MiG-29 / MiG-35 Fulcrum (Mikojan-Gurjevics)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 201
45 582
113
Ukrán 29-es francia AASM bombát hajít földközelből...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: G__G

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
496
2 105
93
Ukrán 29-es francia AASM bombát hajít földközelből...

Ez nem valami szimulátorból vett jelenet összeollózva egy robbanás képével? Kissé gyanúsak a tökéletes kamera állások!

• Tetszik
Reactions: fip7 and fishbed

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 201
45 582
113
Ez nem valami szimulátorból vett jelenet összeollózva egy robbanás képével? Kissé gyanúsak a tökéletes kamera állások!
A becsapódás drón felvétel lehet, a bombavetés meg földről vették fel szerintem mobillal.
Lehet, hogy nem konkrétan ennek a két bombának becsapódását mutatják a végén, de maga a manőver az érdekes - sztem az eredeti felvétel...

therob

Well-Known Member
2012. december 26.
926
260
63
Az NDK területén melyik szovjet bázison szolgált MiG-29 9-13 kék vagy fehér oldalszámmal? Kék 33 fehér keretes vagy fehér 44 fekete keretes oldalszámom van maketthez. Sajnos a kiskunlacházi kék 33-asnak valami ritka egyedi folttérképe van ezért kilőve.

jeff

Well-Known Member
2015. november 24.
63
296
53
A becsapódás drón felvétel lehet, a bombavetés meg földről vették fel szerintem mobillal.
Lehet, hogy nem konkrétan ennek a két bombának becsapódását mutatják a végén, de maga a manőver az érdekes - sztem az eredeti felvétel...
Nem vagyok szakértő csak egy érdeklődő laikus, de kizártnak tartom, hogy a felvétel a bombák oldásáról valós. Ilyen manőverből nem oldanak, csak egyenes emelkedésből, mert a bomba (hajtómű nélkül ugye) csak kevésbé tudja korrigálni a pályáját, tehát nagyon nem mindegy, hogy milyen úton indul el a cél felé. Valószínűleg DCS-el készült, és valami filtert kapott, hogy valós(abb)nak tűnjön.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 201
45 582
113
Nem vagyok szakértő csak egy érdeklődő laikus, de kizártnak tartom, hogy a felvétel a bombák oldásáról valós. Ilyen manőverből nem oldanak, csak egyenes emelkedésből, mert a bomba (hajtómű nélkül ugye) csak kevésbé tudja korrigálni a pályáját, tehát nagyon nem mindegy, hogy milyen úton indul el a cél felé. Valószínűleg DCS-el készült, és valami filtert kapott, hogy valós(abb)nak tűnjön.
Az AASM-nek pont van saját rakétahajtóműve: azért vannak azok fehér füst csíkok a felvételen.

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 922
11 499
113
Ilyen is volt 21 éve:

MiG-29M2 a lengyelországi Radomban

"Mögöttem az utódom"
Mert ha jól látom,akkor az első ülésben Pavel Vlaszov, a hátsóban Mihail Beljajev ül. Beljajev váltotta a MiG-nél Vlaszovot a berepülő-főpilótai munkakörben. Mert Vlszov először a zsukovszkiji LII(Ljotno-Iszledovatyelszkij Insztitut, Repülési Kutatóintézet) majd a CPK(Centr Podgatovki Koszmonavtov, Űrhajóskiképző Központ) igazgatója lett Csillagvárosban. Onnan is ment végül nyugdíjba.

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
907
2 529
93

Az AASM-nek pont van saját rakétahajtóműve: azért vannak azok fehér füst csíkok a felvételen.

Azt néztétek, hogy 0:04-nél a gép konturja megváltozik? Fekete lesz, és picit mintha nagyobb lenne egy pillanatra. Onnan furcsa az egész.
Viszont mikor fák is látszódnak a képen az rendes eredeti felvétel, az fix.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Aladeen

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
14 025
68 583
113

GSI4wU2XUAErd2G.jpg

Ez a fotón szerepő géppár fegyvertelenül repül valamilyen feladattal, valószínű átrepülés egyik reptérről a másikra. Már ha a fotót az elfogást végzők készítették.
A Luftwaffe gyártott egy megfeleően hangsúlyozott médiamegjelenést arról, hogy feszes éberségüknek köszönhetően ilyen gépekkel is találkoztak a légtérben, ami szerintem tök érdekes, de ezen felül nagyobb hírértéke nincs.

"...German Eurofighter jets, deployed in Latvia, were scrambled to intercept two Russian carrier-based MIG-29K fighter jets flying without a flight plan and not in contact with civil air traffic control..."

Volt nekik repülési tervük, csak nem ismertették. Ilyen az, amikor nincsenek a felek beszélőviszonyban egymással.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
14 025
68 583
113

A Fazotron tervezőiroda napjainkban (egy, illetve két éves videók).
Az RD-33-asokat gyártó Csernyisev Gépgyár se működik már.

Ezzel a MiG-29-esnek végleg leáldozott.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
44 295
85 348
113
The Indian Air Force (IAF) is augmenting and upgrading its MiG-29 fleet to offset the depletion in its strike and air defense capability caused by the phasing out of the MiG-21 fleet, delays in indigenous programs like LCA MK2, AMCA, and acquisition of foreign combat jets under MMRCA...

The initial requirement is to upgrade 24 MiG-29 fighters to carry the High-Speed Low Drag (HSLD) Mark-II stand-off weapon.

The IAF currently operates 3 MiG-29 UPG squadrons. A proposal to add another squadron through the acquisition of additional 21 MiG-29s from Russia is being progressed.