M
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Amit egyébként nem értek bizonyos szempontból.Nézd, nem minősítem se pro-se kontra. Lehet a dolgokról tárgyilagosan is beszélni. -nézni meg szerencsére nem kötelező, sőt még csak fel sem ajánlja a YT.
De nem értem, hogy az almát a körtével miért kell összehasonlítani. A YT-s feltöltések, az Jeszenszki magán feltöltései és -tudtommal- sehol nincs reklámozva és az algoritmus sem dobja fel. És aki meg akarja nézni, az a csatorna saját honlapján is meg tudja nézni. Én se néztem szerintem egyszer sem a YT-n. És még ott van a tv-s közvetítés, ami az alapján a mérési eredmények és grafikon alapján, amit belapátoltam itt valahova pár napja teljesen ott van, ahol minimum be lehet lőni a kb. egy év alatt.
Balázs csatornája meg az ő érdeme, hogy -részemről- várakozáson felül teljesít.
Nem bántás, csak megjegyzés, a légvédelmis sorozatod zseniális, de kb egy mérnöki diploma kell a teljes megértéséhez. Az meg viszonylag kevés vagyon erre feleAmit egyébként nem értek bizonyos szempontból.
A fenti az egy 40 ezres külföldi csatorna, angol és kevesebb (!) Patreon támogatója van, mint nekem.
Egy 2 ezer feliratkozós magyar csatornának. Mondjuk ez is a full populáris vonalat követi, nem igazán mutat be semmit számokkal....
Viszont sajnos az én csatornám számain is látszik, hogy erre van igény.
A légvédelmis sorozat nézettsége sehol nincs a 29 vs Gripen vagy Oszirakhoz képest...
Pedig pont az egész sorozat lényege az, hogy még középiskolás fizika is alig kell hozzá.Nem bántás, csak megjegyzés, a légvédelmis sorozatod zseniális, de kb egy mérnöki diploma kell a teljes megértéséhez. Az meg viszonylag kevés vagyon erre fele
Én szeretem, de nem állítom, hogy mindent is értek. És azért ilyen mazochistából kevés van.
2 hete beszélgettem a nyugdíjas (de még tanító) fizika tanárral. Azt mondta, hogy egyre gyengébb feladatokat tud adni az osztályoknak (ált. iskolában), ezelőtt mondjuk 5 évente akad egy jobb képességű osztály, akinek tud mondjuk régebben nem használt feladatokat elővenni. Most lehetne ezen polemizálni, hogy miért, illetve, hogy ezen javíthatna e a több természettudományi óra stb.Ha ez "mérnök diploma" szintje, akkor nagyon el vagyok keseredve.
Ez részben így van, de ez természetes, csak az időintervallumok lettek rövidebbek. Ez is kb. egy szakma, hogy miként tudsz érdekessé tenni úgy egy tartalmat, hogy lehetőleg a mondanivalója ne sérüljön. Az esetedben meg nyilván már aki egyáltalán rákattint, az egy marha nagy szűrő, ezért is relatív alacsonyabb az elkattintók aránya.Sajnos úgy tűnik, az átlagnéző semmit nem akar megnézni, ahol picit is használni kéne az agyat...
Nekem nincs mérnöki diplomám, de megértettem amit csináltálPedig pont az egész sorozat lényege az, hogy még középiskolás fizika is alig kell hozzá.
A radar egyenletet úgy ahogy van kivágtam a fenébe és az van, ami a Berkut videó elején.
Elemlámpás hasonlat, ahol össze-vissza három változóról beszéltem.
1. méret
2. teljesítmény
3. hullámhossz
- A nyaláb szélesség és AGM-45 indítása trigonometria, középiskolás 9-10. osztály táji matek.
- Az erő megértése és a gyorsulás általános iskola.
- Sehol nem mutattam meg, hogy a légellenállás hogyan változik magasság függvényében, mitől repül el magasan piszok messze a rakéta úgy, hogy fel is kell másznia előbb oda st.
- Sehol nem kezdtem el spektrumról beszélni..
- Az imp. üzemű radar működési elvét is kihagytam eddig, de a Sz-200 és Kub miatt a CW-vel összehasonlítás elkerülhetetlen lesz... Az effektív teljes. levezetés is ebből jön.
- stb
Ha ez "mérnök diploma" szintje, akkor nagyon el vagyok keseredve.
Ez jellemzően kb. a légvédelmis videók végignézési aránya.
Ez meg az előző "névadós" videóé volt. Ezt sem látták sokan, de a fele végignézte.
Amúgy döbbenetes, hogy kb. ez az átlag felett szint.
Sajnos úgy tűnik, az átlagnéző semmit nem akar megnézni, ahol picit is használni kéne az agyat...
Pedig pont az egész sorozat lényege az, hogy még középiskolás fizika is alig kell hozzá.
A radar egyenletet úgy ahogy van kivágtam a fenébe és az van, ami a Berkut videó elején.
Elemlámpás hasonlat, ahol össze-vissza három változóról beszéltem.
1. méret
2. teljesítmény
3. hullámhossz
- A nyaláb szélesség és AGM-45 indítása trigonometria, középiskolás 9-10. osztály táji matek.
- Az erő megértése és a gyorsulás általános iskola.
- Sehol nem mutattam meg, hogy a légellenállás hogyan változik magasság függvényében, mitől repül el magasan piszok messze a rakéta úgy, hogy fel is kell másznia előbb oda st.
- Sehol nem kezdtem el spektrumról beszélni..
- Az imp. üzemű radar működési elvét is kihagytam eddig, de a Sz-200 és Kub miatt a CW-vel összehasonlítás elkerülhetetlen lesz... Az effektív teljes. levezetés is ebből jön.
- stb
Ha ez "mérnök diploma" szintje, akkor nagyon el vagyok keseredve.
Ez jellemzően kb. a légvédelmis videók végignézési aránya.
Ez meg az előző "névadós" videóé volt. Ezt sem látták sokan, de a fele végignézte.
Amúgy döbbenetes, hogy kb. ez az átlag felett szint.
Sajnos úgy tűnik, az átlagnéző semmit nem akar megnézni, ahol picit is használni kéne az agyat...
A görbe egyéb része viszont meglehetősen vízszintes. Itt ugye alhangon a kb. 30 mp utáni részt vegyük kiindulópontnak. Azaz a 70% kb. végignézi (nemcsak továbbnézi - hanem végig). 40 mp felettről kiindulva akár 80% közelébe is érhetünk.
Harmadik szakaszt nem tartottam szükségesnek bevezetni mivel a végefőcím a "reklámszöveggel" - igen, azt a nagyja már elkattintja.
Ez jó arány szerintem.
Valahol rohadtul érdekes, hogy az összes ilyen videó az én magyar nyelvű videóm után készült....
Sőt, ez speciel az angol videóm után...
A nagy difi csak az, hogy nekem nincs 300k feliratkozóm...
REKLÁM Balázs, az kell neked, a képességeid megvannak hozzá, jó minöségü anyagokkal állsz elö, már csak ismertebbé kell tenned a neved.
Ilyenkor érzem azt, hogy egyes csatornák szerencsések.
Jóval utánam csinálják meg ugyanazt a témát, csak szerintem gyengébben a videó hosszához képest.
Mégis, neki van 300k feliratkozója és nem nekem...
Igen, most kicsit irigy is vagyok.
És kétlem, hogy valaha elérhetem ezt a szintet a YT szerkezete és működési elve miatt.
Próbálkozom.REKLÁM Balázs, az kell neked, a képességeid megvannak hozzá, jó minöségü anyagokkal állsz elö, már csak ismertebbé kell tenned a neved.
Ilyenkor érzem azt, hogy egyes csatornák szerencsések.
Jóval utánam csinálják meg ugyanazt a témát, csak szerintem gyengébben a videó hosszához képest.
Mégis, neki van 300k feliratkozója és nem nekem...
Igen, most kicsit irigy is vagyok.
És kétlem, hogy valaha elérhetem ezt a szintet a YT szerkezete és működési elve miatt.
Próbálkozom.
De félelmetes, hogy mennyire amatőr a csatorna...
Ebből menny adat jön le?
Szerintem semmi.
Itt is látni a 957 lövést és 17 átütést, csak "picit" többet árul el a "hogyanról" és arányokról.
És kb. az egész videó ilyen. Iszonyatosan híg a tartalom hossza ellenére és alig mond valamit.
Sokat beszél, keveset mutat.
De, hát láthatólag ez kell a népnek...
Azon is mosolygok, hogy olyan FOV-va tüzel a DCS-ben, amilyen felbontása nincs az emberi szemnek...
Szétkommenteltem a videót, hátha pár embert bevonz a csatorna, de mást nem nagyon tudok tenni.
Binkov kiteszi a csatorna ajánlót okt. 27-én aztán várhatom a hatást.
Tisztában vagyok azzal, hogy idő kell.Szerintem rosszul gondolkozol. Ismételni tudom magamat.
Vegyük például ezt a csatornát. 8 év és 260 db videó (meg persze megírt pár könyv után) után tart ott ahol tart. Aztán nézzük meg az első (legrégebbi) kéttucat videója nézettségét. Csupa 1-2 ezres vagy pár ezres meg van egy-egy 10K meg 20K -s nézettségű videója. Angol nyelvű csatornán ... Ilyen nézettségeket már most hozol - sőt. Neked még kéttucat videód sincs. Aztán, ha jól gondolom az elmúlt pl. 7 évben is nézték páran azon videókat is (azaz mondjuk egy évesen azoknak még akkora nézettségük sem volt) ...
Mit mondtam korábban? A minőség mellé kelleni fog a mennyiség is. Több okból is:
- igen, egyfelől amennyiben valakinek tetszik a banán és szívesen nézne még csatorna videót, akkor mit tud tenni? Mondjuk, ha pl. az angol csatornádon csak egy videó volt (akkor ugye nulla másikat tud nézni)? Vagy éppen, ha kevés videód van? Akkor nem lesz járulékos nézettséged a sorbakattintgatóktól ...
- másfelől változatosság. Amennyiben pl. a A-10 -es videó után szeretnél nézni egy Stukásat is? Nos, nálad nulla van. Az embernél meg tucatjával ... Ez hülye példa igen, de nem tudom érted-e a lényeget?
Az utóbbi pontot kicsit boncolgatva. Lehetne teszem azt történelmi (kontextusba helyezett), technikai (típusismertető), érdekesség (akármi vs akármi, miért jó/nem jó egy átlag légierőnek az F-35 meg ilyesmi). Egyik kategória vonzza be a másikat nézettség tekintetében ...
Reklám. Persze jó dolog - ha van mit. Ezzel vissza is kanyarodtunk a mennyiség kérdéséhez. Pl. a Binkov ajánl téged. Költői kérdés - mikor fog ez nagyobb plussz nézettséget generálni:
- 2 db angol nyelvű videó,
- százas nagyságrendű videó.
Ugye könnyű belátni, hogy utóbbi esetben:
- nagyobb az esélyed, hogy legalább egy videót megnéznek,
- több videó nézésével is többszöröse lehet a generált nézettség.
Másfelől a legelső gondolat. A "hol tartunk most". Lehet már most többszázezres nézettségről álmodni vagy gondolkozni. Ugyanakkor hidd el nekem, ha az első 8 db magyar nyelvű videó után Neked lenne százezer feliratkozód meg hasonló nagyságrendű nézettségű videók, akkor a fizető szponzorok egymást taposnák Nálad már most, mert ez azt jelentené, hogy ilyen szintű média géniusz még nem született a földre ... El lehet érni ezt nézettségi szintet, de nem 8 videó egy "rétegtémakörben" után ...
Fotóknál is ugyanez a helyzet, a hulladék ízléstelen szarra mennek mint a legyek, csak filter legyen. Nézd meg mi megy itt is a csajok nevű topikban, csak olyanokat raknak fel ami a valóságtól a lehető legtávolabb áll. Majd kialakul a követő réteg, csak több idő, meló és sokat kell promózni ahol csak lehet. Amúgy grat az eddigi számokhoz is, ennyi idő után, pláne magyar nyelven, még a fele is faxa lenne. A helyedben megnézném mit tudnak még az összehasonlító videók, illetve valódi szakmai toplistákat. Utóbbit talán könnyebb összerakni is.Tisztában vagyok azzal, hogy idő kell.
De azt nem értem, hogy szerintem ennyire bénán elkészített videókkal hogyan lehet ekkora tábort elérni?
Szakmai toplisták?Fotóknál is ugyanez a helyzet, a hulladék ízléstelen szarra mennek mint a legyek, csak filter legyen. Nézd meg mi megy itt is a csajok nevű topikban, csak olyanokat raknak fel ami a valóságtól a lehető legtávolabb áll. Majd kialakul a követő réteg, csak több idő, meló és sokat kell promózni ahol csak lehet. Amúgy grat az eddigi számokhoz is, ennyi idő után, pláne magyar nyelven, még a fele is faxa lenne. A helyedben megnézném mit tudnak még az összehasonlító videók, illetve valódi szakmai toplistákat. Utóbbit talán könnyebb összerakni is.
Szándékosan nem top10-et írtam mert kevesebbel is lehetne akár. De pl azonos kategóriájú fegyverek, azt jól szét lehetne szedni A2A-ból is külön BVR..stbSzakmai toplisták?
Az mi?
Hát, azonos korszakba eső fegyverből talán, ha 3-4-et tudsz összeszedni és valós műszaki alapokon nyugvó összehasonlítás lehetetlen.Szándékosan nem top10-et írtam mert kevesebbel is lehetne akár. De pl azonos kategóriájú fegyverek, azt jól szét lehetne szedni A2A-ból is külön BVR..stb
Vagy esetleg mit tud egy adott fegyver különböző gépeken. Olyan kellene amit meg tudsz fogni szakmai oldalról, de belefér mondjuk 10 percbe. Csak hogy legyen ami követőbázist is épít, kevesebb melóval, van aki a könnyebb téma után fog érdeklődni a szárazabb után.Én semmi értelmét nem látom az ilyen listáknak, mert kb. alapjuk sincs.
Lesznek bőven kisebb melós videók is.Vagy esetleg mit tud egy adott fegyver különböző gépeken. Olyan kellene amit meg tudsz fogni szakmai oldalról, de belefér mondjuk 10 percbe. Csak hogy legyen ami követőbázist is épít, kevesebb melóval, van aki a könnyebb téma után fog érdeklődni a szárazabb után.