Magyar történelem

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 421
39 323
113

AlbaRegia

Well-Known Member
2019. december 23.
479
1 303
93
Nincs olyan hogy Nagy Magyarország! Van olyan hogy Kis Magyarország és van olyan hogy Magyarország! Jelenleg Kis Magyarországban élünk...
 

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
689
1 805
93
Nincs olyan hogy Nagy Magyarország! Van olyan hogy Kis Magyarország és van olyan hogy Magyarország! Jelenleg Kis Magyarországban élünk...
Bocsi, nem akarok bele szólni, de Magyarországnak 3 álapota volt.

A jelenlegi, csonka Magyarország.

R.72e501394c331ce838fcda6dea1455de


A történelmi Magyarország. Sokan tartják, úgy, hogy ebben az állapotban volt Nagy-Magyarország.

R.54d5607c63393f9e23798929ca69921a


És rövid ideig Nagy-Magyarország.

Nagya-Lajos2.jpg
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 906
95 126
113
Portik NBH, FBI, CIA

Már Portik titkosszolgálati kapcsolatait vizsgálják, egyre intenzívebben
Hemzsegtek a titkosszolgálati kötődésű emberek a magyar szervezett bűnözés egykori központi figurája körül.


Jelenleg is folyamatban van a magyar alvilág egykori rettegett ura, Portik Tamás titkosszolgálati kapcsolatainak a vizsgálata. Ez a vizsgálat az Aranykéz utcai robbantás és a Prisztás-gyilkosság megrendelése miatt jogerősen, Fenyő János megöletése kapcsán pedig első fokon elítélt bűnöző 2012-es letartóztatása után lett intenzívebb, igaz, már jóval korábban felmerült annak a gyanúja, hogy Portiknak köze lehet a magyar titkosszolgálatokhoz.

De nem csak a magyarhoz...
Hemzsegtek a titkosszolgálati kötődésű emberek Portik Tamás, a magyar szervezett bűnözés egykori központi figurája körül. A szálak kibogozása jelenleg is folyamatban van, a vizsgálat zajlik, vagyis még sok minden kiderülhet – írja a Magyar Nemzet.

Mint ismert:

a hazai titkosszolgálatok mellett közvetett vagy közvetlen formában az amerikai, a szlovák és az orosz szervek is kapcsolatban lehettek Portik Tamásékkal, amiről ők maguk sokszor talán nem is tudtak.

Ezek közül kivételt képez az amerikai vonal, az FBI ügynökeivel ugyanis Portik többször egyeztetett.

„Kötés fedőnéven például 2011. február 23-án titkos vizsgálódás indult »Portik Tamás és az Alkotmányvédelmi Hivatal, illetve más rendvédelmi szervek között kialakított hivatalos, illetve leplezett kapcsolat felderítése, illetve ezen kapcsolatok segítségével elkövetett törvénysértések bizonyítékainak beszerzése« érdekében. Mindez a gyanú csak erősödött azután, hogy 2013 tavaszán a nyilvánosság számára is kiderült, 2008-ban Portik Laborc Sándor volt NBH-vezérrel két ízben is találkozott azzal az indokkal, hogy korrupt hatósági személyekről van információja. Igaz, a két találkozón ehelyett inkább az ellene nyomozó rendőröket próbálta gyanúba keverni, továbbá fideszes politikusok lejáratása is szóba került” – sorolja a Magyar Nemzet.

Az esetből óriási botrány lett, és a Portik–Laborc-ügy miatt még egy ténymegállapító albizottságot is létrehoztak az LMP-s Mile Lajos vezetésével, de ahogy ez a parlamenti vizsgálóbizottságoknál lenni szokott, nem sok mindenre jutottak.


Fedőneve: Guriga tábornok
A portál szerint ez tulajdonképpen érthető is, hiszen hiába merültek fel korábban is információk az olajbűnözésben élen járó Energol Rt. (ennek a vállalkozásnak volt Portik a „marketingigazgatója”) és más cégek titkosszolgálati érintettségéről, még az erre hivatott szervek sem jutottak semmire. Pedig többször előkerült annak a „Guriga” tábornokként emlegetett Kerekes Istvánnak a neve, akit nem sokkal azelőtt távolítottak el fegyelmivel a Nemzetbiztonsági Hivataltól (NBH), hogy az Energol egyik alapítója lett.

Valószínű, hogy a tábornok valójában nem hagyta el a szolgálatokat, hanem az Energolhoz vezényelték.


A Magyar Nemzet rávilágít: az Energol Rt. titkosszolgálati kötődését igazolja a lap korábbi információja is, miszerint: 1995-től az Energolt a katonai elhárítás szoros felügyelete alá vonta, és a cég „üzletpolitikájának” minden mozzanatáról jelenteni kellett a Katonai Biztonsági Hivatal Szovjetunióban végzett mindenható vezetőjének, a 2009-ben elhunyt Stefán Gézának.

Az Energol céget 1994. november 30-án alapította három, már 80-as évek óta bűnözésből élő keményfiú, Portik, Drobilich Gábor és Ferencsik Attila – akik a magyar szervezett bűnözés meghatározó alakjává nőtték ki magukat az 1990-es évekre –, valamint a kiváló titkosszolgálati kapcsolatokkal rendelkező Gulyás Emil és fia, Gulyás Emil Róbert, illetve Kerekes István, aki a cég első vezérigazgatója lett.

FBI-levél tartalma
A Magyar Nemzet kifejti: 2015 márciusában az FBI jogi attaséja magyar megkeresésre levelet küldött a hazai szerveknek a Portik-témát érintően. Ebben, illetve a későbbi levélváltásokban több, korábban már tudott tény is volt a két ország Portik Tamással kapcsolatos korábbi együttműködéséről, de akadtak olyan információk is, amelyekről a magyar hatóságok egészen addig nem tudtak.

Például, hogy az olajügyek idején hat évig körözött, az Egyesült Államokban is tartózkodó Portik összesen háromszor lépte át az amerikai határt: 1992. december 2-án, 1996. január 27-én, illetve 1997. február 27-én.

Utóbbi két dátum már ismert volt a magyar szervek előtt, ugyanakkor Portik 1992-es útjáról akkor hallottak először.

Az amerikaiak emellett azt állították, hogy az FBI-nak vagy más amerikai rendvédelmi szervnek az USA területén Portikkal kapcsolatfelvétele nem volt. Azt azonban elismerték, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda munkatársai 2006. november 6. és december 19. között öt alkalommal találkoztak Portikkal” – jegyzi meg a lap.

Erről 2011-ben egy rendőrségi tanúkihallgatáson egyébként maga Portik Tamás is beszélt.

Ő azt állította, hogy Bécsben az FBI 2006-ban megzsarolta, ha nem mondja el őszintén a magyar alvilág, a rendőrök és a politikusok összefonódását, akkor neki és családjának megtagadják a beutazási lehetőséget az USA-ba. Ezek után állítása szerint kénytelen volt részletes vallomást tenni.

Stratégiai fontosságú információk
2012. június 7-én a leszámolásos gyilkosságokon dolgozó Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) titkos megfigyelés alá vonta Portik Tamást, aki aznap, az esti órákban egy belvárosi, Kossuth Lajos utcai épületben tartózkodott.

„A közelben parkolt egy, a rendőrök által később azonosított, DT 00–81 rendszámú gépkocsi. Portik, miután távozott a lakásból, beszállt az autóba, és az ott tartózkodó személyekkel néhány percig beszélt, majd visszament a lakásba. A megbeszélés nem sokkal később egy közeli irodában folytatódott.

Az autó az amerikai nagykövetség tulajdona volt, a magyar bűnözővel tárgyaló emberek pedig az FBI, az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda hazánkban dolgozó ügynökei voltak”

– írja körül a történteket a portál.

A Magyar Nemzet szerint a magyar szervek arra jutottak: Portiknak az amerikai titkosszolgálatokhoz is lehetett valamilyen köze, hiszen a bűnöző különböző kedvezményekért cserébe több stratégiai fontosságú információt is megadhatott a külföldi szolgálatnak a 90-es években.

Az egyik ilyen információ a leszámolásos ügyekben dolgozó különböző rendvédelmi szervekhez tartozó, vezető beosztású emberek korrumpálása volt. A második kulcsfontosságú adat, amit az amerikai szolgálatok megkaphattak Portiktól, az a magyar titkosszolgálatok részvétele a vámcsalásokra specializálódott bűnszervezetek létrehozásában.

Ma már azt is tudhatjuk, hogy az Energol Rt. működtetése nagypolitikai érdeket is szolgált. Ebben az időszakban – 1992-től – ENSZ-embargó volt érvényben Szerbiával szemben. Oroszország azonban a korlátozások ellenére minden eszközzel megpróbálta segíteni a Milosevics-rezsimet. A szocialisták 1994-es hatalomra kerülését követően a kiváló orosz kapcsolatokkal rendelkező Stefán Géza, engedve a baráti kérésnek, az Energolon keresztül – amelynek legfőbb felügyelője volt – egyengette néhány olajszállítmány áthaladását az országon” – világít rá a portál, s hozzáteszik: a magyar vizsgálatok szerint Portik ezekről az illegális olajszállításokról is beszámolt az amerikai szerveknek.

Gyurcsány titkosszolgálati főnökét is kihallgatták
Arról, hogy Portikot beszervezhette-e a CIA vagy az FBI, 2011. november 15-i kihallgatásán az akkor éppen kémkedés gyanújával letartóztatott volt NBH-vezért, Galambos Lajost is faggatták.

Galambos ugyanakkor állítása szerint ezekről a kapcsolatokról nem tudott.

A Magyar Nemzet megjegyzi: Portik FBI-os érintettsége még a rendőrök megvesztegetése és adócsalás miatt elítélt Vizoviczki László elleni eljárásban is előkerült. Az ügy koronatanúja szerint az egyik korrumpált főrendőr arról beszélt neki, hogy az Energol egykori vezetőjét az FBI képezte ki.