1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Minden ami Francia hadsereg

Diskurzus a(z) 'Egyéb, vegyes haditechnikai témák' témában - Lator által indítva @ 2017. október 15..

 1. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Persze, erről engem nem kell meggyőzni hogy általában leszerepelnek. De azért nézzünk már körbe, vajon mi mennyire villantanánk? Az EU-ban mondjuk a németek, hollandok, belgák, vagy hogy őszinte legyek kb. a franciákon kívül bárki? Akik amúgy Líbia ellen még a bombából is kifogytak 2 nap alatt...
  Sok olyan ország van, akik nem muzulmánok és még annyit sem tudnának felmutatni mint a törökök, Pakisztán, Irán, vagy épp a régen jobb napokat is látott Szíria.

  A Csecsenek is muzulmánok, mégis elég jó hírnevük van.
   
  tong djagbu likes this.
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  A csecsenek szovjet légkörben szocializálódtak 80 évig nem pediig Iszlám közegben az Arab-félszigeten.
   
  vilmoci, BiancoGasto and yangwenli like this.
 3. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Az ISIS sikereinek kezdetén a vallási fanatikus volt SZU katonai kiképzését még megkapó, de elvakult muszlim fanatikus csecsenek/kirgiz/tadzsik/azeri és egyéb ex szu tagállamok katonái vitték a hátukon a félelmetes hírű feketéket. Hiába voltak fanatikus muszlimok, elit erő szintjén mozogtak.

  Szerintem csak a kiképzés számít, ha olyan kiképzést kapnak pl. a pakisztáni pilóták ami megfelelő, akkor láthattuk hogy a nem muszlim India is csak magyarázni tudta nem egy esetben a bizonyítványt, hiába jóval nagyobb ország.
   
  tong djagbu likes this.
 4. dudi

  dudi Well-Known Member

  Kik ellen?Iraki meg szír erők ellen?Amint odatette a lábát egy nyugati haderő összeomlottak mint a kártyavár...Amikor az oroszok berendezkedtek a repterükön meg kellett tisztítaniuk a környező magaslatokat.Pár nap alatt végeztek azzal amivel a szírek hónapokig nem bírtak.Ez nem az oroszok reklámja ugyan ezt megcsinálta volna bármelyik modern nyugati haderő.Egymásközt úgy ahogy képesek háborúzgatni de amint olyannal találkoznak szembe akik értenek is hozzá kártyavárként omlanak össze.

  A csecsenek meg nem a vallást tették előre,nem az volt egy katona fokmérője,hogy mennyire hisz Allahban.Meg is lett az eredménye 94-ben.2000-ben már nem volt ez meg,nem is tartottak sokáig.
   
  fip7, fishbed and fedett_mókus like this.
 5. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Én azért az ISIS-t amíg nem vérzett ki, ha figyelembe vesszük hogy gyakorlatilag nem vagy alig voltak nehézfegyverei, komoly haderőnek tekintettem.
  Arra sem így emlékszem, hogy pillanatok alatt összeomlottak volna. Szépen lassan lettek felőrölve, néha még vissza is vettek településeket már az után is, hogy az oroszok megjöttek és ennek folyományaként már az amerikaiak is elkezdték kicsit látványosabban bombázni őket.
  A szíreket meg azért annyira ne becsüljük már le, bár megosztott és kivérzett mostanra az ország, vannak ott is olyan erők(Tigrisek), akik azért lehet rendet vágnának néhány mondjuk nem muszlim német zászlóalj közt szemtől szemben.
   
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  Semmit nem érnének egy német zászlóalj ellen.Dolgoztam németekkel és hidd el értenek hozzá.Nem olyan az egész hadsereg mint a politikai vezetése.
   
 7. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nekem a németek külföldi szerepléséről a legutolsó emlékem amit olvastam az az hogy Afrikában talán Maliban? valahol karbantartási hiányosságokra visszavezethető okból leugrott egy Tiger forgószárnya.

  Nyilván a németeknél is vannak kiváló szakemberek, de azért ez a semmit nem érnének szerintem elég erős kijelentés. Gyakorlatilag valós harci cselekmények közepette vannak évek óta, az biztos hogy harcedzettek, s az is hogy a szírek elit egysége, ahol szintén nem az alapján került valaki, hogy mennyire hisz Allahban. Nem azok a figurák, akiken a youtube-on röhögcsélünk többen mikor célzás nélkül fedezéket még hírből sem ismerő fejkendős palik eldurrogtatnak egy tárat/rakaszt fej feletti tartásban.
   
 8. Lator

  Lator Well-Known Member

 9. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Érdekes,hogy a Panhard AML-60 volt az első aknavető löveges jármű.Jol bevált,tornya rákerült a dél afrikai Ratelre,és a fejlesztett váétozata az AMX10Pre.Viszont azóta nem tudok róla,hogy aknavető löveget fejlesztenének a francik
   
 10. Lator

  Lator Well-Known Member

  Itt a 2R2M
  https://defense-update.com/20040220_tda2r2m.html
  Nem újkeletű dolog Úgy látszik elővették
  Lehet félreérték valamit, de mintha azt írná hogy képes mozgás közbeni pontos tüzelésre??
   
 11. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Viszont azt nem értem, hogy ha már huzagolják az aknavetőt, akkor miért nem teszik lehetővé, hogy lapos szögtartományban is lehessen használni?
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  Azért mert ez aknavető.
   
  Ocses likes this.
 13. Lator

  Lator Well-Known Member

  Talán mert nem látják szükségét? A hordozó platformok is áttervezésre kerülnének mert lapos direkt lövéshez torony kell. Nem tudom igazából
   
 14. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Igen, kéne egy torony, de ezt már a szovjeteknek is sikerült megcsinálni. Az AMOS nem tudom, hogy huzagolt-e, viszont azt is sikerült bepakolni egy toronyba.
  ???
   
 15. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  A NONA (meg a változatai) is aknavetők
   
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  Igen tudom.
   
 17. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Hát,forditóval elég nehéz megmondani.De nem hiszem.
  Aknavetőlöveg alatt a NONA/AMOS jellegű eszközöket értem,amik képessek közvetlen ásztázó jellegű tüzelésre.És az ilyen jellegű fegyverek első példánya a Panhard ALM-60.Még 1960ban készült,az algériai tapasztalatokra alapozva.[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
  Szóval az ilyen tipusú aknavetőtarackokat a franciák fejlesztették elöbb,bár manapság az oroszokhoz szokás kötni őket
   
 18. Lator

  Lator Well-Known Member

  "and the addition of a gyro stabiliser should result in accurate fire on the move out to maximum ranges" én ezt úgy értelmezem hogy mozgás közben lő egy gyrostabilizátor segítségével. Ha ez igaz akkor komoly szerkezet
   
 19. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Én tényleg nem értem ezeket a "kinyitom a lövészpáncélos tetejét és onnan tolom" elvű barkács megoldásokat.
  Drágának drága, mivel a teljes lövészpáncélost megveszed hozzá. A tető nyitásával elveszíted a védettséget. De legalább mobil.
  Ha már, akkor én inkább a spanyol pickupra szerelt megoldást preferálnám (Alakran), mint olcsóbb verziót.

  Vagy az AMV Nemo-t, ami valószínűleg a non plus ultra. (tudom, van lengyel is...)
  Asszem ennél jobb mobil aknavetős megoldást nem nagyon eszeltek ki eddig:

  A hajóról mozgásban leadott lövés meg....PFFF
   
 20. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Mert az elején az is volt. Az amerikaiak csinálták ezt Vietnámban az M113-al. Oldalról azért megmaradt a védelem, lépést tudott tartani a löbbi lövészpáncélossal és akár ki is lehetett szerelni a járműből és azon kívül is lehetett használni.
   

Ezen oldal megosztása