Igen, konkretan ott (is) leirjak, hogy ez egy dimenzio, nem mertekegyseg, ahogyan @dudi kepzelte, es inchben vagy milllimeterben adjak meg a meretet (=mertekegyseg).Az általad linkelt wiki oldalból világosan kiderült mi a probléma a sima Cal jelöléssel.
Én már ezzel nem foglalkozom.
Ertsetek mar meg, hogy nem mertekegyseg, baszki.Te csak újra és újra mantrázod magad.
Ez a kaliber az amcsik idióta magánutas mértékegysége. Mindenütt a világon milliméterben adják meg a méretadatokat.
Senki nem is hasznalja ugy, csak elhagyjak az inch jeloleset, mert AZ A MERTEKEGYSEG, mindenki tudja.
Képtelen vagy értelmezni amit írunk neked,úgy hogy én be is fejeztem.
Maradjunk annyiban hogy a 120mm nem 120 kaliber,innen indultunk. Ha meg valaki annak gondolja akkor fogalma sincs mi a kaliber fogalma. Az egy teljesen más mértékegység.
Ha valaki keptelen megerteni, mit irnak neki, akkor az te vagy meg @dudi amikor hajtogatjatok ezt a muveletlen marhasagot - a kaliber nem mertekegyseg, ez egy kozkeletu magyar tevhit, mert nem ertik, hogy egyszeruen nincs kiirva az inch Amerikaban (max jelolve van, lasd @enzo magyarazatat).