NA közben megtaláltam a Buderus ágyúcső szabadalmát, tehát ezt használják. Szerintem menni fog itthon is, ezt a kohászok látni fogják az új technika bevezetésénél, hogy erre képesek lesznek e. Úgy hogy 1-2 éven belül ez ki fog derülni a szakmai körökben, hogy terveznek e ilyesmit.
Volt egy cikk az RM lövegcső gyártásáról. Elmondásuk szerint nagyon speciális alapanyagra (ötvözetre) van szükségük a csőgyártáshoz amit egyetlen helyről szereznek be: Buderustól. Egy 155-ös löveg cső több mint 6 hónapon át készül, mert sokat kell pihentetni az anyagot.
Szóval ez a lövegcső gyártás nem olyan egyszerű műfaj. Egyébként meg évente 100-200 csőre lehet igény legfeljebb német haditechnikához, azt meg szerintem a Németországban is le tudják gyártani. Nem hiszem hogy kell az RM-nek további lövegcső-gyártó kapacitás...
A leírás alapján törekednek az irányított kristályosodásra/egykristály létrehozására.
Hajtómű gyártásban 40+ éves technológia. Ettől függetlenül nem olcsó, és a gyakorlatban nem olyan könnyű megcsinálni.
Az alapanyag ESR acélnak tűnik. Ugyanis nagyon minimális szennyezőkkel dolgozik.
De ezt a témát igazából Ozy tudná profi módon megszakérteni.