1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Minden ami Francia hadsereg

Diskurzus a(z) 'Egyéb, vegyes haditechnikai témák' témában - Lator által indítva @ 2017. október 15..

 1. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nem bántásból írom, de ha ezzel MOST kezdenek el foglalkozni, akkor nincsenek nagyon lemaradva, csak úgy kb. 20 évvel.
   
 2. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Itt azért mintha komolyabb valamiről lenne szó. Nem egészen értem mit érthetnek feltérképezés alatt, de valamilyen "big data" globális kapcsolati hálóról lehet szó.
   
 3. Lator

  Lator Well-Known Member

  :D egyetértek veled. Szerintem ez valami újabb dolog lehet mert azért ennyire nem lehetnek hülyék. De nem okoskodok bele mert ez k*vára kiesik az én tudáskörömből. Fordítóval talán jobban megérti a lényeget aki otthonosan mozog a témában.
   
  zsolti likes this.
 4. dudi

  dudi Well-Known Member

  De lehetnek ha az elmúlt 180 évből indulok ki.
   
 5. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nem szeretem a fordítót sajnos. Nem tudom mennyire működhet a franciát átváltani angolra, de a magyarra fordítás szerintem használhatatlan kb. minden főbb nyelvről.
   
 6. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Mondok egy példát (még az is lehet, hogy megtalálom a youtubon). Amerikai hírszerzés szokott matekeseknek felmérőt tartani és lehet ez valamilyen felvételi vizsga.
  Az egyik feladat az volt, hogy van egy közösségi oldal a maga sokmillió felhasználójával. Az egyik oldalon van mondkuk 5 terrorista a saját nevével és a kapcsolataival.
  A másik közösségi hálón (a maga felhasználóival) elbújt ugyanaz az 5 terrorista de hamis nevek alatt. A feladat, hogy találd meg a terroristákat.
  Hogy ezt meg lehessen oldani a valóságban is, gondolom elengedhetetlen, hogy minden közzöségi oldalt, fórumot, blogot stb. stb. feltérképez.
   
 7. Lator

  Lator Well-Known Member

  180 éve nem volt cybertér;)
   
 8. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Viszont voltak nagy elbaszások, most hirtelen a Maginot vonal ugrott be :p.
   
  fip7 likes this.
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem de anélkül is mindent elbasztak...
   
 10. Lator

  Lator Well-Known Member

  Igen voltak. Mint nagyon sok más országnak is. Manapság viszont elég jó a hadsereg
   
  zsolti likes this.
 11. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ennek nagyon örülök, komolyan!

  Jelenleg én úgy látom, Európa mivel a Britek inkább trójai falóként viselkedtek eddig is, ők inkább angolszász érdekeket képviseltek ÉS képviselnek jelenleg is(pl. Iráni olaj tanker lefoglalása hogy friss példát mondjak), a németek meg kb. sehol nincsenek, az egyetlen szereplő bizony Fr.o. aki miatt a kontinentális (véleményem szerint a valós) EU az érdekeit még képes valamennyire védeni, mivel a franciák esetében egy atomhatalomról beszélünk.

  Történelmi okokból általában nem rózsás a véleményünk a franciákról, de én azt gondolom ezt már el kéne engedünk, és belátni hogy HA az EU-ban gondolkodunk, jelenleg gazdaságilag fontos egy prosperáló Német gazdaság, ÉS katonailag egy ütőképes Francia atom ütőerővel is rendelkező ERŐS hadsereg.

  Én Francia párti vagyok, csak a jelenlegi vezetéseteket kéne már eltakarítani Macronostul a 'csába!
   
  rejsz felügyelő and HAndrás like this.
 12. dudi

  dudi Well-Known Member


  Őszintén szólva az elmúlt 10 évben nem nagyon derült ki NATO hadseregről az,hogy mennyire jó.Az oroszokat leszámítva mindenki csak pizsamsokat hajkurászik,bár ma már ők is csak azt csinálják de azért pár éve csak visszavették a Krímet meg egy két alkalommal átnéztek egy egy zászlóalj harccsoporttal Ukrajnába kisegíteni a felkelőket.
   
 13. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Az öböl háború óta mindenki kb. ilyen kisebb műveletekben van jelen maximum. Ott volt utoljára összhaderőnemi hadviselés, reguláris hadsereg és tömegesen jelen lévő nehéz fegyverzet ellen.

  Irán azért lehet a COIN-hoz szocializálódó hadvezetésnek már tudna mutatni újat/váratlant.
   
 14. Lator

  Lator Well-Known Member

  Nem voltak nagy erőpróbák a közelmúltban az biztos de mint mondják, hülyegyerekek saját kárán tanul. Itt volt hülyeség nem is kevés. A tapasztalat viszont gyűlik, az állomány egyre nagyobb része szagolt már puskaport, elég sok éles összfegyvernemi műveletre került sor mégha az Afrikában is volt. Értelmes átgondolt újítások vannak a levont következtetésekből kiindulva. Az állomány általában jó fizikai állapotban van, gondot fordítanak az egyre színvonalasabb elméleti és harcászati képzésre.Hogy lehetne e jobb? Igen lehetne. De rossznak sem mondanám. Legalábbis európai mércével
   
 15. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Biztos vagyok benne, hogy EU mércével nézve állva hagyja a németetket, olaszokat. A többiek meg sehogy sem egy liga velük. Ha a briteket sikerül már végre brexiteltetni, az egyetlen nemzetközi szinten is jegyzett haderő itt az EU-ban a Francia marad, szóval igen, közös érdekünk az hogy jegyzett is maradjon.
   
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem azt mondtam,hogy rossz azt mondtam,hogy nem tudjuk,hogy milyen mint ahogy egyik NATO tag sem tudja igazából.Ez természetes velejárója annak,hogy az elmúlt 20 évben csak pizsomásokat kergettek.
   
  zsolti likes this.
 17. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Törökök szereplésétől sincs senki hanyatt esve eddig Szíriában, pedig ugye a " második legerősebb" NATO haderő néven emlegetik őket sokszor.
   
 18. dudi

  dudi Well-Known Member

  A törökökről konkrétan kiderült,hogy szarok(bár nekem ez elég valószínű volt az Iszlám kultúrából adódóan).
   
 19. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  A fene tudja én azért ennyire nem látok bele feketén fehéren semmit.
  Nem a törökök mentek be, csak az általuk tolt szabadcsapatok, ha a török regulárisokat láttunk, azok csak legtöbbször csapdákba mentek bele, kaptak rajtaütéseket.
  Nem két hadigépezet ütközött meg.
   
 20. dudi

  dudi Well-Known Member

  Én csak azt írtam le ami a tapasztalat.Mondj egy Iszlám vallású népet/országot aki érdemben tudott modern hadviselést folytatni az elmúlt 50 évben.
   

Ezen oldal megosztása