Mi-8 / Mi-17 / Mi-171 Hip (Mil)

<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Megsemmisült egy orosz Mi-8T, repüléstilalom alatt a flotta
"majd a főrotor lapátjai, leválva helyükről, nekicsapódtak a farokrotornak"

FORGÓSZÁRNY lapátjai..... FAROKLÉGCSAVAR

Amúgy marha nagy mákjuk van, hogy ki tudtak ugrani... a sérüléseik is valószínűleg a földet éréstől lehetnek, mivel a menőernyők merülési sebessége igen nagy.
Na ezért nem árt a mentőernyő meg az ejtőernyős kiképzés, ami nyugaton nem divat...

üdv

üdv

Örülnénk mi 15 darabnak is szerintem...
sf-laugh.gif

<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Újabb 30 Mi-17-est vettek Afganisztánnak
Lassan nagyobb, mint az oroszoknak :D
De az is igaz, hogy az Afgán Nemzeti Hadsereg 400 000 fős, és az ország sem kicsi, minimális úthálózattal, úgyhogy kellenek is nekik a forgószárnyasok :)
Én arra lennék még kíváncsi, hogy az üzemeltetésbe és a kerozinba is beszállnak az amerikaiak, vagy azt már megoldja az afgán kincstár?

Ahogy számolom 15 darab az kb. 76 milliárd Ft. Ennyiért igazán vehetnénk mi is. 

Meg nekem érdekes, hogy a legyőzött országok nem USA cuccokat kapnak hanem oroszt. Nem értem a dolgot...

fip7 said

Meg nekem érdekes, hogy a legyőzött országok nem USA cuccokat kapnak hanem oroszt. Nem értem a dolgot...

Egyszeru pedig.  Az afgánok eddig is orosz helikoptereket használtak, ismerik, konnyu kezelni, Ok akarták az orosz gépeket. Az Usa szivesen adott volna amerikai gépeket, de az afgánok nem kértek belole. Elégedettek a Mi-vel, Megfelel az ottani feltételeknek.

Az uzlet értéke 500 millio USD, benne van a kiképzés , potalkatrészek, technikai támogatás is. Jelenleg 32 afgánt képeznek ki pilotának aMi-re Oo-ban.

<a title="" href="http://htka.hu/forum/szallito-es-egyeb-vegyes-feladatu-helikopterek/mil-mi-8-17-hip/page-3/" rel="nofollow">boki</a>

Köszi a válaszod!

Remélem mi is az orosz vas mellet döntünk majd! 

<a title="" href="http://htka.hu/forum/szallito-es-egyeb-vegyes-feladatu-helikopterek/mil-mi-8-17-hip/page-3/" rel="nofollow">boki</a>

Köszi a válaszod!

Remélem mi is az orosz vas mellet döntünk majd! 

ruhakupac said
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Újabb 30 Mi-17-est vettek Afganisztánnak
Macskabajusz, de tényleg. :)
Az USA megveszi nekünk a 24 Mi17-et, s mondjuk svédek a Gripen ellentételezésként kifizetik NATO szabványosításukat.
(forrás akár lehetne a Hírcsárda is, de nem az. :) )

<p class="new-blogpost-comment-notice"> 

<p class="new-blogpost-comment-notice">Bár gondolom csak vicc volt azért megjegyezném, hogy ha jól tudom a Gripen ellentételezés már véget ért...

Tegnap Párizsban írták alá a korábban letárgyalt iraki szerződést. Annak értelmében adtak el Ka-52 heliket !
Egy meg nem nevezett országnak pedig Mi-28 heliket értékesítettek - sajtó infók szerint ezek is Irakba mennek !!

Persze, hogy Iraknak  adták el a Mi-28 NE -ket. Hivatalosan aláírták. Ezért nem is említettem kulon , csak a Ka-52 -es uzletet.

Romantikáztok itt az orosz típusokon!

Nem lesz orosz típus. NATO tagok vagyunk és kimondatlanul, de az oroszok ellen készülget a szövetség. Lehet itt partnerség, meg jajdeboldogokvagyunkegyütt, de a realitás az akkor is ez. Nem fogunk egy potenciális ellenféltől vásárolni. Konfliktus esetén ő tőlük keljen fegyvert és alkatrészt kérnünk ellenük?
sf-laugh.gif
Na az nagy poén lenne.

A májusi hírek szerint 40 darab Mi-28 -ast rendeltek, tehát ez lesz a fotípus. Hogy hány drb. Ka-52 -est rendeltek arrol nincs adat, de szerintem sokkal kevesebbet...

piratvitorla: Persze, hogy vicc volt. Gondoltam azert ez egyertelmu.

Amugy pedig amennyire en tudom epp a Gripen ellentetelezes volt ami a svedeket hozta ki gyoztesnek es a legkevesbe teljesult.
De ez meg mar politika es Gripen, egyik sem Mi17-es tema.

Az en tippem, hogy hatteralku eredmenye ez az uzlet. Az oroszok nem szolnak bele az amerikaiak ottani dolgaba, cserebe azok komoly megrendelesekkel fogjak be a szajukat.
Egyebkent egy olyan megbizhatatlan "szövetsegesnek" (??), mint Irak, kar amerikai csucstechnikat, pl F16-ot adni, elöbb-utobb ugyis Iranban vagy Kinaban köt ki ezen gepek egyike-masika.