Értem, hogy fáj neked, ha rámutatnak, hogy folyamatosan a szent nyugatról papolsz, ezért rögtön támadsz, de alapvetően igen, pontosan erről beszélünk.
Az uniós értékeknek csápolsz, amikor lelkesen tönkretennéd a magyar ipart, mert amerikai lng.
Hol beszéltem a szent nyugatról?? Sehol.
Egyszerűen magyar gazdasági érdek a nyugati kapcsolat, mert a magyar export több mint 80%-a odamegy. Az amerikai lng ugyanígy nem hiányzik nekem, de totális felelőtlenség arra számítani, hogy mindig jönni fog az orosz gáz vagy főleg Ukrajnán át az orosz olaj. Alternatív források is kellenek.
Mondjuk inkább egy kissé egyoldalú gondolkodás, mert az USA utolsó két háborúja, ahol az ellenség vissza is tudott lőni, egy x volt meg egy kipicsázás ázsiai parasztokkal szemben.
Nem, nem az a baj, hogy szerinted hülyeség leválni a nyugati gazdaságról. Az a baj, hogy nyíltan hírdeted, hogy adjunk fegyvert az ukránoknak, sőt bocsássuk meg nekik, amit kárpátalján csinálnak, mer szegényeket bánccsák.
Ha vki ma fegyveresen veszélyeztetheti Magyarországot az éppen Ukrajna vagy inkább egy széteső Ukrajna.
Egyébként taktikai okokból lehet érdemes lett volna pár lassan használhatatlan szovjet fegyvert odaadni, cserébe azonnali nyugati fegyverért mint Görögország. Azzal Magyarország védelmi képessége és geopolitikai helyzete egész Európában javult volna.
De ez nem fekete-feher kérdés, mert az energiabiztonságunk csökkent volna.
Azt még sosem mondtam, hogy bármilyen attrocitást el kellene nézni az ukránoknak Kárpátalján. Indirekt ezt te hirdetted, amikor a szovjet (de nemzetisegileg főleg ukrán) csapatok második világháborús magyarországi bűneit relativizáltad.
Amúgy igen, azt csinálták. Ha nem ezt csinálták volna, ma nem lenne durva Kádár nosztalgia. De van.
Nosztalgia mindig van öregeknél a régi iránt. Nem a jólétbe, hanem inkább a fiatalsagukba vágynak vissza.
A hazaáruló Kádár, valszeg egyébként ma ő is csápolna Putyónak, kezdte el az ország eladósítását mert egy működésképtelennek bizonyult szovjet típusú gazdasági rendszerbe navigálta be az országot.
Érdekes módon pont véletlenül a rendszerváltás után nyugati kézbe került cégekről derült ki véletlenül mindig, hogy hát saaajnos versenyképtelenek, be kell zárni.
Azok, amik valami oknál fogva nem kerültek a nyugathoz, és nyugati parancsra sem sikerült elszakítani a piacától valahogy mindig működőképesek maradtak. Furcsa dolog ez.
Ebben van részigazság. De igazából sokszor a külföldi tulajdonos csak piacot vett. Igen, a nyugati privatizátorok és hazai segítőik gerinctelenk voltak többségükben,de ez ugyanúgy igaz a Dunaferr orosz és ukran tulajdonosaira is.
90 után. Ezt ne felejtsük el. Azért meg nehezen lehet a szovjet elvtársakat vádolni.
Dehogy már 90-re ellépett tőlünk, amíg mi a szovjet-orosz rendszerben csigamódra fejlődtünk. (Hasonló mint most a bakhmuti orosz csigaoffenziva.)
Amikor nagy nehezen 88-tól Nyugatra is kiengedett Kádár akkor fogtuk fel, hogy Nyugaton valóban úgy élnek mint az NSZK sorozatokban, mi meg a posványban tengődünk.
A kelet-nyugati gazdasági váltás valóban még jobban lepadlozta az országot a 90-es években, jelzem ennek az inverzére vágysz, ami újabb padlozashoz vezetne minimum 10 éven át. Pedig a 2000-es évektől hol nagyobb, hol kisebb tempóban néhány megtorpanással, de zajlik Ausztriahoz a felzárkózás.
Akarod mondani, a kipusztításához, amihez mint mondtam folyamatosan tapsolsz. Például amikor óriási örömkiálltásokkal hírdeted, hogy de jó, hogy a magyar melóst kirúgják, hogy helyet csináljanak a filippinónak, meg ukránnak, akikből fél milliót ide hoznak. Hiszen ez mennyire jó is nekünk.
Figyelj, ha komcsi tempóban nyomod és konkrétan a leírt véleményem helyett hazugságokat írsz a nevemben és azzal vitakozol, akkor hagyjuk.
Na tudod ezért nem értem mi bajod a nyugati értékekkel. Hiszen pont ennek tapsolsz.
Most pedig élvezd:
Nem az egyiptomiak verekedtek össze, hanem két közel-keleti család.
index.hu
Ezek pont a keleti értékek, amit a Mutti Nyugatra exportalt, de ne zavarjon.