Ami azt illeti,én meg pont olyan szélvédős fűlkével látnám el inkább a 8-ast is,mint a 6-ost.És megelégednék a 14,5milis AP lőszer elleni körvédelemmel.Esélyes, hogy mindhárom dolog közrejátszik.
Amúgy én tudnám szeretni még a Mobombét is (persze nem a currus által összeszerelve), kifejezetten tetszik az a 70% körüli azonos alkatrészből épülő járműcsalád mivolta, csak őszíntén szólva, szeretem trollkodni vele celebrát.
Mondjuk az a szerencsétlen 8x8-as elég elbaszott azzal a 2 R2D2-vel elől, így sose lesz olyan védett mint pl egy AMV. Át kéne tervezniük, ha az exportpiacon labdába szeretnének rúgni a nagyokkal.
De a 6x6-os kifejezetten tetszik olcsó APC pótlékként, belügyes/missziós járműnek. Én inkább annak a bázisán hoztam volna létre még egy 16 tonna max tömegű 4x4-es mrap-ot, mint a Gidrán, majd terveztem volna mellé egy max 10 tonnás NMS szerű kisebb járművet. És akkor minden kategóriát le tudnának fedni egy járműcsaláddal.
Viszont amennyire összebútoroztunk az RM-el, elég kétséges, hogy máshonnan szereznénk be APC-t, ha már Kaposváron fogják tervezni/gyártani a belengetett hibridet... A BTR-el kihúzzuk addig. Kár is ilyeneken rugózni.
Papiron különben van Boxer szintűre felpáncélozott változata is a 8-nak,de megrendelő hiányában nem került gyártásba még protó szinten sem.
Szerintem ezek a gépek pont arra lettek tervezve,amire leginkább lehet számitanunk.Hibridháborúra.
RM amúgy bent van a dél afrikai hadiiparban.Ugyanúgy lehetett volna ezeket is legózni RM-Paramount-Hu kooperációban,ahogy most a türkis-germán magyar Gidránok lesznek.Mint harcjármű család,szerintem sokkal több lehetőséget rejt magában,mint a türkis Sárkány.Főleg a 6os lehetne egy mindenes járgány.Azt netudom,hogy lehetne e belőle úszóképes verziót fabrikálni.RM TM170 szintén orrmotoros,és úszott,ahogy a koreai gyártású utóda,az S5 is.
Szerintem érdemes tanulmányozni az angólai háborút,főleg érdekes a záró szakasza,a 87-88as hadműveletek. @Hpasp t kéne rávenni,hogy irjon belőle egy sorozatot.Légvédelmi szempontbol is igen tanulságos lenne.Kubaiak egy rétegzet légvédelmi vonalat épitettek ki ott,és a kubai légierő is támadta a búr célpontokat is,elég élénken.
Szerintem pont olyan gennyes,katyvaszos hibridháború folyt ott,ami nálunk itt a mi kis szarosvödör KM-nkben is kialakulna,ha mégis összeugranánk egymással.Jugó polgárháború és Kelet Ukrajna is ezt mutatja.