Én csak azt hittem vicceltek srácok ezzel a szu-34 vonallal!
Megmondom őszintén meglepődtem hogy ezek szerint komolyan kérdeztétek. Igen, ebben pontosan annyi van amit Allesmor is leírt: Úgy lesz meg csak és kizárólag a minimál áttervezés után a beígért nagy hatótáv, hogy olyan magasról és sebességgel kell indítani, amit CSAK a Mig-31 képes a Tu-160-at leszámítva náluk, de annak más dolga van. A Mig-31 nagyon, NAGYON másra van optimalizálva mint egy Szu-34, én azt gondoltam hogy ezt azért ti is tudjátok hogy az egyszerűen erre nem alkalmas.
Okos húzásnak tartottam már akkor is mikor megjöttek az első hírek, mert gyakorlatilag adva volt egy potens Iszkander alap, s egy kivételes platform. Szépen összegyúrták, és gyakorlatilag egy olyan támadó fegyvert kaptak fillérekért és igen gyorsan, ami mobil, és szép nagy területre lehet hozni vinni vele egy kb. iszkandert úgy, hogy még az "első fokozat" szerepét is ellátja, olyan hmz-vel hogy gyakorlatilag a hordozó platformra nem nagyon tudnak dolgozni a védő vadászai a NAVY-nak.
Ki van ez találva...
Bár az ötlet valóban jó, hogy meglévő eszközöket felhasználva készítenek potens támadóeszközt, ugyanakkor azt gyanítom a gyakorlati megvalósítás szintje erősen kétséges.
Egyrészt hogy mind a hordozóplatform, mind a rakéta milyen szinten áll készen és hány darab. Mind most, mind a közeljövőben.
Másrészt, hogy a Kindzsal a gyakorlatban mekkora eséllyel is találja el a célt.
A kettő együtt meg adja, hogy most és egy ideig még nem lesz értékelhető a rendszer.