Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nos, akikről beszéltem-akikre gondoltam, azok az olyan klímaváltozást magát tagadók (erre a kategóriára kár is több szót vesztegetni), vagy az olyanok, akik azt tagadják, hogy a jelenlegi klímaváltozást (jelentősen, vagy egészen) az emberi tevékenység által a légkörbe tolt többlet szén-dioxid okozza, nagy hangon különféle online felületeken, természetesen többségükben nem nagyon, hanem még kicsit sem a téma szakértőjeként, de amikor beüt egy olyan időjárási esemény, ami átlépi az ingerküszöbüket, akkor meg elkezdenek a haarpkemtrélről és hasonló faszságokról ordítani mindenhol.
Érted, akik addig tagadják, hogy az embernek köze lenne hozzá, az évi többtízmilliárd tonnányi légkörbe tolt szén-dioxiddal, de amikor "meglátják", hogy debiza itten történések vannak, akkor ez már nem számít, akkor már egyből az emberek a felelősek szerintük és jönnek az olyan baromságokkal, amik még ha léteznének is, nagyságrendileg-energetikailag sehol nincsenek az éves pártízmilliárd tonnás pluszkibocsátáshoz képest.
"Előzetes adatok alapján Szikszón 1,2 fokot mértek, ilyen hideg ezen a napon a mérések kezdete óta nem volt. Ez 0,3 fokkal alacsonyabb a korábbi rekordnál (1930, Nyíregyháza).""A fővárosban csaknem 3 fokkal megdőlt a napi melegrekord. Mostanáig Budapesten 2002-ben volt a legmelegebb június 24., akkor 35,2 fokot mértek Újpesten. Most, szintén Újpesten 38,1 fokot mértek, így ez az új fővárosi rekord.
..
Az országos csúcs ezen a napon 38,4 fok volt, amelyet 2002-ben Békéscsabán rögzítettek. Most a Bács-Kiskun megyei Fülöpházán 40 fokig emelkedett a hőmérséklet. Ezzel a júniusban mért legmagasabb hőmérséklet rekordja is megdőlt, amely mostanáig az 1935-ben Szerepen (Hajdú-Bihar megyében) regisztrált 39,9 fok volt."
120 éve nem látott meleg tombol Magyarországon - 40 (!) fok volt ma
Százhúsz éve nem mértek ilyen magas hőmérsékletet júniusban Magyarországon, mint csütörtökön. A legmelegebb Fülöpházán volt, ott 40 Celsius-fokot regisztráltak - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.www.portfolio.hu
De a fülöpházai 40 C° meg igen?Próbáljuk megkülönböztetni az idòjárást és klimát.
Klima szempontjából a szikszói hòmérseklet nem erdekes.
Először is köszönöm korrekt válaszod.
Ha esetleg látod olykor amiket hasonló topikokban fogalmazok meg, én a jelen és a jövő prognosztizált (értsd, médiában említett) folyamatait egy egésznek kezelem. Utaltam rá korábban, hogy a világ tele van féligazságokkal, amit ki ki maga érdeke és pénztárcája szerint felemel, vagy éppen elnyom,.Elsőre akkor ennyit is a tudományról, akik semmivel sem kevésbé megvásárólhatóak, mint bárki más a világon. A hatásuk viszont sokkal pusztítóbb lehet, mivel bár sokszor figyelmen kívül hagyják a figyelmezetetéseiket, más alkalommal rájuk történő hivatkozással teszi a politika azt amit. Ettől még hétköznapi ember nehezen tudja megítélni, hogy épp a pénz beszél e vagy valós problémáról van e szó.
Ami a bolygó éghajlatváltozását illeti, itt előttem szerintem bőven volt annyi tudományos cikk avagy vélemény berakva, amiből csak az az egy lett biztos, hogy igazából egyetértés most sincs a folyamatokat illetően. A jelen rendszeren változtatni kell, ebben szerintem mindenki egyet ért. Az a felfogás mondjuk engem kifejezetten zavar, hogy ismét az emberekről van szó és nem arról az ámokfutásról, amit a hőn áhított folyamatos gazdasági növekedés jegyében véghezvittek és visznek is a világon.
Ha már nyakunkon a klímaválság, legyünk mi az együttműködők, ne a potyázók!
Fel kell készülnünk arra, hogy merőben új gazdasági szemlélet mentén kell élnünk, életmódunkat pedig gyorsan és radikálisan meg kell változtatnunk. Nincs mese, korlátoznunk kell szén-dioxid-termelő pénzköltésünket. Mindezt tudatosan, állhatatosan, hiszen abba az életmódba, amit eddig...qubit.hu
Ebbe a pár napos förmedvénybe is inkább csak beleolvastam, mert onnantól kezdve, hogy a környezetvédelem és gazdasági növekedés együtt van említve, semmi más nem történik, minthogy átszabják a piacokat, kigolyózva a környezetvédelem égisze alatt a gazdasági szereplők jó részét és ismét a kevesebb fog többet keresni. Az elektromos autó világmegváltása számomra ennek leginkább a kézzelfogható módja. Hosszan lehetne erről beszélni mert a féligazságok itt is ott vannak a sorok között.
Ami az időjárást magát illeti, már a 2010-es években sem volt igazából nagy titok, hogy ez irányú kutatások nagyban zajlanak és persze dokumentumfilm is készült arról ,micsoda potenciál lehetne ebben. Ma már nyíltan bevallják, hogy az elérhető technológiák által ezt alkalmazzák, természetesen csakis a közjó érdekében. Amilyen technológiafüggő és imádó világban élünk, semmi meglepőt nem találok ebben.
Én mindig azt mondom, mindenki nézze meg Klaus Scwab eszmefuttatását a világot illetően, mert mindezekből nem csinálnak nagy titkot. Szíjjártó anno beszélt új világrendről és meglepő módon egy Rotschilddal ült le tárgyalni a "járvány utáni időkről". A véleményem, a programozott káosz egy újabb kirakósdarabja amit az emberek elé tárnak, persze egy kissé kifordítva hisz a fegyverkezés vagy az űrverseny árnyékában elég képmutatóan hangzik az aggodalom, mikor nyakig benne vannak ők is. Ez sem egy egyszerűen körülhatárolható történet és rengeteg aspektusa van, amiről lehetne és kellene beszélni. Az az egy szent igaz, hogy a változás minden téren bennünk kezdődik és illene, hogy kezdődjön.
Ami az időjárást magát illeti, már a 2010-es években sem volt igazából nagy titok, hogy ez irányú kutatások nagyban zajlanak és persze dokumentumfilm is készült arról ,micsoda potenciál lehetne ebben. Ma már nyíltan bevallják, hogy az elérhető technológiák által ezt alkalmazzák, természetesen csakis a közjó érdekében. Amilyen technológiafüggő és imádó világban élünk, semmi meglepőt nem találok ebben.
Okés, ez is egy vélemény.
Légyszíves magyarázd meg nekem ezt a grafikont az emberi CO2 kibocsátás elméleten keresztül:
A málna a munkaigénye és kellemetlen volta miatt tűnik el. Mondjuk az idén nálam nem sok termett. Cseresznye sem. A nagy felmelegedésben olyan hideg volt, hogy a méhek a kaptárban maradtak.A málna lassan eltűnik, de meddig ehetünk magyar szőlőt vagy paradicsomot?
Az éghajlatváltozás a mezőgazdaságban és az állattenyésztésben is komoly átalakulásokat fog okozni az előrejelzések szerint. Megnéztük, vajon az aszályok és extrém áradások között mi vár az itthoni növényekre - és az árakra.hvg.hu
Hat igen, aki valami gazdalkodason tori a fejet az jobb ha behazasodik valami olyan helyre mert ez onerobol mission impossibile. Na es olcsobb nem lesz, es hol van meg a geppark, plusz a tobbi.Én nem is értem ezeket az árakat. Tavaly egy jó helyen levő 10 ha-os szántót 40 millióért árultak; de kis darab, kb 0,8 ha-s -a nagyok által nem igen kedvelt- tábla ára is ha-ra kerekített ára olyan 3,5-3,7 körül van (és ez fasáv mellett volt). Bérleti díj, szántóért már 5 éve is olyan 80 ezer körül volt, de 1-2 éve is volt 100 ezer feletti bérlet. Ja és ezekért még meg is kell verekedni.
Ez a kép teljesen abszurd. Annyira, hogy felveti a szándékos megtévesztés lehetőségét. Honnan van? Ki készítette?Okés, ez is egy vélemény.
Légyszíves magyarázd meg nekem ezt a grafikont az emberi CO2 kibocsátás elméleten keresztül:
Csak rossz az ábrád felbontása.Ez a kép teljesen abszurd. Annyira, hogy felveti a szándékos megtévesztés lehetőségét. Honnan van? Ki készítette?
Miközben földközi-tengeri civilizációkról beszél, a hőmérsékleti skála nem a régió hőmérsékletét mutatja, hanem egy szélsőséges, sarki, lokális jelenséget. Ezt a képtelenséget szánalmas magyarázkodással próbálja elkenni a képaláírásban. Valójában ebben az időszakban a hőmérsékletben csak pár tized fokos ingadozások voltak.
A lényeg látszik rajta, és jól perspektívába helyezi a hőmérséklet kérdését. De akkor itt van csak a holocénről, az utóbbi 10000 évről.Csak rossz az ábrád felbontása.
Pedig a T-72-be minden belefér!De a fülöpházai 40 C° meg igen?
Vicc volt amúgy, de a "Sport topikba" vagy a "T72-be" mégse tehettem be.
..
Végső soron meg sok-sok-sok nap napi időjárása adja ki azt az összességet, amit klímának nevezünk!