Mezőgazdaság, vízgazdálkodás, éghajlatváltozás

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 558
27 560
113

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 558
27 560
113

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 302
10 995
113
Nem azért emelkedik a tengerszint mert te belepisilsz hanem mert éppen dagály van. Kb ennyit számít az emberiség által levegőbe juttatott CO2 a természetes bekerülési mennyiséghez (korhadoó növényzet, vulkánikus folyamatok) képest. A CO2 nem toxikus anyag.

Azért van melegebb mert egy kis-jégkorszakból jövünk ki. Volt már ennél melegebb is, pl Római birodalom idején az Alpokban szandálban jártak emberek, dél Angliában meg borászatok voltak.

Ettől függetlenül rengeteg módon tehetjük tönkre a környezetet de pont nem ezzel
Kiszámoltad?

• Tetszik
Reactions: Blitz97

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 702
62 810
113

Rengeteget tudunk a múltról. Sokszor volt melegebb az ókorban is, mint ma.
447db555e1e767671900140cda452a13.png

54b08976fb3550ab10abf2bde3e9ede6.jpg

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 796
27 326
113

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 697
21 210
113
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Blitz97

dzsoniboj

Well-Known Member
2011. július 14.
138
422
63
Na, akkor addigra ezek szerint megoldjuk az aszályosodást? A közműhálózat is rendbe lesz addigra téve, nem lesznek hetente fonalférgek az ivóvíz hálózatban?

Szerintem ezt valami olyan metrikából szintetizálták, ami finoman szóval "nem bontja ki az összes részletet".
Igazad van, de nézd más szemszögből is. Marokkóban (az egyik legfejlettebb ország Afrikában) már attól cifra fosásod lesz három napig, ha ivóvízből készült jégkockát tesznek a poharadba. Nézőpont kérdése minden.

• Vicces
Reactions: Kim Philby

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 697
21 210
113
Igazad van, de nézd más szemszögből is. Marokkóban (az egyik legfejlettebb ország Afrikában) már attól cifra fosásod lesz három napig, ha ivóvízből készült jégkockát tesznek a poharadba. Nézőpont kérdése minden.
Leszarom a marokkóiak nyomorát, 10-20 éve elképzelhetelen volt itthon az, ami most hetente hír. Lehet, hogy Afrika szar hely, de öles léptekkel tartunk arra, már ami a vízközműveket és vízgazdálkodást illeti. Elszomorít, hogy a szaros nyomorult 90-es években nem voltak ilyen balhék, ma meg vállvonás és hasonlítsuk magunk a világ segglukaihoz... Ha már nézőpont kérdése, én innen nézem ezt.

dzsoniboj

Well-Known Member
2011. július 14.
138
422
63
Leszarom a marokkóiak nyomorát, 10-20 éve elképzelhetelen volt itthon az, ami most hetente hír. Lehet, hogy Afrika szar hely, de öles léptekkel tartunk arra, már ami a vízközműveket és vízgazdálkodást illeti.
milyen jótét lélek bújt el benned :D Javaslom nézz körül a környező országokban is. Szar van mindenütt. A szabadrablás mindenütt jelen van, nem csak itt. (Mellesleg a rezsicsökkentés ebben a formában egy poszt kommunista lózunk, lezülleszti az infrastruktúrát, cserébe a nép meg leszarja a spórolást). Óriási baj lesz ebből még.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 697
21 210
113
milyen jótét lélek bújt el benned :D
Ők is leszarják a mi nyomorunk. Oldják meg maguk a saját dolgaikat, mert más nem fogja helyettük, és itthon is nekünk kell megállítani a lecsapolást, mert más nem fogja helyettünk. (a kormányunk, vagy a vízügyünk sem)

Azt pedig leszarom, hogy máshol is lopnak. Engem az zavar ami engem érint. Nem fogok másokért helyettük aggódni.

És tegyük hozzá, hogy ez nem a németeknek nagyobb/újabb autóra telik szint, hanem ez a Maslow piramis legalsó szintje, amit a mai helytelen politika és fogyasztói-választói magatartás aláás, már középtávon (most érünk oda az intézkedések meghozásától).

dzsoniboj

Well-Known Member
2011. július 14.
138
422
63
Ők is leszarják a mi nyomorunk. Oldják meg maguk a saját dolgaikat, mert más nem fogja helyettük, és itthon is nekünk kell megállítani a lecsapolást, mert más nem fogja helyettünk. (a kormányunk, vagy a vízügyünk sem)
Csak pár megjegyzés ha szabad:

• meg lett osztva egy prognózis ami hőbörgést váltott ki és egyből a (sajnos jelen esetben helytálló) az itthon minden szar böfit hozta ki.
  • erre reagáltam, hogy nézd más szemszögből. Szimplán azért állunk itt jól, mert máshol tényleg ritka szarság van.

Én látom, hogy a sok utálok mindent ami itthon van mögött igazából egy pozitív, aggódó szemlélet van és ezt becsülöm. De az a itt minden szar mentalitás nem jó sem személyi, sem társadalmi szinten. Csak egy jó tanács. És tényleg, ne vedd rossz néven.

A sok utazás megtanított engem, hogy világszinten egy irdatlan jó helyen élünk. Privilegizált az életünk, még ha hihetetlenül is hangzik.

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
509
2 541
93
Milyen +4.6°C-os hőmérséklet emelkedés!!?? Ugyanmár!!

Mindjá vége a jelenlegi hosszI napciklusnak és kezdődik a VISSZAHŰLÉS!!

Igen lényeges, hogy az aktuális naptevékenység interakcióba lép a kozmikus sugárzással és ezáltal modulálja a felhőképződést az atmoszféra felsőbb rétegeiben! Ezt a tényt nem szereteik mutogatni az összes éghajlatváltó effektust az emberi tevékenységre kenő körök.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 697
21 210
113
Csak pár megjegyzés ha szabad:

• meg lett osztva egy prognózis ami hőbörgést váltott ki és egyből a (sajnos jelen esetben helytálló) az itthon minden szar böfit hozta ki.
  • erre reagáltam, hogy nézd más szemszögből. Szimplán azért állunk itt jól, mert máshol tényleg ritka szarság van.

Én látom, hogy a sok utálok mindent ami itthon van mögött igazából egy pozitív, aggódó szemlélet van és ezt becsülöm. De az a itt minden szar mentalitás nem jó sem személyi, sem társadalmi szinten. Csak egy jó tanács. És tényleg, ne vedd rossz néven.

A sok utazás megtanított engem, hogy világszinten egy irdatlan jó helyen élünk. Privilegizált az életünk, még ha hihetetlenül is hangzik.
Én tudom, hogy jólétben élek, és épp ezért bőszít fel, hogy rohamléptékben éli fel ez a társadalom és hatalom ezt az infrastruktúrát.

Érdekes, hogy ha valami kicsit is jó irányba mutat, akkor a folyamat nemlinearitásától, vagy várható tetőzésétől eltekintve lehet a végtelenbe hosszabbítani a trendvonalakat, és a magyar gógyi és olimpiai nóbel-oszkár díjas arany, de ha valami rossz irányba megy, akkor egyből előjön a mindenszaristázás... vagy egyből hazaárulózás, nem vagy magyarozás...

Látom a közvetlen lakókörnyezetemen, hogy a lecsapolás és aszály kiirtotta az ideköltözésemkor még nyomokban létező élővilág nagyját, látom a Duna partra a kutyust sétálni autóval hozókat, látom a lecsapolt mocsarat és kivágott fákat, helyükön a murvát meg a felfújható csarnokos teniszpályát... Előtte sorban parkolnak a zöld rendszámos SUV-ok, Teslák, és ládákban van a murván pálmafa... Szóval igaziból milyen zöld az egész, ugye?

És továbbra is: nem hat meg, hogy másutt nekik rosszabb, amikor már az életemben látom, hogy a szűklátókörűség és a rövidtávú kapzsiság, valamit a fizikai valóság tényeinek tagadása hogyan pusztítja el az élhető környezetem. Minden szar lesz. Víz nélkül biztosan.

dzsoniboj

Well-Known Member
2011. július 14.
138
422
63
Látom a közvetlen lakókörnyezetemen, hogy a lecsapolás és aszály kiirtotta az ideköltözésemkor még nyomokban létező élővilág nagyját, látom a Duna partra a kutyust sétálni autóval hozókat, látom a lecsapolt mocsarat és kivágott fákat, helyükön a murvát meg a felfújható csarnokos teniszpályát... Előtte sorban parkolnak a zöld rendszámos SUV-ok, Teslák, és ládákban van a murván pálmafa... Szóval igaziból milyen zöld az egész, ugye?
100%-ban egyetértek veled ebben a témában. Nem is vitattam.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 380
38 265
113
Nálam a sövény tele van verébbel, meg a tyúkokhoz is bejárnak szemezgetni...ja, szar is van...igaz nem ló...

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 380
38 265
113
Én tudom, hogy jólétben élek, és épp ezért bőszít fel, hogy rohamléptékben éli fel ez a társadalom és hatalom ezt az infrastruktúrát.

Érdekes, hogy ha valami kicsit is jó irányba mutat, akkor a folyamat nemlinearitásától, vagy várható tetőzésétől eltekintve lehet a végtelenbe hosszabbítani a trendvonalakat, és a magyar gógyi és olimpiai nóbel-oszkár díjas arany, de ha valami rossz irányba megy, akkor egyből előjön a mindenszaristázás... vagy egyből hazaárulózás, nem vagy magyarozás...

És továbbra is: nem hat meg, hogy másutt nekik rosszabb, amikor már az életemben látom, hogy a szűklátó :D körűség és a rövidtávú kapzsiság, valamit a fizikai valóság tényeinek tagadása hogyan pusztítja el az élhető környezetem. Minden szar lesz. Víz nélkül biztosan.
A saját jólétedet félted...persze tojsz màsok nyomorára...humanista lennél?