Mongol invázió megvan? Maradjunk annyiban, h ha akarták megoldották.
Miért Te mit tudsz? Elfoglalták Japánt?Például, hogy elfoglalják Japánt?! Mongol invázió megvan? Maradjunk annyiban, h ha akarták megoldották.
Megoldották vagy sem?Az egy kínai flotta volt, nem mongol abban az értelemben, hogy a hajókat nem sztyeppei tudás épített és irányította, hanem kínai.
Megmondom őszintén, megnyitottam, de mikor láttam az adok-kapokot elszállt a lelki erőm belemerülni a harckocsis topicba.Nana! Az űrhajó és ma megtudtam, hogy aki tud harckocsimotort meg digitális tűzvezető rendszert gyártani az nem biztos hogy tud automata töltőt. Szóval az, hogy űrhajónk volt nem jelenti, hogy tudtunk fahajót építeni tengerre...
Gondolj bele, sztyeppei népek voltak, az egy teljesen más világ mint a főníciaiak vagy a görögök. Egyáltalán miért akartak volna tengerre menni? Ha tengeren túlon akartak kereskedni, akkor elvitték a portékát egy kikötőbe ott eladták és csókolom. Ha megnézed a tatárjárást, még a tatárok se nagyon bohóckodtak hajókkal, inkább megvárták míg befagy a Duna, pedig nem technológiai akadája volt annak, hogy egy Dunát keresztbe áthajózni képes hajót építsenek és így vigyék át a folyóna sereget.
- igen, Hasonlóra gondoltam ám nem az égei tengerre, hanem Egyiptomból => Bizáncba, törököknél nem sok gabona termet, behozatalra szorultak. S egyéb dologgal is kereskedhettek amit a szkíták a szárazföldön szállítottak Kínából.De nyilván, általánosságban nem ez volt a domináns, és erre utalás se nagyon ismert; bár a tengeri-népek többszöri támadása a Földközi tenger keleti medencéjében egyes feltételezések szerint "sztyeppei" népekhez (is) kötődött, illetve nem tudjuk teljesen biztosra, hogy nem e szállítottak szkíta hajók is gabonát az Égei tengerre.
idióta balfaszok... ennyit az új vezetésről. Finnugor elméletet pont nem igazoltak... Átmentették a posványt annak ellenlre hogy rohadtul tudománytalanul hangzanak amikor ilyen baromságokat állítanak.
Két idézet az őstörténeti dilemmák szerelmeseinek az elmúlt évből:
Jól láthatóan összeegyeztethetetlen tézisek
- „[Archeogenetikai vizsgálatok nyomán] a honfoglalók ősei a késő bronzkorban tényleg közös népet alkottak a manysik őseivel, ez pedig alátámasztja a korábban nyelvészeti adatokból rekonstruált őstörténetet.”
- „Az egész hazugság volt. Nem finnugor nyelvcsaládról kellene beszélni. […] Vagy szakítunk a balliberális tudományos kánonnal, vagy 2030-ra teljesen kilúgozódik a magyarságtudat.”
A volt főigazgató az utóbbi években visszatérő vendég volt az Ez itt a kérdés című műsorban, ahol többször a rágalmazás határát súrolva sértegette a klasszikus műhelyek (egyetemek, MTA, ELKH) szakembereit.
„Nem nemzeti kézben van a tudomány” – mondta egyszer, és egyenes vonalat húzott a Bach-korszak neoabszolutizmusától a Tanácsköztársaságon át a közelmúltig. „Az, hogy mi itt ülünk, igazából egy csoda”
észak,dél? dél-észak? halászó-vadászó? kit érdekel már. Csak rásütjük a Finnugorizmus bélyeget az új eredményekre és úgy teszünk mintha alapvető ellentmondások soha nem lettek volna.....Tudtam hogy Török Tibor ezt képviseli...rohadt kis wiesel. Árulók...Ezért kellet Lugossynak mennie...innentől kezdve hiteltelenek.
- Tökéletesen egyetértek veled. A finnugor elmélet egyszer s mindenkorra megdőlt! Aki térképet látott már s ránéz a térképre annak ez egyértelmű! Annak idején se értette senki hogy mi közünk van a Finnekhez, nem hogy most a genetikai elemzések után! Nonszensz!idióta balfaszok... ennyit az új vezetésről. Finnugor elméletet pont nem igazoltak... Átmentették a posványt annak ellenére hogy rohadtul tudománytalanul hangzanak amikor ilyen baromságokat állítanak.
Milyen ellentmondásokra gondolsz?
Szerinted a sztyeppén hogyan tájékozódtak? Megkérdezték a rendőrt?Meg nyilván a sztyeppei vándorlások közben hobbiból megtanulták a navigációt is, csillagokból,
meg rögtön készség szinten ismerték a kis-, és nagyparthajózás minden részletét, és persze a partokat is,
amiről tájékozódtak
Remélem jól éreztétek magatokat! Mi nagyon, bár kevesebben voltak (MOGy-on is), mint korábban. Vasárnapi íjászversenyt mondjuk lekéstem (előre hozták), de a kumiszt nem Sajbán voltál?Az egybegyültekhez egyben szólnék.
@rappali_ végül vasárnapig maradtunk, kicsit táncoltunk az esőben a Kerekes Band zenéjére.
Szerinted a sztyeppén hogyan tájékozódtak? Megkérdezték a rendőrt?
Az meg köztudomású, hogy a varágokkal nagyon jó viszonyban voltak a magyarok. (Tyrker)
@phaidros , az erőltetett menetben hajtás a birka eladhatóságának a rovására ment inkább mint a hasznára. Szerintem...de abbahagytam.
Jó volt szeretek oda menni...Sejbán vagy Sajbán? Nem hallottam, mikor volt? Meg volt valami 5 csaj énekelt az is jó volt. (Szombat este) Jövőre összefutunk, ha addig nem.Remélem jól éreztétek magatokat! Mi nagyon, bár kevesebben voltak (MOGy-on is), mint korábban. Vasárnapi íjászversenyt mondjuk lekéstem (előre hozták), de a kumiszt nem Sajbán voltál?
Tamürisz nagyon jó film, csak folyamatosan fordítanom kell fejben a népneveket (szarmaza, avar, stb.).