Én legutóbb pont azt olvastam, hogy az olaszok kategorikusan elutasították az ASTER 30/SAMP-T átadását, mert hogy hirtelen a jobboldali fordulat után rájöttek, hogy az amúgy kurva drága és high tech rendszerből nekik sincs elég, amennyi kéne. Vannak erős kételyeim azzal kapcsolatban, hogy a Meloni kormány majd a saját biztonsága csökkentése mellett is ezzel fogja kitömni az ukránokat...Aster 30 SAMP/T rendszer átadásáról már tárgyalnak...
Egy NASAMS rendszer (üteg) két másodpercenként tud rakétát indítani a Sentnel radar által követett max. 60 célra. Ha három indító van, akkor egy rendszer 18 cél nagyjából egyidejű támadására képes. Nem lehetetlen túl terhelni, de az ért nem is könnyű, mert nem csak NASAMS-szel védekeznek.
Amúgy az való igaz, hogy nem túl gazdaságos a drónokra ezzel lövöldözni, gépágyús és lézeres rendszerek költség hatékonyabbak ezek ellen.
Mert az ukránok hülyék hozzá hogy megtanulják?!
Konkrétan a sokkal kevésbé automatizált szovjet rendszerekkel is elboldogulnak akkor miért ne tudnák kezelni a nyugatiakat?
Ja, azzal kapcsolatban hogy nem tudják megtanulni kezelni, idővel biztos meg tudnák, csak sanszosan nem bíznak rájuk ilyen szinten high-end HT-t a nyugatiak, gondolom az USA sem szeretné azt látni, hogy másnap fent vannak a dark-weben az L-200 pick upok, meg az NLAW-ok mellett eladó sorban. Nem hülyeségből van ott az a sok amcsi felügyelő még az ettől jelentéktelenebb szarokra is vigyázni, ez mellett ott lesznek szoros emberfogásban. Ha meg ott kell lenniük, hát ők rögtön ki is vannak képezve rá, gondolom lehet jobbak is mint az ukránok valaha lesznek, én csak továbbgondoltam .
Tele vannak nyugati zsoldosokkal lássuk be még lövész szinten is, engem fogalmazzunk úgy, marhára meglepne ha nem nyugatiak kezelnék majd legalább részben, abban meg ne dumáljunk mellé, én 100%-ban biztos vagyok, nyugati felügyelet mellett fogják használni.