Nem vagyok szakértő...abból itt a fórumon több van, mint bárhol
Csupán nem égeti a kezem a papír, és olvasgatni szeretek. No nem csak szakkönyveket (bár valaki kérkedett már a műszaki tudásával, aztán egy másik témában meg olyan elemi műszaki hiányosságot árult el magáról, hogy csak pillogtam), mert szakbarbár sem szeretnék lenni. Két téma érdekel a töri kapcsán, az egyik az első vh, a másik a magyar őstörténet.
László Gyula elfogadta? Na mesélj még nekem...mert a finnugor elmélet nagyon nem vág egybe az általa többször publikált kettős (többes) honfoglalás elmélettel.
Az meg egyszerű matek, hogy ha max. 100 ezer fő "honfoglal", akkor simán beolvad...vagy segíts ki, Londonban már magyarul beszélnek?
Fogorvosnak pont egyel több doktorija van, mint nekem, vagy vélhetően neked. Arról is híresek, hogy akit nem vesznek fel kőművesnek csak az megy el annak (irónia off).
Nem idéztem tőle, arra hoztam fel példának a könyvét, hogy az MTA által "felkent" "szakértők" néha nagyon mellé lőnek, illetve laikusnak is lehet józan meglátása és elmélete. A változó csillagok fényerő változásait sem a zseniális NASA tudósok fejtették meg (holott adattenger birtokában igazán elsőrangú lehetőségük volt rá), hanem magyar csillagászok (ok-szakmán belül).
Ami a "nyelvészeket" illeti...gimnázium első osztálya óta várom a magyarázatot, hogy a "pata" az miért jelenti a "fazék" szót. Lécci, segíts ki, hátha sokkal okosabb vagy és végre hamut szórhatok a fejemre és Ibn Ruszta "hülyeségeit" elengedhetem. Képzeld olyanokat le nem írt rólunk, hogy milyen a nyelvünk (türknek írja le), meg milyen politikai berendezkedése van a magyar "államnak"...horribile dictu-az Etelközben