Magyarország ipara

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 797
26 372
113
Hagyjuk!
Csak párhuzamot véltem felfedezni a haditechnika, és az ipar területén is jelen lévő, "megoldjuk okosba" mentális között.
Vajon általánosan jellemző ez a lakattal zárás nyugaton is?
Persze időnként a harctéren is elég Mad Max szerű megoldásokkal találkozhatunk.
Köcsög németek lakatot basztak itt is a tankra....
61c40bd0152f6b611f11657ecf5c3153.png

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 177
33 506
113
Lehet én vagyok hülye, de felnőtt vendégmunkásoknál miért aggódik a f.o.s. a közoktatás hiánya miatt?
Az a pakisztáni, aki papír nélkül a zöldhatáron jön át, az ugyan annál a sajtóorgánumnál üdvözlendő; az pakisztáni, aki legálisan, papírral jön vendégmunkásként, az meg üldözendő?
A következetességet meg lehúzták a wc-n?
Ami még aranyos, de nem rakták bele a cikkbe: " Gondola Zsolt Zoárd szerint fontos volna felkészíteni a lakosságot arra, hogy a nagyberuházások nem kizárólag pozitív, hanem másfajta következményekkel is járnak." -Gondola Zsolt Zoárd facebook.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 527
35 822
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: DTheo

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 343
9 675
113
Hagyjuk!
Csak párhuzamot véltem felfedezni a haditechnika, és az ipar területén is jelen lévő, "megoldjuk okosba" mentális között.
Vajon általánosan jellemző ez a lakattal zárás nyugaton is?
Persze időnként a harctéren is elég Mad Max szerű megoldásokkal találkozhatunk.
Valahogy így volt nálunk is. Az egyik agyatlan fejes kitalálta, hogy 50%-os spórolást csinál a melósok bérén :D Erre megrendelte a féleszű a 30 milliós rendszert. Amihez senki se volt képezve. Én már láttam ilyet, mondtam, hogy amikor én láttam akkor egészen más körülmények voltak, de senkit se érdekelt. A barom még 2 telephelyre ua. megrendelte. A másik 3-ra nem maradt ideje. Na most minden telephelyről elküldtek 3 melóst. Most ott áll a gép, működik is meg nem is, folyton hibaüzenetet jelez, árammegszakítást csinál, stb...Már ott tart a dolog, hogy a helyi vezető nem hajlandó felvenni a telefont amikor a hiba miatt keresik. Volt olyan nap amikor 15 hiba történt. Csodás vezetők vannak nem csak a hadseregben.

T

Törölt tag 1711

Guest
Nálunk "probléma" volt egyeseknél, hogy időnként várni kellett 2-3 napot céges tollra, hivajavítóra, míg a pénzügyes bejött homeofficeból és leugrott a 2 sarokra levő boltba... (én eleve mindenből sajátot használok).
Végül megoldotta a vezetés: lett egy beszerzési vezetőnk.
Akinek egy havi fizetéséből fél éves készletet fel lehetne halmozni mindenből...

Dojcse kvalitát.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 177
33 506
113
Nálunk "probléma" volt egyeseknél, hogy időnként várni kellett 2-3 napot céges tollra, hivajavítóra, míg a pénzügyes bejött homeofficeból és leugrott a 2 sarokra levő boltba... (én eleve mindenből sajátot használok).
Akinek egy havi fizetéséből fél éves készletet fel lehetne halmozni mindenből...

Dojcse kvalitát.
De lehet, hogy előtte létrehoztak egy teamet, hogy megvitassák a felmerülő problémára adható megoldásokat, amihez a különböző helyi szervezetektől 1-1 embert valami melegégövi vidékre reptettek -csak, hogy ne kelljen otthon használni a gázt és ezzel européer és zöld lett a project. Természetesen a csapat összekovácsolásához alkalmazni kellett egy coach-ot is.

De remélem, hogy az irodai szerek igényléséhez legalább három példányban kell kérelmet beadni, a használat előtt egy héttel, hogy a beszerzési vezető asszisztensének legyen ideje iktatni. De mivel két fő már egy osztály és alkalmat ad a visszaélésekre, így egy belső ellenőri csoportot is létre kell hozni. Mivel ez így már naaagyon sok ember, ezért figyelni kell az esélyenlőségre, ezért kell esélyegyenlőségi mérnök is.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 527
35 822
113

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 182
3 356
113

EBIT eközben ugyancsak soha nem látott értékre, 1,13 milliárd dollárra ugrott,
a vállalatcsoport profitja pedig 66 százalékkal 658 millió dollárra emelkedett.

A két szám különbsége meg az adó, amit a magyar állam kap. Nem rossz az negyed évre

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 093
50 341
113

Dojcse kvalitát.
Prozess muss sein!

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 093
50 341
113
értem,de akkor visszakérdezek .. van Ford gyár az USA-ban ? mert a több gyárat is bezárt a Ford illetve a végleg bezárt a Ford az USA-ban között van némi különbség !
jelen esetben én arra gondoltam,hogy ha pl be kell zárni az Audi-t akkor biztosan nem Ingolstadtban fogják kezdeni,hamarabb fog bezárni a győri gyár mint a hazai .. nekünk meg ez a fontos nem az hogy mi van Ingolstadtban .. így első körben mi szivjuk meg,és nem csak az ott dolgozók,hanem az oda beszállítók is a zöldségestől a konyhásokon keresztül a takarítónő, a biztonsági őr is szóval nem csak konkrétan a "szalagmunkásokat" fogja érinteni ez a történet,hanem az erre épülő teljes szegmenst .. annyi előnyünk van a többi kihelyezett gyáregységgel szemben,hogy szerintem itt kell a legkevesebbet fizetnie az anyavállalatnak,így az utolsó előtti kalapban leszünk ha be kell zárni valamit valahol. ( majd aki ott dolgozik és itt van esetleg beszámol arról,hogy mennyi is az annyi .. ) egyébként jó felmérés lehet erre a Covid-"válság",hogy ott és akkor melyik üzemrészeket zárták be,vagy szüneteltették a termelést,mert szerintem ugyanaz a forgatókönyv lenne ebben az esetben is. (nem követtem ezeket az eseményeket figyelemmel)

de úgy is kiderül majd ha itt lesz az ideje (reméljük nem,lásd fentebb )
Ez nem ilyen egyszerű. Egy (akár német) multi, amely a világon kb mindenhol jelen van, mint pl a VW konszern, elsősorban a részvényeseinek akar majd megfelelni. Az ő esetükben egyébként részvényes a német állam is, de csak kisebbségi.
Szóval a profit és az esetleges osztalék függvényében fognak gyárakat bezárni. Szerintem a mostani helyzetben hülyék lennének az alapvetően igen magas profittal eladható, egyébként full koca technikát használó, Győrben gyártott Audikat kivenni a rendszerből. Ezek “prémium” tömegmodellek, nagyon jó biznisz a VW-nek.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
10 030
40 031
113

Lekapcsolja a lámpát a Tungsram – megszűnik a legnagyobb „magyar multi”​

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 993
82 754
113

Lekapcsolja a lámpát a Tungsram – megszűnik a legnagyobb „magyar multi”​

Miután a második csődegyezségi ajánlatot is elutasította a legnagyobb hitelező, az állami Eximbank, sikertelenül zárult a fényforrásgyártó Tungsram vállalat csődeljárása, elindul a felszámolási eljárás...

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 707
2 467
113
Rég volt egy Rába.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 527
35 822
113
"Erősödhetnek a Rába üzbég kapcsolatai! Hetzmann Béla elnök-vezérigazgató, illetve Fehér Roland üzletfejlesztési és műszaki igazgató is tagja annak a magyar üzletemberekből álló delegációnak, amely a hét folyamán a kormánydelegáció részeként Üzbegisztánban tartózkodott. A háromnapos üzbég-magyar üzleti fórum célja a kétoldalú kapcsolatok továbbfejlesztése."

Status
Not open for further replies.