Én tudom, hogy jólétben élek, és épp ezért bőszít fel, hogy rohamléptékben éli fel ez a társadalom és hatalom ezt az infrastruktúrát.
Érdekes, hogy ha valami kicsit is jó irányba mutat, akkor a folyamat nemlinearitásától, vagy várható tetőzésétől eltekintve lehet a végtelenbe hosszabbítani a trendvonalakat, és a magyar gógyi és olimpiai nóbel-oszkár díjas arany, de ha valami rossz irányba megy, akkor egyből előjön a mindenszaristázás... vagy egyből hazaárulózás, nem vagy magyarozás...
Látom a közvetlen lakókörnyezetemen, hogy a lecsapolás és aszály kiirtotta az ideköltözésemkor még nyomokban létező élővilág nagyját, látom a Duna partra a kutyust sétálni autóval hozókat, látom a lecsapolt mocsarat és kivágott fákat, helyükön a murvát meg a felfújható csarnokos teniszpályát... Előtte sorban parkolnak a zöld rendszámos SUV-ok, Teslák, és ládákban van a murván pálmafa... Szóval igaziból milyen zöld az egész, ugye?
És továbbra is: nem hat meg, hogy másutt nekik rosszabb, amikor már az életemben látom, hogy a szűklátó

körűség és a rövidtávú kapzsiság, valamit a fizikai valóság tényeinek tagadása hogyan pusztítja el az élhető környezetem. Minden szar lesz. Víz nélkül biztosan.