1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

MBDA Brimstone

Diskurzus a(z) 'Fegyverzet és szenzorok' témában - AIM-120 által indítva @ 2013. január 16..

 1. chimera

  chimera New Member

  Abból a 300 m dollárból meg lehetne oldani a teljes helikopterpark cseréjét!
   
 2. tallking

  tallking New Member

  duckdodgers:
  A Maverick még jobb lenne ez tény, csak az ára a wiki szerint nagyon nagy intervallumban változik. Tisztán a hatótávja és a harci része alapján persze sokkal jobb lenne mint a Brimstone. Ha föld-föld üzemben is hozná a 20 km hatótávot akkor az nagyon jó lenne még a drágább változatban (160ezer dollár) is .

  luperator: arra gondoltam.
   
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem értem, hogy miért erőltetsz ennyire elképesztően vicces megoldásokat. SDB integrációs a Griffre oszt csókolom vagy más kisméretű siklóbombára. Egy JDAM kit ára ma 20 ezer dollár táján, de már inkább alatta van. A szárnyas kinyíló kit ára néhány ezer dollár lehet.

  A rakéta a hajótműve miatt drága és csak baj van a karbantartásával...
   
 4. tallking

  tallking New Member

  Akkor pedig több Gripen kell vagy a Gripen mellé valami kiképzőgép mint az M346-os de abból vagy 20...30 darab.
   
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Halkan kérdem, hogy minek? Az integráció ára tényleg húzos lehet, de a fegyver minden más rakétához képest röhejesen olcsó. A Griff 2x3-at simán elvisz belőle, annyira kicsi. Ez akkor tűzerő helyi szinten nézve, hogy ihaj...
   
 6. luperator

  luperator Active Member

  Egyetértek Molnival. S ha jól tudom, mozgó célpontot is jó ideje ki tudnak már iktatni vele. Ha most a páncélos elhárítást vesszük alapul, mint felhasználást.

  Ha már plusz repülőgépről van szó, akkor ott van a JAS-39E, ha már álmodozunk.
   
 7. tallking

  tallking New Member

  Ha csak 500 jármű közeledik 30 km/óra sebességgel, nagyvárosaink pedig 60...70 km-re a határtól akkor hányszor kell fordulnia a 2x3 siklóbombát cipelő Gripeneknek hogy mondjuk 200 darab járművet megállítsanak? Közben hogyan telik az idő?
   
 8. tallking

  tallking New Member

  És akkor még nem beszéltem arról, hogy a Gripeneknek ki kell vívniuk a légi fölényt cirka 40...50 repülőeszközzel szemben.
   
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Tallking, a baj az, hogy te csak igazi vérpistikés módon tudsz gondolkozi. Most nincs kedven 5-6 oldalt írni, hogy folyamatosan cáfolja idiótábbnál idiótább elképzeléseid és 2x2 típusú röhejes forgatókönyeidet. Ott keződik, hogy semmlyen haderő nem mozog 30 km/h sebességgel...
   
 10. fip7

  fip7 Well-Known Member

  <a title="tallking profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/tallking/">tallking</a>

  "Ha csak 500 jármű közeledik 30 km/óra sebességgel, nagyvárosaink pedig 60…70 km-re a határtól akkor hányszor kell fordulnia a 2×3 siklóbombát cipelő Gripeneknek hogy mondjuk 200 darab járművet megállítsanak? Közben hogyan telik az idő?"

  Most nem akarok megint a Kornettel előjönni, de én anno láttam videón, hogy közel másfél perc alatt, egy indítóállványról, 3 rakétával, 3 Merkava-t kukáztak le.
  20 Kornet indító állvánnyal és a hozzájuk tartozó rakétákkal szerintem az 500 támadó harcjármű lekukázható lenne, igen rövid időn belül.

  Ez század annyiba kerül, mint amiről te beszélsz. De most nem azért, de melyik szomszédos országnak van ma 500 élvonalbeli járműve ami ellen mondjuk egy Kornet kéne??? A legtöbb környékbeli APC-t/IFV-t a Kornet fillére bunkerromboló változata is kukázna...
  Nem is értem miért gondolkodsz ilyen komoly irrealitásokban!
   
 11. tallking

  tallking New Member

  Molni: mert egy támadó haderőt jobb helyeken nehézfegyveres ellenállás fogad. Ennek hiányában simán mehetnek 30 km/órával. A grúzok Dél Oszétiában hasonló sebességgel törtek előre.
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  "zexxxy Barna alsót meg nylonzoknit?"

  A barna alsót az nem tudom,hogy mi a fekete nyári zokni(ha arra gondolsz)na azt meg nem,mert nem rég kaptam olyat és az a használható kategóriában van.

  <a title="tallking profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/tallking/">tallking</a>

  Azt az oszlopot nem csak Gripenek támadnák hanem a szárazföldi alakulatok is ami a környező országok színvonalának fényében nem lenne annyira halálraítélt gondolat.
   
 13. fip7

  fip7 Well-Known Member

 14. erdifefe3

  erdifefe3 New Member

  Amiket egyesek irnak hogy mennyi es milyen modern levego fold meg panceltoro meg stb raketaval meg plusz legierovel meg tankokkal meg tuzerseggel stb kell felszerelni a Honvedseget az eloszor nezzen korbe a szomszedos orszagokban hogy megis mivel tudnanak megtamadni.Ausztria meg a mi Honvedsegunknel is gyorsabban epiti le a haderejet.Szlovakia max a homokzsakpakolo dandarjaival tudna megtamadni.Azokat viszont egy legpuskaval visszavernenk.Szerbia hadereje meg mindig jelentektelen a haboru utan.Horvatok modernizaljak a haderejuket , cask a horvatokkal soha nem volt igazan feszult a viszony.Szlovenia jelentektelen.Romania hadereje papiron jelentos.Papiron.A valosagban a hatarig nem tudnanak eljutni. Ukrajna az egyeduli akinek megvan az ereje ahhoz hogy egy katonai hadmuveletet kezdemenyezzen hazank ellen.Persze ahogy valaki fogalmazott arra nincs penzuk hogy a laktanyabol kijojjenek.

  Akkor ezeket a dolgokat figyelembe veve megis miert kellene nekunk tobb szaz raketaindito jarmu sok ezernyi ultramodern qrvasokba kerulo raketaval? Ki ellen?? Ja hogy mi egybol Moszkvat akarjuk elfoglalni?

  Ami kellene a Honvedsegben az legeloszor egy koncepcio kidolgozasa hosszutavra!

  Evvel egyidoben a korrupcio megszuntetese. Utana pedig a Honvedseg atalakitasa, a vizfej megszuntetese.

  A honvedseget katonakkal valo feltoltese,a tabornoki,tiszti letszam leepitese,a civilek leepitese.Magyarul egy jelentos atszervezes.

  http://index.hu/belfold/2011/02/25/a_honvedelem_mint_franciakremes/

  Regi cikk de TULSAGOSAN IS IGAZ!!  Minden egyes szo igaz. Ahogy a csavo mondja a cikkben hat kb azt kellene csinalni.Tokeletesen egyetertek vele.Leepiteni a vizfejet, KATONAKKAL feltolteni az allomanyt,tartalekosi rendszert kiepiteni. Ez az ami bekeidoben kell!!!! Nem nagyletszamu allando hadsereg hanem kisletszamu de modern tartalekosi rendszerrel.Kivagni a vizfejet.Megszuntetni a burokraciat.

  Az a baj hogy ezt a rengeteg osidokbol ottragadt tabornokot es tisztet senki nem meri kirakni a honvedsegbol.Valakinek el kellene kezdenie.

   

  Amig ezen dolgok nem valosulnak meg addig lehet abrandozni itt sokmindenrol.Nem fegyvereket kell venni elsosorban hanem a honvedseget atalakitani,tartalekosi rendszert kiepiteni. Fegyvert venni a legegyszerubb.Egy modern jol mukodo honvedseget kialakitani hat az sok evbe telik.Foleg itt nalunk.
   
 15. dudi

  dudi Well-Known Member

  Tessék itt vannak a tartalékosaid!!!

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Sikerült felbaszni a saját agyam!!!
   
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  Isten a tanúm,hogy nem válogattam a képekből,csak feltöltöttem ami jött...
   
 17. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  @dudi bazzeg a hólapátolás ellenére is bearanyoztad a napom XD Szerintem is kéne (még) pár főtiszt a seregbe !!! Csak az a baj hogy több ezer van belőlük ;)

  A téli is meg a nyári zokni is nylonos volt nálunk. A barna alsóról meg kérdezz meg valakit aki rég van ott, szerintem adnak is szívesen, de ha nem én küldök ! Csak egyet kérek : pirosszegélyes fehér trikóban és abban a barna alsóban lefotóztatod magad és feltöltöd ide a képet (az arcodat kitakarhatod ) XD XD XD
   
 18. erdifefe3

  erdifefe3 New Member

  Na latod dudi pont ez itt a problema hogy ezek a 80 + eves emberek tartalekosok.Milyen tartalekosok ezek? Amire bevetesre kellene menniuk addigra mar reg a temetoben lesznek.Es a honvedelmi vezetes ezeket nevezi tartalekosnak? Ez valami vicc?

  http://index.hu/belfold/2011/02/25/a_honvedelem_mint_franciakremes/

  Tovabbra is ajanlom olvasasra a cikket!

  Amit dudi kepeket berakott hat errol pont szo van a cikkben.

  Rohej ami itt Magyarorszagon megy honvedelem kerdesben.
   
 19. luperator

  luperator Active Member

  Kicsit Rendőrakadémia feeling-em volt a képeket elnézve.
   
 20. Batka

  Batka New Member

  tallking, egy pillanatra komolyan vesszem a koncepciódat:

  Önjáró tüzérség összpontosított tűzcsapása, lövegenként 6-8 lőszer ellövésével, majd tüzelőállás váltás és újabb tűzcsapás, ezt ismételve, míg a lőszer tart.

  Ha a lövedékek egy része irányított, akkor nem csak megáll a támadás, hanem az eszközök is szépen fogyni kezdenek.

  Folytatódik helikopterekről indított IPTR támadással (ugyebár jelenleg ez sem áll rendelkezésre), földi rajtaütéssel Metisz rakétákkal, reteszállások kialakításával...

  A légteret ellenőrzi a Griff-század, de néhány gép időnként csapást mérhet a rendelkezésre álló Maverickekkel, illetve ezután beszerzendő bombákkal.

  A támadás megállításához valószínűleg elegendő a támadó csoportosítás ~20%-ának megsemmisítése is.

  A lényeg szerintem világos: nem egy csodafegyver, hanem az összfegyvernemi harc lehetősége a kívánatos megoldás. Amit javasolsz, az egy fegyverfajta beszerzésével lekötne akkora anyagi erőt, amiből arányosan fejleszthető lenne több képesség. Ráadásul azt sem veszed figyelembe, hogy a Komondor teljesen alkalmatlan platform a jelzett célra.
   

Ezen oldal megosztása