Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
joker
Ne kérdezz butaságot,természetesen nem lőnék vele,visszautasítanám mint Székely bácsi a zárjegy nélküli pálinkát!!!
Irónia OFF.
Most konkrétan Szép puska lenne de nem lehet csak úgy lövöldözni a migránsokra.
Ha 10+ezer zozó átjönne és randalírozna, nőket erőszakolna és falvakat gyújtana fel... hát akkor kb az összes döntéshozó az első különgéppel hagyná el az országot, dudiék meg ott állnának letolt gatyával lőszer nélkül. Ja és ha közéjük lőnénk milyen barbárok lennénk már.
<blockquote rel="telak">Ha 10+ezer zozó átjönne és randalírozna, nőket erőszakolna és falvakat gyújtana fel... hát akkor kb az összes döntéshozó az első különgéppel hagyná el az országot, dudiék meg ott állnának letolt gatyával lőszer nélkül. Ja és ha közéjük lőnénk milyen barbárok lennénk már.
Most konkrétan Szép puska lenne de nem lehet csak úgy lövöldözni a migránsokra.
<blockquote>Most konkrétan Szép puska lenne de nem lehet csak úgy lövöldözni a migránsokra.
Miért változtatgatjátok? Az ok, hogy mindennel kell tudj lőni, de ha valaki mesterlövész akkor maradjon 95%-ban annál a fegyvernél, ha meg géppuskás, akkor a géppuskánál.
Ez a 10000 dollár körűli árfekvés akkor sem reális. Egy Remington 700-ast kb 5-600 dollárért megvehetsz, legyen az 243-mas vagy 308-as, talán 1-200 dollárral drágább a 338-as. Egy kategóriával fennebb az Accuracy International fegyverei 2-3000 dollár, ez már árban nagy ugrás, de ha a Remingtonra veszel egy AICS stockot, akkor az is 1500-2000 lesz összesen. Most hogy innen mi emeli az árat ötszörösére még ha félautómata fegyvert is kapsz azt nem tudom, mert az .50-es nem ér ennyit. Talán keveset gyártanak belőle és így drágább az egységnyi fejlesztési költség.
Én személyszerint egy 243-massal meglennék, ha olyanok lennének a jogi és lőtéri adottságok.
laiki ha egymásmellé teszel egy .243-mas és egy .308 Winchester lőszert, akkor láthatod h ugyanakkora a hüvelyméret, épp a nyaka keskenyebb a .243-masnak. Szóval kisebb lövedék ugyanannyi indítóenergia, feltéve ha ugyanaz a lőpor és a lőpormennyiség. Kb egy évvel ezelőtt elég sok időt és energiát belefektettem a témába, akkor a .338 Lapua Magnum volt a preferáltam, mondjuk ilyen áron a .50 BMG vagy a .408-as is lehetett volna. Ár szempontjából sokkal barátságosabb és szintén nagyon jó ballisztikai jellemzőkkel rendelkezik a .243-mas, ez volt a második helyezett és a .308 Win volt a harmadik, ami még mindig jó jellemzőkkel bír, de mivel tömegtermék az előzőeknél olcsóbb. A 300 WinMag-ben nem láttam akkora fantáziát. Egyértelműen töltésben gondolkoztam, olcsóbb is lenne egy ilyen hobbi ha töltöm a lőszert és a fegyverhez lehet igazítani a jellemzőit, hogy pontosabb legyen.
Nem sok a félautómata van amelyik tartja az 1 MOA-t. Precíziós fegyvernek tolózáras kell, azzal lemehet 0,5 alá is ha jó a lőszer. Persze függ, hogy mennyire akarsz lőni, pl 500 méteren egy fej belefér az 1,5 MOA szórásba.A .338-as félautomaták is már kb. 6000 dollárért mennek. Úgy tűnik, hogy általánosságban kb. duplázza az árat az, ha félautomata és emellett is tudja az 1 MOA-t. Akinek kell, megfizeti, ennyi. Pl. egy i7 5690X proci sem "ér" 1000 dollárt, ha így nézzük (a gyártási költsége is max. 100 dollár, de inkább az alatt van) és majd' harmadannyiért már kapsz elméletileg alig 25%-kal (gyakorlatban még ennél is kevesebbel) kisebb teljesítményt az i7 5820K képében.
Ez sem annyira olcsó a maga 1550 dolláros árával.Hát, pedig én is inkább a .300 WinMag-ot választanám. Akár céltáblára, akár vadászatra szerintem az talán a legjobb ide Közép-Európába (ár-teljesítmény arányban is).
Ha pedig tolózáras ebben a kaliberben, akkor nekem ez a puska szimpi:
http://www.tikka.fi/rifles/tikka-t3/t3-tac#
http://cdn1.tikka.fi/sites/default/files/T3_TAC.pdf
Szabadon lebegő match-grade cső, szereléksín, csőszájfék- és hangtompító felszerelési lehetőség, stb. És az ára sem annyira elborult.
Persze függ, hogy mennyire akarsz lőni, pl 500 méteren egy fej belefér az 1,5 MOA szórásba.