Nem tudom hogy az amit én vagy te manőverező képességnek hívok, az mennyire tudja bezavarni nagy sebesség mellett az elfogást. Amit láttam a gyakorlatból nem is olyan régen, az az, hogy a Szaudiak az ELMÉLETBEN nagyon nagy sebességig kiváló csúcs szuper és méregrdrága Patriotjaikkal 5-ös szalvót lőttek el valami 40 éves kohószökevény szarnak az Iráni koppintására, ami azért csak beköszönt a repterükre.Zsolti,
amit te manőverező képesésgnek hívsz az költői túlzás. Ballisztikai pályán ilyen sebeséggel érkezve, aerodinamika felületek nélkül max néhány előre programozott zavaró manővert tud ez végrehajtani.
Ez az egész "hiperszonikus"-di szerintem arra vezethető vissza, hogy az aktív radaros essm szolgálatba állításával egy hordozócsoport olyan mennyiségű célcsatornával rendelkezik majd a 2-3 mach sebességű fegyverek ellen, hogy azt egyszerűen lehetetlen lesz túlterhelni.Azért kell a hiperszonikus mert az ellen csak az sm3/6 véd.
Ennyit láttam, ettől még persze ÉN nem zárom ki azt amit Dinamo vagy Te állítotok, hogy ezt a rendszert simán tudja kezelni egy AEGIS ernyő, csak fenntartásaim azért vannak. Ezen túlmenően ezt a rendszert ott is lehet ám majd használni, amit nem véd majd ASHORE, AEGIS, THAAD, de még PAC-3 sem...