Minden ami Bundeswehr (Németország)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

kamm

Guest
Komoly valtozas indult a nemeteknel: 50 ev utan ujra kozepes eroket epitenek. 2017-ben meg ket nehez pancelos hdo es egy legimozgekony konnyu hdo volt a doktrina, most nekikezdenek (legalabb) egy kozepes ero (velhetoen hdo) kiepitesenek is.
Ezugyben tartanak egy konferenciat jovo heten, meghivtak a barati eroket is, akiknel ez mar letezo felallas:

14. Dezember 2021: Defence Day: Mittlere Kräfte des Heeres


Termin: Dienstag, 14. Dezember, 12:00 – 15:40 Uhr
Eine neue Qualität im Deutschen Heer ist im Eckpunktepapier der Verteidigungsministerin und des Generalinspekteurs aufgezeigt und durch den Inspekteur des Heeres bereits in der Umsetzung befindlich: „Mittlere Kräfte“! Über fast fünf Jahrzehnte hinweg hatten die Inspekteure und Planer des Heeres diese operative Idee nicht verfolgt. Es galt die Doktrin: „Schwere Kräfte als Standbein, leichte Kräfte als Spielbein“. Deshalb auch noch im Fähigkeitsprofil 2017 die Anmeldung von zunächst zwei schweren gepanzerten Divisionen und einer leichten luftbeweglichen Division. Andere Staaten (Frankreich, USA, Großbritannien) waren bezüglich der Konzepte „Mittlere Kräfte“ immer weiter.
Es gilt aber jetzt, diese „neue Kategorie Mittlere Kräfte“ aufzustellen, auszurüsten (eine zum Teil neue Handlungslinie der Beschaffung) und auszubilden. Für die deutsche Industrie bedeutet dies, in allen Fähigkeitsdomänen Führung, Aufklärung, Wirkung und Unterstützung zeitgerecht Ideen zu präsentieren, um mittlere Kräfte erfolgreich zur Wirkung bringen zu können.
Das bedeutet vor allem die Integration radbeweglicher, aber trotzdem geschützter und hochmoderner (digitalisierter) Kampffahrzeuge, vor allem für direkte und indirekte hohe Feuerkraft. Darüber hinaus eine entsprechende Familie von Fahrzeugen für die Einsatzunterstützung.
Der Behörden Spiegel untersucht in seinem DSO – Defence Day zum Jahresschluss am 14.12.2021 den Aufbau dieser neuen Fähigkeit der Landstreitkräfte, die militärisch, politisch und rüstungstechnisch möglicherweise ein „Game Changer“ ist. Dazu werden wir – in bewährter Praxis – Experten aus Militär, Politik und Industrie einladen.
12:00 Begrüßung durch den Chefredakteur Behörden Spiegel, Herrn Uwe Proll
12:05
Einführung in die Thematik durch den Moderator Reinhard Wolski, Generalmajor a.D.
12:10 „Die Konzeption Mittlere Kräfte als Bestandteil künftiger Operationsführung der Landstreitkräfte“ – Kommandeur Deutsche Anteile Multinationale Korps und Militärische Grundorganisation, Generalleutnant Stephan Thomas
12:40
„Planungsmeilensteine und erste Ansätze für die Fähigkeitsentwicklung Mittlere Kräfte“ – OTL i.G. Konrad Fuchs, Amt für Heeresentwicklung, Abteilung Grundsatz
13:10 Vortrag, Generalleutnant (a.D.) Arnaud Sainte-Claire Deville, Leiter der institutionelle Beziehungen Frankreich-Europa, Nexter Systems
13:30 Vortrag des Verbindungsoffiziers Frankreichs im Kdo Heer, Colonel Nicolas Riviere
14:00
„Mosaic Warfare – Erhöhung des Einsatzwertes von Mittleren Kräften des Heeres durch schwarmfähige Kleinsystemplattformen“ – Oberleutnant Marc Wietfeld, Forschungsprojektleiter & Founder, ARX
14:20 Vortrag des Verbindungsoffiziers Großbritanniens im Amt für Heeresentwicklung, Lieutenant Colonel Ewan Harris
14:50
Vortrag des Exchange Officers der USA im Kommando Heer, Major Jeffrey Fritz
15:20
Vortrag Industriepartner
15:40 Zusammenfassung und Ausblick auf die weiteren Veranstaltungen durch den Moderator Reinhard Wolski
 
  • Tetszik
Reactions: Terminator
K

kamm

Guest
Ezek teljesen idióták. :confused:
Jövő héten egy kutyát fognak kinevezni a vezérkar élére?
Azt nem értem, hogy miért nem látják, hogy kormányról kormányra alázzák meg a katonákat azzal, hogy dilettáns külsősöket neveznek ki.
Csodas lineup. Mar a Maziere sem volt piskóta, de ami utána jött, az mindennek a legalja volt.
 

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 824
4 748
113
Most 53 milliárd euró a védelmi költségvetés. Az új kancellár közölte, hogy növelni fogják. Annyira azért nem írnám le a németeket. Ez a kedves nyugdíjas néni akinek a kezébe inkább kötőtű való, mint gépkarabély csak egy báb lesz Scholz kezében. Szerintem az egyetlen szempont volt a kiválasztásánál, hogy ne Zöld legyen.
 
  • Tetszik
Reactions: Bubu bocs

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113
Most 53 milliárd euró a védelmi költségvetés. Az új kancellár közölte, hogy növelni fogják. Annyira azért nem írnám le a németeket. Ez a kedves nyugdíjas néni akinek a kezébe inkább kötőtű való, mint gépkarabély csak egy báb lesz Scholz kezében. Szerintem az egyetlen szempont volt a kiválasztásánál, hogy ne Zöld legyen.
Kicsit utánaolvastam. Jogi végzettsége van. Anno az SPD balszárnyához sorolták... ajajj!! Már a harmadik különböző miniszteri posztot tölti be. Igazságügynél kezdte, ez a profilja, aztán a megbukott családügyi és szociális miniszter helyére ugrott be, most meg ide rakták. Sztem jó elvtárs, aki megbízható vagy a balszárnynak erős lobbiereje van és muszáj etetni minisztérizmi pozikkal, pénzzel őket.

Meglátjuk.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Ezek teljesen idióták. :confused:
Jövő héten egy kutyát fognak kinevezni a vezérkar élére?
Azt nem értem, hogy miért nem látják, hogy kormányról kormányra alázzák meg a katonákat azzal, hogy dilettáns külsősöket neveznek ki.

Még amennyiben meg is történne ilyen, egy dologban 100% biztos lehetsz - német juhász nem lesz az tuti. Egyfelől kirekesztő lenne - másfelől pont egy "supremacist" fajta? ... :)
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 456
113
Most 53 milliárd euró a védelmi költségvetés. Az új kancellár közölte, hogy növelni fogják. Annyira azért nem írnám le a németeket. Ez a kedves nyugdíjas néni akinek a kezébe inkább kötőtű való, mint gépkarabély csak egy báb lesz Scholz kezében. Szerintem az egyetlen szempont volt a kiválasztásánál, hogy ne Zöld legyen.
3%-al (nem 3%-ra!) növelik a védelmi költségvetést.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 439
113
Ez válasz arra amit írtál a vezerkarrol hogy szerinted már mindegy ha egy kutyát neveznek ki .
Nem, én nem azt írtam. Én egy költői kérdést tettem fel annak kapcsán, hogy úgy gondolom, hogy tiszteletlenség egy védelmi miniszternek egy olyan embert (szándékosan nem nőt írok) kinevezni, akinek halvány lila fingja sincs a katonasághoz.
Ez viszont nem azt jelenti, hogy egy olyan öntökönszúrást kellene levezényelni, hogy vegyenek szakmányba F-35-öt, miközben nagy pénzeket fektetnek a hazai hadiiparba.
Különben a 400db valószínűleg összeurópai NATO szinten úgy is meglesz.