Magyarország ipara

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 148
357
83
Magyarorszagon a legtobb esetben mar a hozzaallason megbukik az uzlet. Szemelyes tapasztalatom , hogy itt meg nem omlott le a "Berlini fal". Ha az ember ajanlatot ker , sokszor meg csak valaszra sem meltatjak, aki valaszol , az is inkabb csak kerdez , mintha nem az lenne az erdekuk , hogy eladjak a portekajukat. Ha neadja eg, az ember kulfoldre szallitana valamit , mar az is problema , hogy euroban irjanak ki szamlat . Sott , meg olyan is sokszor elofordult, hogy azt javasolta az elado , hogy a gyarto cegtol vegyunk (es ezt egy olyan termeknel , amit egy sima uzletben megvehet az ember). Sokszor volt olyan erzesem , hogy meg nekem kell kinyalnom a szerencsetlenek segget egesz a csontig , hogy megvehessem a vackukat.
 

szittya88

Member
2010. október 23.
916
5
18
http://bim.hu/hun/
http://www.cegbongeszo.hu/tev-ceg-hu/Rugogyartas-2453.htm
http://www.cegbongeszo.hu/gyorskereso.php?elso=2&lng=hu&kifejezes=elektronika+gy%E1rt%E1s&besorolas=0&megye=&spec=semmi&detailed=0&tevekenyseg=on
 

szittya88

Member
2010. október 23.
916
5
18
http://www.cegbongeszo.hu/gyorskereso.php?elso=2&lng=hu&kifejezes=elektronika+gy%E1rt%E1s&besorolas=0&megye=&spec=semmi&detailed=0&tevekenyseg=on
 
2013. december 7.
934
4
18
marton:1) a közgazdaságtudomány tudomány.
2) A belterjes zártságon kívülre törve alaposan megnézni másokat a helyünk megállapításának valós alapja.
Kiragadott példák nem írnak felül olyan, egész országot jellemző paramétereket mint hány aktív korú él meg közvetlenül állami kifizetésből (akár állami alkalmazott akár szociálisan ellátott), a megmaradó (a magánszektorban foglalkoztatottak) száma(még abba is belemehtnénk, ahogy a magaánszektro mekkora hányada csak és kizárólag államim megrendelésekből él), a saját tőke részvétele a GDP előállításában (kiiktatva azt a kozmetikát is, hogy a külföldi banktól fölvett hitelből létrejött magyar tulajdonú céget hazainak tartanak, pedig a törlesztés révén ugyanúgy repítí kifelé a pénzt az országból)
Tudom hogy nehéz gondolkodni és még nehezebb a környező országokkal összehasonlításban szembesülni, de ezek lennének a megoldandó dolgok...
 

marton

Well-Known Member
2013. április 16.
1 039
715
113
voltagemultiplier
Amit leírsz, az elég nagyrészben igaz!
Egy percig sem vitatkoznék a leírtakkal, de..
Tegyük azért hozzá, hogy ez nem magyar betegség, sok-sok más országra is jellemzőek ezek az adatok, sőt, sok, irigyelt nyugati országra is. Lássuk be, hogy elég sokan robogunk még a szakadék felé..
Mégis, én inkább a most meglévő iparra fókuszálnék, amolyan vázlatot nyújtanék arról, hogy egy összefogással mire lenne képes.
Az, amit írtál, hogy a cég, amelyik külföldi bank pénzéből fejleszt, tulajdonképpen nem is magyar, ezt erős túlzásnak gondolom.
A hitel nem egy rosz dolog, ha arra és úgy adják/használják, amire azt az ősök megálmodták. Nem az ördögtől ered, sok cégnek tényleg az előrejutását jelenti ha jó kamatra tőkéhez jut. Ha okosan gazdálkodik, időre visszafizeti, az a cég ugyanúgy hazai marad mint volt a hitel előtt, alatt.
Nem hiszek abban, hogy itt vannak prioritást élvező megoldandó dolgok. A társsadalmi morál, gazdaság elég sok minden a béka fen.ke alatt van. Olyan csak a mesében van, hogy "ezeket kell először megoldani", mert ilyen erővel akkor minden olyan szintre sűlyedne mint az MH. Nem emelhetek ki valamit úgy, hogy a másik gondot legalább nem kezelgetem, mégha csak a tünetét is.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 952
113
Mondjuk a Müncheni szomszédom meg folyton arra panaszkodik mekkora szarban van németország,és hogy mindent bezárnak náluk. Fel is sorolt 4-5 céget Münchenben. Mondta az egyik egy nagyüzem (most nem jut eszembe a név de valahol már hallottam, erőgépeket gyártott) ahol kezdett még fiatalkorában dolgozni. Szóval máshol is panaszkodnak ám...
 

marton

Well-Known Member
2013. április 16.
1 039
715
113
Igen antigonosz!
Én is ezt hallom az itteni német szomszédomtól és egy angol üzletfelemtől.
Pont a Merkel energiapolitikája miatt ez a folyamat fel is fog gyorsulni, ugyanis az iparuknak kifizethetetlen lesz ez az űűberzöld hozzáállás.

Délutáni Rába:

http://magyarbusz.info/2014-01-24/A_Mercedessel_is_targyal_az_egyuttmukodesrol_a_Molitus#sthash.5wOBDPAq.5vGCwoeN.dpbs
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 952
113
Valami elefánt vagy mammut vagy hasonló neve volt a cégnek de találkoztam már a termékükkel régebben elég neves cég volt valami C betűs azt hiszem. De bezárt egy híres motorkerékpár gyáruk is, olyan motorbicikliket gyártott mint a bmw régen. DKW? nem tudom ennek se a nevét azt hiszem H val kezdődik. Megvette valami kínai cég hogy robogókat gyárt de csak elvitték a gépsort kínába és semmit se gyártottak Münchenben.
 

marton

Well-Known Member
2013. április 16.
1 039
715
113
Nyugaton most érzik azt a kínai és indiai befektetőktől, mint mi éreztünk 15-20 éve. Azt tudtátok, hogy már a London taxik is Kínábol jönnek. Volvo, Jaguár,, ezek a legendás márkák mind Távol-keleti befektetőkhöz kerültek. És ez csak az autóipar.
 

marton

Well-Known Member
2013. április 16.
1 039
715
113
Ismét IT:

http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/tizenegy-magyar-ceg-a-kozel-kelet-legnagyobb-it-seregszemlejen/
 

marton

Well-Known Member
2013. április 16.
1 039
715
113
IT front, szimulátor:

http://www.origo.hu/techbazis/20140123-hetmillioert-hazaviheto-a-magyar-szuperszimulator.html
 

marton

Well-Known Member
2013. április 16.
1 039
715
113
Ez is szereplő lehet hadiipar terén.

http://www.autopro.hu/beszallitok/800-millios-fejlesztes-a-fogaskerekgyartonal/8611/
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
http://www.vg.hu/vallalatok/a-raba-jarmu-aszfaltozogep-alvazat-gyart-a-vogelenek-421039

Rába napról napra erősebb
 

marton

Well-Known Member
2013. április 16.
1 039
715
113
"Az elmúlt évben a Rába Jármű Kft. több mint 2000 építőgéphez szállított vasszerkezeti terméket."

Ezután a Kirchoff beszállítás... +Volvo buszok (bár ennek annyira nem örülök)..

Ezek azért nem rosz hírek. Szerzik legalább a tapasztalatokat minden téren!!
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
http://www.vg.hu/vallalatok/infokommunikacio/hamarosan-megszulethet-a-dontes-a-frekvenciapalyazatrol-421108

Persze ez nem ipar , de mégis tehát azért saját tulajdonú 450 Hz új Mobil telefon szolgáltató ami 100% állami IT Ipar fejlődése.
A kormánytagok beszélgetése is ezen a sávon mehet vagy menne.
Biztonság politikai fejlődés.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
Magyar ipari adatok:
http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_oia001a.html
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
Magyar ipari adatok:
http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_oia001a.html
 

marton

Well-Known Member
2013. április 16.
1 039
715
113
Nagyon jó, sokat elmondó táblázat. Ha tíz éveket nézel, óriási visszaesést lehet észrevenni. Bauxit, nyersacél,,,
A buszgyártásról nem tudom miért nem írnak 2010-től, mert azt tudom, hogy volt, mégha kevés is, akkor is volt. Nabi vége, de a Credo még a volán társaságokat érintő tenderstop ellenére is gyártotta a buszokat, közel kétszázat a gyárudvarra. Ezekből lettek mostanában megoldva a pécsi közl. vállalat bajai is.