Kit érdekel? Pláne úgy nem, hogy évente váltogatják ezeket az embereket.
Ha feltünt volna, akkor a nemzeti konzultációt online is ki lehet tölteni. És a mai világban, amikor az állam fizet neked, hogy okostelefonod legyen, akkor ne b@szakodjunk már egymással!
Csomagautómata:
Itt valaki valamit nagyon félreértett!
Ezek csak akkor működnek, ha magadnak rendelsz valamit, és a webshopban ezt az opciót kéred.
Ha viszont felad neked a hivatal, a bank, vagy egy külföldi partner egy ajánlott levelet, csomagot, miegymás, akkor rohadhatsz befele a nagypostára és 4 óra után a kígyózó sorban várhatod, hogy a kedvetlen alkalmazottak az összegumizott levelek közül 15 perc alatt kézzel megkeressék a leveledet. A csomag miatt meg általában egy külön ablakhoz/ vagy akár épületbe is kell menned.
Ha meg esetleg egy kis vámügyintézés is van a dologban, akkor az külön vicces sztori.
Jaja vannak rossz törvények. Korábban voltak olyanok is, hogy a földesúré az első dugás a menyasszonnyal!
A mai világban nem értem, hogy hogyan létezhet még olyan, hogy ajánlott, meg tértivevényes küldemény! A digitalizáció világában már minden küldeménynek (legyen az csomag, vagy levél) nyomonkövetehetőnek kellene lennie! Nem olyannak, hogy "Lehet, hogy kivisszük..."
Miért létezik még olyan, hogy postai utalványos pénz küldés?
Tegnap a postás hozott vissza villanyszámla túlfizetést. KP! Miközben a szolgáltatónak elektronikusan fizetek.
Tök véletlenül itthon voltam, mert beteg a kölyök. De ha nem lettem volna, akkor visszaviszik. Ezután újra megpróbálják kiküldeni. Ha akkor sem sikerül, akkor elkönyvelik sima túlfizetésnek.
Ennek a költségét mi mindannyian fizetjük. Pedig csak annyit kellene tenni, hogy megszüntetik ezt a lehetőséget. És onnantól az ostoba szolgáltató nem is tudja kiküldeni a lóvét a Postával.
Le tudtuk gyártani pillanatok alatt milliós tételben a védettségi igazolványokat. Egész biztosan nem tudnánk ezt megoldani egy nyomorult hazai állami "bankkártyával"?
De jelzem az elektronikus személyiben minden olyan opció rendelkezésre áll, hogy akár bankkártyának is használjuk.
Nem kell nemzetközi elfogadó rendszerhez csatlakozni. Kizárólag belföldi felhasználásról van szó. A pénztárcákban elfér, ha külön kártyát is csainálnánk.
De mondok jobbat! Mért ne lehetne mindenkinek a kártyaszáma az adóazonosítója? Ez egy egyedi azonosító. Ha hozzákapcsolnak egy állami számlát, akkor ezen keresztül lehetne intézni a mindenféle adóbefizetéseket is.
Most kaptam meg a gépjárműadóról a határozatot, benne a sárga csekkekel. Komolyan?
Persze ezt majd jól átutalom, de ha az adóazonosító jel mögé lenne credit számla téve, akkor egyszerűen feltöltöm a sima bankszámlámról a "nemzeti számlámra" a szükséges összeget, a NAV meg majd leemeli, ha akarja.
Ne mondja nekem senki, hogy nem lehet technikailag megoldani, mert a önkéntes egészségpénztárak is mögétettek egy számlát egy nemzetközileg nem használható kártya mögé.
Nagyon messzire kanyarodtunk.
De egyetlen tollvonással meg lehetne oldani a Posta problémáit.
Tessék szépen privatizálni. Vigye el Lölö, ha akarja. Egyből le lenne nyesegetve az életképtelen szolgáltatási halmaz.