Volkswagen az akksi, és eddig csak a Rába jött szóba a hadiiparnál....de lehet vki többet tud és az ipari parkba költözne más is. Szijjártó volt anno Szingapúrban és győri harcjárműgyártásról tárgyalt, de állítólag az elhalt. Mindenesetre a vörösök biztosra mennek, ne legyen semmi, az a tuti.
Az Orbán-kormány egy 400 hektáros ipar park fejlesztésére készül a győri önkormányzattal karöltve. A fejlesztés elsősorban a győrszentiváni városrész körüli szántóföldeket érintené. „Ezek a szántóföldek kiváló minőségűek, az átlagosnál magasabb aranykorona értékűek” – mondta az MSZP politikusa. A terv szerint ezeket a szántóföldeket minősítenék át Gipz besorolású ipari területté. A jövőre nézve ez azt jelentené, hogy a területen a környezetre különösen veszélyes (például tűzveszéllyel fenyegető gyár, fertőzésveszéllyel fenyegető állati hulladékkezelő) tevékenység is végezhetővé válna. A gyártelep ötletét hallva a civilek öt nap alatt csaknem hatezer aláírást gyűjtöttek az ipari park bővítése ellen.
Ezt a beruházást is szuperértékes búzamezó akadályozza. De ha kiderül, hogy itt is költ a minikócsag a kardomba dőlök.
Debrecenben tuti van még hely aksi, meg fegyvergyárnak is
Bige műtrágyagyára nem szennyez?
Én egyébként online monitorozhatóvá tenném az akkugyárak kibocsátását, hogy mindenki megnyugodjon.
Egyébként szerintem a festék, gyógyszer és az ilyen kémiai üzemek szennyezhetnek a legjobban.
Jó lenne nem elszabotálni az akksi gyérakat, főleg úgy, hogy más országban versengenek érte. (ott gondolom nem szennyez, csak itt)
Az a helyzet, hogy folyamatosan romlik a talaj minősége így is az országban, a terület pedig folyamatosan csökken. Nyugodtan rá lehet keresni, hogy az elmúlt 50-60 évben mennyi mezőgazdasági terület lett művelés alól végleg kivonva. Elárul, azon egyhamar nem nagyon terem meg semmi sem - a bálványfát kivéve.
Debrecenben is gyönyörű, zsíros fekete földet termeltek le a BMW gyár kedvéért, márpedig az, hogy legyen elég terület, ahol élelmiszert tudunk termelni, az stratégiai fontosságú. Sőt, peremfeltétel.
Ezzel egyidőben egy rakat leharcolt vagy jobbára teljesen felhagyott ipari terület hever parlagon az országban szanaszét. Csak Budapesten kb. egy kerületnyi. Én biztos, hogy behúznám a kéziféket a zöldmezős beruházásoknál, és visszamenőlegesen is sokakat falhoz állítanék.
Ja, és lehet hogy X országban nem szennyez ugyan úgy az a gyár. Konkrétan semmilyen garancia nincs arra, hogy aki a méréseket végzi, azt ne rúgnák ki páros lábbal a munkahelyéről, ha a politikának nem megfelelő adatokat mér. A megyei kormányhivatalokban simán kirúgnak ellenőröket, akár osztályvezetőket is azért, ha nem az elvárt dolgot írják le.
Aztán lehet csodálkozni, hogy az a kretén Hadházy honnan tud annyi mindent.
Na, ez szerintem kockázat.