NATO Days - Ostrava (Csehország)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

M

molnibalage

Guest
Na, egy videó is kész, a tesztközönség pozitívan fogadta. :)
Az a videó egy rövid zenés cucc, de lehet hogy a demókból összevágok egy hosszabbat is. A bibi az, hogy nehéz kamerázni és most nem sikerült egyetlen demóról sem annyira sok és jó egybefüggő anyagot lőni, amivel összerakható lenne egy olyan videó, mint 2014-ben...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Szóval amolyan cuvée videó lenne, ha csinálnék egy hosszabbat is. :)

• Tetszik
Reactions: fishbed
M

molnibalage

Guest
Hétvégi kiadás nem biztos, hogy lesz, de a lektoroknak minimum ki fog menni az anyag. Hosszabb lett, mint a 2012-es beszámoló. ;)

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 726
84 295
113
Na, cirka kétszer hosszabb lett úgy, hogy egy rakás dologra már nem emlékeztem fejből. ;)

??? Akkor olyan lesz benne leírva amit a lektoraid mondanak utólag, nem az, amit a pilóták és a földi kiszolgálók mondtak neked Ostravában a helyszínen?

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 137
9 757
113
Melyik nap menjen ki?
Még a hétvége előtt, vagy legyen szombati anyag? :)

M

molnibalage

Guest

M

molnibalage

Guest

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 735
13 485
113
Molni!
Tőlem kapsz egy hatalmas lájkot ezért a beszámolóért!
Ezer köszönet érte!

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 431
86 575
113
Molni tőlem egy hatalmas BANN-t kapsz addig amíg legalább annyit nem beszélsz a Leopard személyzettel mint a B-1B-pilótával!!!! ;)
A viccet félretéve nagyon jó írás(10/10) és mindig öröm számomra ha nem csak prospektusokból tudunk meg infót a gépekről hanem azoktól is akik használják(és lám volt olyan képesség ami a prospektusok alapján nem egészen úgy kéne hogy legyen).

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 862
4 288
113
Köszi molni! :)

Az NSA-s rész komoly! Jól nekik eshettél. :D

A B-1B-nek és annak, hogy sikerült ennyi infót megtudnod róla, külön örülök, mert érdekel a típus.

"Először is engem az lepett meg, hogy a gép M1.2 csúcssebessége – legalábbis az alezredes ezt mondta – csakis a szívócsatornába utólag beszerelt radar keresztmetszetet csökkentő terelő elemek miatt van. Ha azokat kiszerelnék, a gépek ma is képesek lennének az M2.0 sebességre."

Ez sejthető volt más forrásokból is (hogy csupán ennyi a különbség a B-1A-hoz képest), de akkor így már vehetjük kvázi bizonyosságnak. Tehát a gép némi szerelgetés után (újra) pariban lenne a Tu-160-nal max. repsebességben.

Amit még megkérdezhettél volna a magyar Gripen-pilótától, hogy az AIM-120-akkal mi a helyzet? Létezik-e az a legendás hardverelem, ami nélkül használhatatlanok és, ha igen, akkor itthon tárolják-e azokat, vagy legalább Európában, vagy az USA-ban? Bár sejtem, ha tényleg létezik, akkor erről nem nagyon beszélhetnek, de egy próbát megérne.

• Tetszik
Reactions: sirdavegd
M

molnibalage

Guest
Köszi molni! :)
Amit még megkérdezhettél volna a magyar Gripen-pilótától, hogy az AIM-120-akkal mi a helyzet? Létezik-e az a legendás hardverelem, ami nélkül használhatatlanok és, ha igen, akkor itthon tárolják-e azokat, vagy legalább Európában, vagy az USA-ban? Bár sejtem, ha tényleg létezik, akkor erről nem nagyon beszélhetnek, de egy próbát megérne.
Totál elfelejtettem ezt megkérdezni. Ezért kellene lista.

A nagy beharangozó után több új információra számítottam :(
Az örök elégedetlen... :)

Ennyire emlékeztem vissza fejből, meg ami bizonytalan volt, azt nem tettem bele.

Rommel28

Active Member
2010. április 19.
115
54
28
Ennyi, meg ilyen részletes kérdések után tuti felkerültél a GRU gyanúsak listájára. :D

Az aktív csalik kapcsán azt nem értem, hogyha nem lehet visszahúzni, ugye alapból ilyen a BriteCloud, akkor maga a berendezés normál használat mellett is az ellenség kezébe kerülhet. Így elég könnyen ki lehet találni hogy működik és lehet rá fejleszteni a ECCM-t. Ez nem gáz így?

A B-1 forgótárát ki lehet szerelni, hogy egy nagy dögöt rakjanak a helyére, pl MOP?