Én a horvátoknak adok igazat, függetlenül, hogy mi repült át. A NATO egyesített légvédelmének kell működnie, és kutya kötelessége (ez olyan orbáni szó), hogy végigkísérje egy magyar gripen, vagy akár a keszi géppár a drónt, és lelőni olyan helyen ahol nem okoz járulékos károkat. Ez emberi hiba volt, egy döntés, amely rossz volt. (Szerintem nyakig politikai). A horvátoknak nem kellett külön szólni, az hogy feléjük megy, azt már amikor az AWACS bejelentette már tudta az egész NATO légvédelem déli része, és ua radarkép jelenik meg a CAOC-nál, mint a nemzeti légvédelmi parancsközpontokban. Tehát a románok -ott nem volt esély lelőni, még elfogni sem, magyar részről minden adott volt, és horvát részről is ott kellett volna lenni legalább egy 21-esnek. Igaz Én sem gondoltam volna,hogy egy NATO tagország átenged egy "repülő bombát". Merthát ez belezuhanhatott volna lakóházba, iskolába, gyárba, benzinkútra stb. Ezért nem értek egyet a döntéssel, hogy az a tagország aki felett a repidő 80%-ban repült a Tu-141 nem lőtte le. Mégpedig poltikai ok. NATO tagként semlegesség Orbán módra. Ennyi.