Igen, az eddigi 11 videóból (2 az angol nyelvű csatornáról) 6 videóhoz készült felirat. Sőt igazából az Oszirak -os videóhoz készült eredetileg a magyar mellett angol nyelvű (saját fordítás) felirat is. Sajnos ez a topikban korábban is említett ok miatt nem került felhasználásra.
Aki gondolja az erre is nyomhat lájk -ot ...
LÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁK
Az én véleményem szerint viszont ne mond fel gyorsabban.
Itt nem a beszédtempóra értettem, hanem a videók gyakoriságára.
Visszatérve a lényegre. Az angol robothang általánosságban valamivel nagyobb (de mindig fix hosszúságú) mondatközi szünetekkel dolgozik, de talán egy kicsivel gyorsabb maga a szövegben. Ez így egyébként nagyjából OK is. Namost viszont az a tapasztalatom, hogy amikor a magyar szövegnél kicsire veszed a mondatközi szüneteket illetve kicsivel jobban "hadarsz" (van olyan videód, ahol egy videón belül lehet tapasztalni egy ritmusváltást, mert pl. középtájon rájössz, hogy nem a tervezett hosszúságú lesz),
Nincs ennyire tervezett hossz sehol. Simán csak két nap között ennyi eltérés van, nem mindig megy ugyanúgy.
A hangszín beállítása is éppen sokszor attól függ, hogy szomjas vagyok,-e stb. Durva, de kb. ivás, gargarizálás stb kell ahhoz, hogy kb. azonos hangszín meg legyen a videóban.
Meg nagyon figyelni kell milyen távolságban mondom fel, mert hiány csak 1-2 dB-t tér el a hang, egyes freki komponensek simán eltűnnek, ha túl messze vagyok. Ha túl közel, akkor meg túl hangos lesz és "mély üvöltő lesz belőle".
Sőt, annyira nem tervezett a hossz, hogy az új videót, ha csak a bevétel érdekelne, akkor fél perccel hosszabbra kellett volna venni, mert 8 perc alatt meg büntet a YT monetizációs rendszere...
akkor egyfelől nem lesznek annyira jók a hangsúlyok - tálán itt-ott rossz helyre is kerül, másfelől elkezdesz belehibázni. Ezek jellemzően magánhangzó hibák. Szerintem ne kapkodj. Teljesen természetes módon mondd fel, jó hangsúlyokkal és ne eltúlozva (azért néha becrop -ol a hullámalak, ha valamit nagyon ki akarsz emelni
) a videó folyamán aránylag fix mondatközökkel. Ja és aránylag kipihenten és amikor "kedved is van" éppen hozzá. Néha érződik egy-egy videó egy adott részén, ha éppen "sietni" akarsz vagy éppen fáradtabb/nyűgösebb vagy ...
Azért az már ment többször is, hogy javítani kellett egy bekezést és mondatot és egy 20 sec hosszú részt 0,3 sec hosszon belül azonos hosszúságúra lett felmondva.
Én az Oszirak videót sem vágtam volna ketté. Ez így egy egész. Félóra körüli videó simán lehet a "belefér" kategória. A magyar Dvinás videó már más tészta - órán felüli anyagnál már működik a kétfelé vágás. Ez így is volt ...
Az Opera 38 perces a Dvina "csak" 36.
Ha a Dvinát ketté kéne vágni, akkor a Operát is.
Csak a Dvina egy rendszer úgy kerek, ahog van, nem tudsz egy rendszer demót kettévágni. Szerintem.
Hol és milyen alapon vágtam volna el? Mert a MZ függ a radartól és a rakétától is pl.
Az Opera videó a 20:"5-nél simán elvágható lett volna, hogy OK, meg vannak az eszközök, akkor a kivitelezés és tervről meg a köviben.
Sőt akkor lenne "még tökéletesebb", ha élőzés mellett - persze pénz utalás esetén - chat -es kérések alapján mondjuk lekerülhetne az a top vagy éppen egyéb huncutságokra is kapható lenne a hölgyemény. No meg az ilyen "ruf mich an" típusú betétekkel megszórva.
Az azonban műfaji besorolás alapján lehet kicsit más érdeklődésű közönséget célozna igazából ...
LOL