MiG-29 / MiG-35 Fulcrum (Mikojan-Gurjevics)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 895
67 681
113
MiG-29KR és KUBR gépek kiképzési repülései. Szerintem jól néznek ki, bár az együléseseknél én még most se tudtam elfogadni a kétülésesek kaibintetejét. Ez legyen az én bajom.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Hanem érdekes, hogy azóta, hogy a Kuznyecov elhúzódó feljítása miatt jóideje szárazföldi üzemre lettek kényszerítve a gépek és a leszállást fékernyőkkel rövidítik, nekem feltűnt, hogy a típusváltozat sajátosssága, a LERX belépőéléről lenyíló Fowler-lapok itt nem működnek.

Itt kiengedve:

Itt behúzva:

A másik érdekesség, hogy a gépekhez szinte hozzánőtt a 2100 literes törzs alatti tartály.

• Tetszik
Reactions: fishbed

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
275
1 607
93
Valaki tudja, hogy hány kg üzemanyaggal tud többet vinni a MiG-29M (9.15), mint a sima MiG-29 (9.12)? Sehol nem találtam erre vonatkozó információt, csak találgatásokat.

T

Törölt tag

Guest
Valaki tudja, hogy hány kg üzemanyaggal tud többet vinni a MiG-29M (9.15), mint a sima MiG-29 (9.12)? Sehol nem találtam erre vonatkozó információt, csak találgatásokat.

2021-09-25-08-08-59-29-POLYGON-1998-p.jpg

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
275
1 607
93
Ez az 5830 kg üzemanyag nekem teljesen rendben lévőnek tűnik. Ennyivel a világból ki tud menni, ha összehasonlítjuk a sima 9.12 MiG-29 4300 kg üzemanyagával. Nekem a MiG-29 a kedvencem, kár hogy ennyire félrevitték az elején a kopoltyúval és többi marhasággal ezt a gyönyörű vadászgépet. Ha már kezdetben egy MiG-29 M koncepcióval vágnak neki, a kutyának nem kellene a Gripen. :)

T

Törölt tag

Guest
Ez az 5830 kg üzemanyag nekem teljesen rendben lévőnek tűnik. Ennyivel a világból ki tud menni, ha összehasonlítjuk a sima 9.12 MiG-29 4300 kg üzemanyagával. Nekem a MiG-29 a kedvencem, kár hogy ennyire félrevitték az elején a kopoltyúval és többi marhasággal ezt a gyönyörű vadászgépet. Ha már kezdetben egy MiG-29 M koncepcióval vágnak neki, a kutyának nem kellene a Gripen. :)

Sajnos az liter, és nem kg.
Kis magasságon szubszonikusan repülve 4.5~5kg a gép fogyasztása km-ként.

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
275
1 607
93
Ok, kicsit megkopott az orosz nyelvtudásom. Ez esetben kb. 4670 kg ez a 5830 liter. De ez még mindig nagyon jó, ha összehasonlítom a 9.12-es 3500 kg / 4300 liter adataival. Ez kb. 26%-kal több.

M

molnibalage

Guest
De azért az 5700 liter tája, ha nem púpos a gép azért az 30%-kal több. Persze, ha nem tud három pótost vinni, akkor ez még mindig az F-16A/C alatt van, de azért közelebb hozzá.

A fejlődés is jelentősebb, mint amit várunk elsőre. Ugyanis soha nem a 0 literhez kell mérni, mert mindig van vésztartalék és a nem kifogyasztható mennyiség.
Ha ez 500 liter tája, akkor a:

4300 az valójában csak 3800, de
az 5700 az valójában 5200.

5200/3800 = 1,36
addig az 5700/4300 = 1,23

Az F-16-nál egészen brutális mennyiségű kerót tud vinni pótosban a kép belső a kapacitásához képest.
Addig ez a 29 9.12-nél a saját kis mennyiségéhez képest is röhejesen kevés. Mármint azt nézve, hogy 11 tonnás a gép.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 895
67 681
113
Akad némi tolóerő.... :rolleyes:
Ha már tolóerő, meg MiG-29-es, akkor itt van a valaha volt egyik legnagyobb tolóerő/tömeg arányú MIG-29-es bemuató, az 1988-as Franborough-i repülés, Kvocsurral:

Egy évvel vagyunk az emlékezetes, 1989-es párizsi katapultálás előtt, két évvel a lacházi 9.13-asok érkezése után. Az itt látott programot mutatta be Valerij Menyickij Kiskunlacházán, hiszen ekkroiban ő volt a MiG főpilótája (képzelhetjük az akkori MiG-23MLD pilótáik reakcióit). Egyúttal szintán ő volt Kvocsur és Taszkajev kisérője az 1988-as angliai bemutatóra. Ekkor a Szuhoj még nem küldött gépet, ők csak 1989-ben mutatták be a Szu-27-est, a mindig is "barátibbnak" kezelt franciáknál.

A videó érdekessége még az Airbus A320-as debütálása azzal a V2500-as hajtóművel, amivel a leendő KC-390-eseink is szerelve lesznek.

Skunkworks

Well-Known Member
2016. december 2.
135
263
63
Érdekes lehet, de nekem a cseh nyelv teljesen idegen. Egyelőre nincs automatikus fordítás benne.