Hát ez mi ez?? Légyszives bővebben , ne tartsd magadban. Köszi.
Magyar honvédség fejlesztés topik, utolsó két oldal kb erről szól
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát ez mi ez?? Légyszives bővebben , ne tartsd magadban. Köszi.
Szó volt arról korábban, hogy nincs Gyulán/Csabán műszaki képzés. Azt hallottam e területen levőtől, hogy tervben, vagy már folyamatban van felsőfokú műszaki képzés beindítása.
Aki napi. Hú-t olvas az annyit is ér.
Mindent IS olvasokAki napi. Hú-t olvas az annyit is ér.
https://m.portfolio.hu/gazdasag/romma-verte-europat-magyarorszag.334297.html
A napi. Hú-t tényleg nem érdemes. A portfolio is az index rész, tehát ölég messze áll a kormánytól, de 1-2 szerzőtől eltekintve korrekt. És nem azért, mert a kormány seggét nyalja.!Mindent IS olvasok
Ez a negatív oldal. Viszont sokan 1 vagy 2 idegen nyelvet lazán beszélnek. 20 éve még ez nagy előny volt, ma lassan alap. Igencsak rácsodalkozok ezen a napi munkában. Amin én sokat küzdöttem, azt ők lazán vágják. Ezért is jön ennyi külföldi cég Magyarországra.A foglalkoztatásban egyébként tényleg bajok vannak. Csak egy probléma a sok közül. A mai y generáció őszintén szólva (kívételek akadnak) leszarja a munkát nagy ívben. Az elmúlt 2 évben ebből a korosztályból csak 13 an fordultak meg az üzemben. 3 an maradtak meg egyenlőre. A többi dobantott. Vagy pár nap után, vagy egész egyszerűen fogta magát és a műszak elején, harmadánál "hazament" dobantott. Vagy 1-2 pár műszak után be se jött. Máshol is siralmas a helyzet főként a 20-25-(30) as közötti korosztályal. Lazák,belesza..ik, nem érdekli stb..... sajnos max a negyede kezelhető il lehet számítani rájuk.
Az előző munkahelyemen egy 50+ tervező egyszer csak egyik nap nem jött be melózni, aztán soha többet. Nem felmondott, semmi ilyesmi, csak nem jött be többet. A fickó megfejelte azzal, hogy semmire nem reagált, csak amikor már rendőrséget zavarták volna rá, akkor vissza küldte a mobilt és a laptopot, hogy törött és tönkrement. Aha...A foglalkoztatásban egyébként tényleg bajok vannak. Csak egy probléma a sok közül. A mai y generáció őszintén szólva (kívételek akadnak) leszarja a munkát nagy ívben. Az elmúlt 2 évben ebből a korosztályból csak 13 an fordultak meg az üzemben. 3 an maradtak meg egyenlőre. A többi dobantott. Vagy pár nap után, vagy egész egyszerűen fogta magát és a műszak elején, harmadánál "hazament" dobantott. Vagy 1-2 pár műszak után be se jött. Máshol is siralmas a helyzet főként a 20-25-(30) as közötti korosztályal. Lazák,belesza..ik, nem érdekli stb..... sajnos max a negyede kezelhető il lehet számítani rájuk.
Lehet hogy lazán beszélnek egy két idegen nyelvet. De kreatívitás,probléma megoldás, kicsit kitartás stb..... ezeknek a túlajdonságoknak híján vannak, vagy egy kettővel rendelkeznek közüle. Nézd én a saját üzemi részben mentori és ismerettségi köröm tapasztalatait írom le. Mint írtam máshol se jobb a helyzet.Ez a negatív oldal. Viszont sokan 1 vagy 2 idegen nyelvet lazán beszélnek. 20 éve még ez nagy előny volt, ma lassan alap. Igencsak rácsodalkozok ezen a napi munkában. Amin én sokat küzdöttem, azt ők lazán vágják. Ezért is jön ennyi külföldi cég Magyarországra.
A szakképzés tényleg xar volt. De mostanában mind az állam, mind jópár cég bőven tol bele zsét. Aki akar simán mehet értelmes szakmai gyakorlatra és a munkaerohiany miatt egyre jobban megfizetik. Van jópár cég aki már a suliból magának képzi a szakikat. Ezek a lehetőségek az utóbbi években nagyon kiszélesedtek.Lehet hogy lazán beszélnek egy két idegen nyelvet. De kreatívitás,probléma megoldás, kicsit kitartás stb..... ezeknek a túlajdonságoknak híján vannak, vagy egy kettővel rendelkeznek közüle. Nézd én a saját üzemi részben mentori és ismerettségi köröm tapasztalatait írom le. Mint írtam máshol se jobb a helyzet.
Egyébként az elfuserált "szakképzésünk" is rátesz egy lapáttal még.
Ja jönnek a külföldi befektettők. Egyébként hány ilyen befektettő tesz azért is hogy normális "szakmunkásai" legyenek? Mert tudod nem csak bio robotokra van szükség hanem nagyon sok "tapasztalt" profi karbantartókra, technikusokra és így tovább. Azt a gépet vagy gépsort tudni is kell beállítani,javítani,üzemeltetni...........
Nem elég csak a robotott vagy plc beprogramozni mert a programozo mérnők ha beszar a sor il a robot hardveresen vajon kimegy e neked rendbevágni? Pl a finomechanikát, az érzékeny finom hidrolikus rendszert rendbevágni, beállítani. Vagy a sorvezető ismeri e annak az anyagnak,alapterméknek a túlajdonságát ami után tud e állítani ha szűkséges. Egy betanított operátor kötve hisszem. Mindezekhez idő,energia és pénz kell. Na ezért is nem láttol vagy alig modern felszerelt demo tanműhelyet,sort......... az ide jövő befektetőinknél. Mert ők elvárják hogy készen kapjanak mindent. A gond ezzel hogy a szakmai képzésünk le van maradva a béka segge alatt. És tettézi mindezt hogy a fiataljainkat mármint a nagyrészét egyáltalán nem érdekli hogy mi lesz holnap. Mert úgy vannak vele il a jó szülői háttér belesujkolta il nevelés hogy kint minden jobb. A ló.aszt.
Hiábba a jó tanulói készségük ha nem tudja kihasználni il nem is akarja egy része kihasználni. Mert azt kapta,éreztették vele il érzi hogy dolgozni,foglalkozni ne keljen vele. Szerencsére még azért akadnak kívételek.
Nekem tetszik, a Boschnál 300k nettót fejpénznek adtak tavaly ha mérnököt viszel és megfelel a 3 hónapos próbaidőnek, ezt tudom mert volt nekem is hasznom belőle.
Kíváncsi vagyok az itteni véleményekre, mit gondoltok egy ilyen álláshirdetésről?
Rengeteg semmitmondó, nulla konkrétumú hirdetést olvastam és dacára annak hogy ez a frenkizős stílus annyira nem jön be, azért nekem kifejezetten tetszik.
Arra mondjuk kíváncsi lennék mit jelent a "szokásos" pótlék, az utolsó 3 munkahelyemen nulla%-ot adtak, a 200ezer fejpénz meg hihetetlennek tűnik.
Fejpenz egyre több helyen van. Az összeg is hasonló mint a nyugati végeken megszokott.
Kíváncsi vagyok az itteni véleményekre, mit gondoltok egy ilyen álláshirdetésről?
Rengeteg semmitmondó, nulla konkrétumú hirdetést olvastam és dacára annak hogy ez a frenkizős stílus annyira nem jön be, azért nekem kifejezetten tetszik.
Arra mondjuk kíváncsi lennék mit jelent a "szokásos" pótlék, az utolsó 3 munkahelyemen nulla%-ot adtak, a 200ezer fejpénz meg hihetetlennek tűnik.