Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Vannak még hozzám hasonló fanatikusok? Szerintem ha összeszámolnám szívrohamot kapnék az összegtől amit vinylre meg kazettára költöttem az elmúlt mondjuk 10 évben.
Tisztelt Cifu, a Libriben jóformán normális irodalmat -értsd igényes - se találni, nemhogy szakmai könyveket...
(a legeslegelső diplomáciám első szakja - könyvtár volt, ahol kb 10 évet le is melóztam - így valamennyire beleláttam, hogyan is mennek a dolgok)
Vannak erre is megoldások, nézd, nem ez a mű az első és egyetlen ami komoly szakmai dolgokat tartalmaz és amely nem a szerző sajátja. Nyugaton, sőt az oroszoknál is láttam hasonlókat, azokban sem az eredeti tervrajz stb szerepelt hanem egy csökkentett minőségű vagy jogdíjat nem igénylő változat. Mindent aprólékosan átrágtak a jogosultságokkal foglalkozó ügyvédi irodák, ők sem most jöttek le a falvédőről, náluk a könyvkiadás is kőkemény üzlet a kezdetek óta, másképp hogyan szerepelt volna az árcédulán 15 font ? Ha egy az egyben átveszel dokumentumokat nyilván benyújtják az illetékesek a számlát. De mindennek utána kell járni, nagyon valószínűnek tartom, hogy sok kiskapu van a szerzői jog kerítésén - bár jogász is vagyok, a szerzői témával nem foglalkoztam még behatóan.
Rendben, de arra gondoltam, hogy van-e néhány nagy "felvásárló", amelyiknél szinte az összes védett fotó, ábra, dokumentum stb. szerzői jogdíja megfizethető lenne (reális áron)? Nem hiszem el, hogy ha valaki írni akar egy könyvet, akkor az összes fotónak, ábrának, dokumentumnak egyesével kellene utána járnia, hogy 1. ki a szerzője 2. mik az újrapublikálás feltételei 3. mennyi a jogdíja, plusz ezeket egyesével kifizetni az érintetteknek. Szerintem ez akkora biznisz, hogy biztos vannak erre ügynökségek, ha más nem, a Facebook és a Google
Úgy, hogy a blokkos összehasonlító videóknak kb. semmi értelme, mert a rendszerek képességei nélkül autóskártyás hülyeség az egész.
Bocs, szakmai ártalom. Nyáron poénból/fogadásból felástam a 2004 utáni összes biztpol-honvédelmi témájú doktori értekezést, hogy vajon megugrott-e a migris vagy ukrános témájú disszertációk száma a 2010-es években (nem nőtt). Akkor jutott eszembe a zseniális ötlet, hogy Molni simán tudna szerezni egy PhD-t azzal az irgalmatlan melóval, amivel összegürcölte ezt a sok mindent.Még is mit rugóztok a kiadáson ha molninak eszébe sem jut?
Azt elfelejtettem írni hogy elég rétegzenét hallgatok, van ami száznál kevesebb példányban lett legyártva. A nagyrészét külföldön vettem.Akadnak, de ráfizetés a kiadónak az ilyen kiadás, szigorúan saját vélemény, de kétlem hogy fog magyar előadónak Vynil kiadványt magyar kiadó vállalni (vagy akkor, ha az előadó kifizeti a gyártási költséget).
Eddig 2000+ letöltés volt. Ha kiadnám offline 200 példány se fogyna el. Nem éri meg az erőfeszítést. Inkább fordítom le angolra vagy írok újat. Angol nyelven tízezreket érdekelne...Félreértés ne essék, biztos vannak olyan kerülőutak, kevésbé szép szóval csalások, amelyekkel meg lehet ezeket kerülni.
De most térjünk vissza az első problémára: miért áldozná valaki erre az idejét / energiáját / pénzét? Erős kétségeim vannak afelől, hogy ebből anyagilag nyereségesen ki lehet jönni, tehát ez nem motíváló tényező. Molni nevében nem beszélhetek, de a saját nevemben azért időt és energiát áldozni egy ilyesmire csak azért, hogy könyv formában a kezembe foghassam, nem áldoznék. Én az ehhez szükséges erőt és időt is arra szánom inkább, hogy írok valami bővebb anyagot arról, ami érdekel, és ha elolvassa 100 ember, már boldog vagyok.
Sanszosan nem. Már csak a wikis képek pénzes használatán fent fog akadni az erőfeszítés szerintem. Aztán az airlineres képek. A képek egy részét már le sem mentettem felhasználás után, ergo azt sem tudom honnan vannak. Ahány ábra és kép van benne szerző jogilag soha, de soha senki nem bogozza ki. Újrarajzolásra meg időt nem szánok.Ha te látsz benne fantáziát, szerintem nem fog Molni se széttárt kezekkel elédállni, hogy "csak a testemen keresztül valósulhat meg ez", szóval bátorítalak, hogy próbáld meg...
Valószínűleg lehetne indexszerű és más oldalakon található nettó kreténségket írni, de engem nem érdekel az, hogy öncélú legyen az olvasottság.Tökmindegy - a többséget az érdekli. Ő is valahol abban motívált, hogy minél több nézője legyen. Hát ezért több olyan tartalmat gyárt....
Off-Mi van a készülő gépágyús szosszeneteddel?A komplett haditechnikai kiskönyvtáram elveszett a régi laptoppal-és momentán az olvasószemüvegem is tiszta.....Szerb Kub operátor posztolgat itt.
https://simhq.com/forum/ubbthreads.php/topics/3685014/3
A nyelvi lektorálás nagyon elhúzódik. Az első 20+ oldalon olyan szintű javulást kapott, hogy megvárom a teljeset és nem minta alapján írom újra. 1+ hónapja készen van már. Eközben a HTÖ angol fordításával ütöttem el az időmet...Off-Mi van a készülő gépágyús szosszeneteddel?A komplett haditechnikai kiskönyvtáram elveszett a régi laptoppal-és momentán az olvasószemüvegem is tiszta.....
...Konkrétan már elkezdtem azon gondolkodni, hogy most akkor angolul lehet, hogy egyszerűbb lenne írni, csak pillanatnyilag meglepő módon több magyar olvasóm van, mint angol. A HTÖ angol fordításának legnépszerűbb fejezetét még 1000-en sem töltötték le 2 év alatt.
Ennek eselye kavzi 0. Tul HC a téma. De legyen igazad.Lehet úgy fogsz járni, mint sok éve lappangó videók a neten, amiket egyszer csak felkap a közönség és tarol.
Kívánom neked, hogy így legyen.
Magyarul,Molni,magyarul!!!!!!Zrinyi már egy kalap szar,szinte 0 a haditechnikai ismeretterjesztés kishazánkban.Itthon hiánypótló a munkád,angolul meg 12 egy tucat.Ennek eselye kavzi 0. Tul HC a téma. De legyen igazad.
Egyebkent animált angol nyelvű videovan is gondolkodtam, csak a beszélt angolon nem eleg szep hozzá. Szerinrem.
Vannak ezek a monoton automata szöveg felolvasók...csak a beszélt angolon nem eleg szep hozzá. Szerinrem.
Lehet egy tesztvideo egyszer, hogy kiderüljön mire vagyok kepes.Vannak ezek a monoton automata szöveg felolvasók...
Viccet félre téve a rövidebb tematikus YT videók ma sokkal emészthetőbbek szerintem is... csak több meló van vele...
A szovjet pvo sam-ekrol lehetne, csak mar ott is ell kene magyarázni több mindent...Lehet egy tesztvideo egyszer, hogy kiderüljön mire vagyok kepes.
Az F-104-es írásom is tervbe volt, hogy megjelenik ott, de aztán hagytam a francba. Az egyik kedves lektor félreértette a lektor lét fogalmát és olyan vicces kommenteket fogalmazott meg, hogy inkább elálltam attól, hogy csigalassú sebességgel hozzanak le egy írást.
Gondolom valami "szakértő" katonabácsi akarta kioktatni a "civil" outsider szerzőt.
Közölta a lektor, hogy ő igazából nem arról írna, amiről én írtam. Mondom fasza, de a lektor nem tartalmi tanácsod ad, hanem korrigál, ha tévedés van benne.Gondolom valami "szakértő" katonabácsi akarta kioktatni a "civil" outsider szerzőt.