A kereszténységet csak mint eszmét említettem, mely keretet/rendszert ad az életnek, éppen úgy mint egy meder a víznek vagy egy kötél a kévének. Ha nincs akkor szétfolyik, szétesik. A kereszténységet tetszőlegesen be lehet helyettesíteni bár milyen transzendenshez köthető "eszmével". Mindegy, csak legyen valami keret ami a világ működésére tekintettel lett megalkotva.
Az egyéni beavatással az a baj, hogy az nem érinti meg a tömegeket, csak kevesek kiváltsága. A többség kapaszkodó nélkül marad és mindenféle ártó ideológiák játékszerévé válik, vagy elkezd gyártani magának isteneket, ami persze az egyén hibás cselekedeteit is legitimálja (kb. ez folyik napjainkban a keresők részéről). Szóval kell valami olyan transzcendensen alapuló eszmeiség ami a tömegeknek vezérfonalul szolgál. Per pillanat, mivel a magyar ősvallást majd teljesen eltüntették, szerinted mi lenne ez az eszme? Hinduizmus, muszlim hit per pillanat nem kompatibilis gondolkodásunkkal (azt hiszem az eredeti ősvallás sem lenne az). Esetleg a Szcientológia?
Egyébként én is várom a kereszteléssel kapcsolatos írásodat.
Os vallás?
Azmiaz?
A hit, meg a vallás szó is gáz, ebben a kontextusban, azt vallanak az emberek, amit akarnak, úgy hazudnak, mint részeg kotrós az átfolyásméro mellett.
A hit, az vak, abban hisz aki nem tud, amit sosem látott, tapasztalt.
Amikor kibicikliztunk cirka 40 évvel ezelőtt a Lacházi reptérre, és megnéztem eloszor a 29-es felszállását, szentul hittem, hogy 2 ilyen cucc szét hadzsimézné fél Amerikát.
Tényleg!
Pár évvel azelott meg azt hittem, hogy a TV-ben, a világ minden dolgából van egy nagyon pici másolat, és egy optika segítségével, így bármit megmutathatnak vele.
Tényleg!
Ma meg már tudom, hogy mindkét dologról butaságot hittem.
Mert tudásom van, nem hitem, vagy vllásom.
Nincs osvallás, semmilyen vallás nincs.
Tudásuk volt a fateréknak, tudtak bánni az elemekkel,tudták honnan jönnek, hol vannak éppen, ki az utazó, és hová tartanak.
Tudták hogy mukodik a teremtés, melyik az a szer ami etet, s melyik az amelyik nem.
Haszálták a hatalmat, ami nekik, meg neked is adatot.
Nem kívülrol várták a csodát, a megváltást, hanem befelé mentek, mert tudták, hogy ott van a megoldás, nem kint.
Tudták mi az idok vége, sokat voltak ott, volt képességuk mindenre.
Majd össze fuzom a létsíkokat, utána levonok pár konzekvenciát, majd jöhet a buzulás, utána kib@sszuk az idexet, s rákanyarodunk ördög atya fomuvére, a kereszténységre.
Na, húzzatok kufircolni, utána szundi, holnap kell az ero építeni a demokráciát, meg mindent.