Mistral LHD osztály (Franciaország)

Ha valaki részt vesz a hajó megtervezésében, akkor a pontos tervek alapján elég pontosan következtethet arra is amit nem mond el neki a megrendelő. Többek közt.

16-3864088-dsc-6841.jpg

16-3864088-dsc-6840.jpg

Makettek a Mistralok helyet.

Ugye nem gondolták komolyan (a tervezők). Ez nagyon csúnya XD

Nem csak, hogy kisebbnek tűnik, de kevesebb helikoptert is szállíthat a tervek szerint, ha jól tudom.

Oo topikból:
A "Priboj" 165m hosszú, 25m széles, 14000t, 8 Ka-52K vagy Ka-27 helikoptert hordozhat, 500 TGY-ost és 40-60 haditechnikai eszkozt szállíthat.

Nyilvánvalóan nem akarják visszafizetni a teljes összeget, ezért akarják egy részét - amit csak lehet - jó vastagon "lepapírozni" .. Kíváncsi lennék, mennyit kérnek a technológiai közreműködésért ...

Pont a technológiák miatt rendelték az oroszok a Mistralokat, mivel nem rendelkeznek 20 000-40 000 t hajók építési technológiájával. Ezeket a technológiákat saját dokk, hordozó építésénél akarták volna felhasználni. A szerzodésben az áll, hogy a teljes technológiát csak a 3. 4. Mistral megrendelése esetén adják át az oroszoknak a franciák(azokat már OO-ban építették volna) Jelenleg csak a tat rész építésének terveivel rendelkeznek.

Van még egy Mistral alternatíva(projekt). A "Lavina" már 24 000 t (nagyobb mint a Mistral)

1078754726.jpg

nagyobb mint a Mistral)

Több gépet nem fogad csak páncélozottabb:DDD

Ezzel elkezdődött a makett verseny:DDD

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
Van még egy Mistral alternatíva(projekt). A "Lavina" már 24 000 t (nagyobb mint a Mistral)

1078754726.jpg

Jól látom partra tud egyből kitenni csapatokat az orron keresztűl.
Ezek az oroszok mindig mindent máshogy akarnak csinálni mint a jól bevált.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
www.themoscowtimes.com/article.php?id=524001
"...The Lavina would have a range of 5,000 nautical miles
(more than 9,000 kilometers), a crew of 320 sailors
and room for 500 troops or 50 armored vehicles, the
source told RIA. Its hangars could hold 16 helicopters
and its well deck could store six landing craft, the
source said."

Az tény hogy az Oroszok, ha nem sürgeti ôket az idô - meg a végveszély- hajlamosak relatívan tekinteni az idôre. Pl az Ivan Green osztályon amennyit ültek, és csak idén adják át az elsôt. Viszont a most elkezdett példányt már két év alatt tervezik átadni.
A Mistral klónok illetve azok Orosz változatai már más tészta. A legyártott példányok saját részeit idôben leszállították. Már ennél az osztálytípusnál nagyobb számban állnak majd rendelkezésükre saját tapasztalat, és kiképzett szakemberek. Ezen még a Krím annektálása ( vagy éppen ki hogy hívja) is segít az ottani hajógyárakkal és szakemberekkel.
A kisebbik Mistral klónnal biztos nem lesz bajuk, itt még az Ivan Grennel kiszenvedett tapasztalatuk is segíteni fog nekik, és vélhetôen 4-5 év alatt lesz belôle megépített példányuk. A nagyobbik verzióval is elkészülhetnek addigra.
Van még egy tényezô ami segítheti ôket. Valószínûleg könnyen tudnak külföldi szakembereket- szakmunkásokat is szerezni. Mondhatni agyelszívás. Franciákat biztos..
És most még motivációjukat a geopolitikai körülmények is segítheik.
Még egy esemény van ami említésre méltó., és megyorsíthatja a Mistralok megvalósítását. A Kínaiakkal szerzôdést kötöttek légpárnás gyártására a Krími hajógyárban. Ez elôrevetíthet egy átfogóbb gyártási együttmûködést..

"A Dassault Systèmes segítene az orosz Mistral megtervezésében"
Jó nagy trollok ezek a franciák.

Nem igazán értem, miben akar a Dassault segíteni pontosan... Vagy egy kereskedelmi termékcsomaguk (CATIA, stb.), amit bárki megvásárolhat (vagy letorrentezhet, ha nincs "kedve" dollártízezreket fizetni munkaállomás/géplicencenként), aztán tervezhet vele orrba-szájba.

Tényleg könnyen le lehet szedni torrentről, kicsit meglepődtem, hogy ennyi patch is megvan hozza. Ezért nem fognak fizetni szerintem.

wolfram,joker:
CATIA haditengerészeti plug-in nem hiszem, hogy fent van kínai torrenteken. Gondolom igen védett csomagról beszélhetünk. Hasonló még jenkiknek van Pro Engineerhez.

A demo képek alapján repülőt meg autót lehet vele tervezni, hogy mennyire részletekbe menően és hogy mit tudsz lemodelezni vele azt nem tudom. De ha személyszállítót tudsz, akkor valószínűleg vadászgépet vagy hajót is. És nem kellett kínai torrentig menni, magyar torrentoldalon kaptam meg 5 másodperc alatt, sok sok frissítésével együtt amikből a legújabb alig pár napos-hetes.