MT-LB

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 038
78 456
113
Arra lennék kíváncsi, hogy azok sima régi full analóg mondjuk valami naszád tornyok vagy valami éjjellátó, tűzvezető rendszer satöbbi van-e benne.
Be is karikáztam neked:
Fq-YSfchhhj-ZWIAIoyv-T.jpg

Ansichten-2-M-3.jpg

let-lt-s.jpg
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 833
15 087
113

Szerintem látták ezt a videót:Amúgy pár éve amikor ment a szokásos 5letelés, hogy milyen eszközökkel kéne világverő sereget csinálni az MH-ból, ott is többször felvetettem, hogy egy csúcsgép mellé - ez lett végül a Hiúz/Lynx - kelleni fog egy tömegesen gyártható öszvér, valami, ami a II. vh-s M3/Hanomag mai udóda.

Az oroszoknál erre a feladatra az MT-LB a legalkalmasabb - én az MH-nak egy új tervezésű féllánctalpast tudnék elképzelni.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 528
121 333
113
Az oroszoknál erre a feladatra az MT-LB a legalkalmasabb - én az MH-nak egy új tervezésű féllánctalpast tudnék elképzelni.
A féllánctalpas hajtás mint olyan teljesen megbukott a 6x6 vagy 8x8 gumikerekesekhez képest. Egy spanol cég próbálkozott a 70-es években eggyel amit megpróbáltak több országban is eladni és jól elvérzett.
Én leginkább egy olcsóbb törölk 8x8-at vagy 6x6-ot tudnék ilyen szerepkörben elképzelni.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Honnan ban nekik sok ilyen tornyuk?
Hogy mennyi van azt csak ők tudják , de mi a sok ? Ha egy viszonylag egyszerű módszerrel csak 20 db ilyet készítenek amiket fillérekből lehet üzemeltetni is jó ! A valós használhatósága meg majd kiderül ! Azért ezt megnézném egy AK630-al is 500-2000 lövés / perc a géptestbe meg vagy 1500 db lőszer !
 
 • Tetszik
 • Imádom
Reactions: fip7 and LMzek 2.0

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
"Az NVO zónában nagyszámú MT-LB jelent meg rá épített 2M-3M hajóalapú légvédelmi ágyúval.
Mint kiderült, nem egyedi kézműves, hanem inkább sorozatgyártású járművekről van szó, amelyekkel az NWO zóna ellátása meglehetősen aktív. Az orosz internetes forrásokon felvételek jelentek meg egy echelonról(?) hasonló telepítésekkel, valamint az MT-LB ugyanazokkal a tornyokkal egy parkolóban valahol az NVO zóna területén.
Az MT-LB alapgépként való választása a legelfogadhatóbb lehetőség a terepjáró képessége miatt. Általánosságban elmondható, hogy nem ez az első alkalom, hogy az MT-LB-t alapalvázként használják különféle, tüzérségi és egyéb célokra egyaránt. A haditengerészeti fegyvertartó toronyként való választása kétértelmű. Az NVO zónában tartózkodó katonaság azonban azt mondja, hogy a jármű megfelelő, az ötlet jó.
A 2M-3M tüzérségi tartót az 1950-es évek elején fejlesztették ki kishajók önvédelmi eszközeként. Két 25 mm-es M-110-es géppuska tüzelési sebessége csövenként 270-300 lövés percenként. A földi célok megsemmisítésének hatótávolsága legfeljebb 3 km, magassági - 2,8 km."

Videó a linken: