1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Minden ami Francia hadsereg

Diskurzus a(z) 'Egyéb, vegyes haditechnikai témák' témában - Lator által indítva @ 2017. október 15..

 1. Lator

  Lator Well-Known Member

  Nekem nincs bajom ezzel a módszerrel. Egyszerű, szerintem viszonylag olcsó is,értékes percek/másodpercek nyerhetők mert nem kell semmit kitelepíteni csak megállsz és lősz aztán elpucolsz.
  A patria AMV az már más kategória, közvetlen tűztámogatásra is jó ahogy nézem. Ez biztosan meglátszik az árcédulán is
   
 2. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Háát az Alakran sem lassú:
  [​IMG]
  Ráadásul most fejlesztettek rajta csőhűtést, amivel meg sokat is tudsz lőni vele, gyorsan!
  Bármilyen 1,5 tonnás pickupra fel tudod tenni, hja és nem terheli az alvázat a lövés ereje. ;)
  Járműtől függően viszi magával az akna javadalmazást.
   
 3. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Nemtudom.Szerintem ez terepen,gyors mozgás közben biztros nem pontos.Szerintem inkább a rövid megálláskor a vető gyors szintezését szolgálja,pontos lőelem állitást.De úton,vagy jobb terepen a lassú menetben való tüzelés is elképzelhető.
   
 4. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  Ez így nem teljesen igaz, nem is megoldható. Előtte írja, hogy 3-5mp kell a tájoláshoz, ez csak állva történhet. Bár nem írja, de szerintem ez a stabilizátor a harckocsikéhoz hasonló elven működhet, hogy a tájolt és beirányzott csövet tartja a rögzített célon ha a tájolás után mozgásba kezd. A pontosságot illetően erős kétségeim vannak egy mozgásban lévő meredek röppályán tüzelő aknavetővel. Hiszen a lőszög állandó változásával állandóan változik a gránatra ható szél iránya. Ez oldalban mindig eltérő javítási adatokat igényel. Területcélok ellen még elég nagyobb szórással is működhet.
  A túlélőképességét viszont nagyon megnöveli.
   
  alfa74 and Lator like this.
 5. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Ma már 120milis aknagránátban is van kazettás,és irányitott tipus is.Ezek nem ellensúlyozhatják a szóráskép növekedést?
   
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ha nem jó helyen nyílik ki a kazettás harci rész akkor tök mind1,hogy kazettás vagy sem.Az irányított meg nem azt jelenti,hogy úgy mozog mint egy vadászgép így a becsapódási pont sem változtatgatható tetszés szerint.
   
 7. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Nem.Egyik sem csodaszer.De egy megnövekedett szórásképet ellensúlyozhatnak.Az meg azért nem azt jelenti,hogy észeknyugatnak lövök,és keleten lesz a becsapódás.Egy 15méteres CEP 75méteresre növekedését(hasamra ütöttem) viszont ellensúlyozhatja mindkettő.
   
 8. dudi

  dudi Well-Known Member

  De nem valószínű,hogy ilyen kis mértékben változik a számított becsapódási pont.
   
 9. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Nemtudom.Ijász tüzér,talán tudja.Vagy legalábbis jobban meg tudja becsülni,mint mi.Nekem a forditóval-mivel továbbra sem tudok angolul-inkább az jött ki,hogy a bemért célt tüzelőállás váltásokkal gyorsabban tudja tűz alá venni.De a forditó pont a kicsi,de lényeges részletek torzitásával elég jol félre tudnak vinni.
   
 10. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Pl a LAHAT rakéta gyári ismertetőjét forditó programmal olvasva,egyszerüen képtelen vagyok megmondani,hogy a rakéta képes e a felülről támadásra,vagy sem.Csak valószinűsitem,hogy igen-de nem vagyok benne biztos
   
 11. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  54db-ot rendelnek a Francia Hadseregnek a 2R2M-ből Griffon alapon. forrás
   
  ijasz likes this.
 12. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  A prec. gránátok drágák ezért speciális esetekben engedélyezik a használatukat magasabb szintű parancsnokságok (minimum dandár de lehet, hogy av esetén elég a zlj.), így nem is része a lőszerjavadalmazásnak. Úgy tudom, hogy izrael kezdte el az M-109-esek javadalmazásába beépíteni (néhány db) a Top Gun prec, gyújtókat, de azok nem olyan pontosak, mint az Excalibur, viszont jóval olcsóbbak.
   
 13. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Amennyire tudom,ráadásul ennek az izraeli gyújtónak van az orosz 152milis gránátokhoz illesztett változata is.Elvileg akár a mi raktáron lévő D20hoz való gránátjaink is végfázis irányitottaká tehetők.Kazakoknak meg a Kamaz platóra pakolt D30aikhoz a 122milis gránáthoz is megcsinálták.Meg a kazettás lőszereket is.
   
 14. Tudomásom szerint igen. Bár a videó nem szuperlassított, eleve szögben felfelé indítják.

  Szerk.: ez még jobb.
   
 15. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Szöveg alapján is arra jutottam.Nagyon figyelemreméltó kis rakéta a LAHAT.De modern hk-k ellen szemböl kicsi a robbanófeje.Felülről viszont elég.
   
 16. Hortator

  Hortator New Member

 17. Lator

  Lator Well-Known Member

  vilmoci, wolfram, fishbed and 3 others like this.
 18. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  vilmoci likes this.
 19. Wilson

  Wilson Well-Known Member

 20. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Lynx-búcsú Franciaországban
  A francia haditengerészet 2022 helyett már jövőre elköszön mind a nyolc, még hadrendben álló Lynx HAS4(FN) helikopterétől. Velük együtt távozik a hadrendből az üzemeltető alakulat, a Lanvéoc-Poulmic-ban 1975 óta működő 34F század is.

  [​IMG]
  A forgószárnyasokat az egyre növekvő üzemeltetési költségek és az átlag alatti hadrafoghatóság miatt nyugdíjazzák két évvel hamarabb. A DUAV-4 aktív merülőszonárral és MU90 vagy Mk46 irányított könnyű torpedókkal felszerelt Lynx-ek kiesése komoly képességhiányt jelent majd, hiszen ezek számítanak a hadrendben álló két, F70-osztályú fregatt, a LA MOTTE-PICQUET (D645) és a LATOUCHE-TRÉVILLE (D646) elsődleges tengeralattjáró-vadász képességének. A jóval nagyobb NH90 Naval Frigate Helicopter (NFH) Caiman már nem üzemeltethető ezekről a hajókról. Ezért az elköszönő gépek helyére várhatóan a modernebb AS565 Panther érkezhet majd a 2020-as évek közepén.

  Fotó: seaforces.org

  https://honvedelem.hu/cikk/116928_lynx_bucsu_franciaorszagban
   
  wolfram, Pocok75 and arbalest like this.

Ezen oldal megosztása