Arcpirító,hogy nem képesek a saját oligarcháink egy ilyet megvenni,é üzemeltetni,az állam meg ellátni megrendelésekkel ,botrány.
Ahogy az is, hogy annó külföldi kézbe kerülhetett.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha átvennénk esélyünk se lenne a piacra kimenni, azonnal kiszorítanának a kínaiak meg az indiaiak. Így egyszerűbb ha beengedjük őket szövetségesként.Arcpirító,hogy nem képesek a saját oligarcháink egy ilyet megvenni,é üzemeltetni,az állam meg ellátni megrendelésekkel ,botrány.
Ha átvennénk esélyünk se lenne a piacra kimenni, azonnal kiszorítanának a kínaiak meg az indiaiak. Így egyszerűbb ha beengedjük őket szövetségesként.
A Kínai acéllal szinte lehetetlen versenyezni. Évek óta hozzánk is a gyárba az öntvények Kínából meg Koreából jönnek. A ThyssenKrupp is évek óta árulja az acél üzletágát de kutyának nem kell:Nem őszinte a mosolyom....
A kokszolo megmarad (az egyik) , de nem saját célra termel, hanem eladásra. Nagy az igény rá, vasöntödék viszik mint a cukrot.Ebben az a nagyon jó technológiai fejlődés hogy nem probléma a leállás mert nincs kokszosító rész amit ha leállítanak összeomlik. Na meg nem kell hozzá szén (olyan nagy mennyiségben) csak áram. Azért ez egy jobb technológia sokkal sok előnnyel.
meg kurva nagy beruházási igénnyel..... no és megfelelő helyi szakember gárdával, mert az elmúlt 5-10 bizonytalan év miatt k.va sokan leléptek és főleg a mobilisabb, fiatalabb gárdából..... (van ismeretségem, mert volt osztálytársam a meleghengersor üzemvezetője, mérnök kollégám meg onnan menekült ide Fehérvárra)..... szóval optimista vagy, de a körülmények erre az átállásra nagyon nem egyszerűek....Ebben az a nagyon jó technológiai fejlődés hogy nem probléma a leállás mert nincs kokszosító rész amit ha leállítanak összeomlik. Na meg nem kell hozzá szén (olyan nagy mennyiségben) csak áram. Azért ez egy jobb technológia sokkal sok előnnyel.
Ez utóbbi pedig pontosan mit jelent? Milyen autóipari beszállításra lesz alkalmas?A kokszolo megmarad (az egyik) , de nem saját célra termel, hanem eladásra. Nagy az igény rá, vasöntödék viszik mint a cukrot.
A folyékony fázis jó része megszűnik, vele együtt a tömörítőmű is (zsugorító, de hagyjuk.. )
Marad a FAM (folyamatos acélöntő mű) és azt szolgálja ki majd az új elektro (ívfényes) kemence (ék).
Kinai gyártás, jövőre megjöhet.
A kohókat bontják, úgy is csak az egyik megy " takarék lángon" a másik meg teljesen tropa.
Igazából ami megy az is kuka gyakorlatilag.
Amit bontanak az megy az elektro kemencékbe mint hulladék.
Lesz bőven anyag.
Cél az autóipar, IATF 16949 tanúsítás.
Hidegen hengerelt lemez présüzemekhez.Ez utóbbi pedig pontosan mit jelent? Milyen autóipari beszállításra lesz alkalmas?
Az új elektrokemencét már meg is rendelték? Mert a sajtóban csak azt írták, hogy tárgyalnak róla. Azt tudod, hogy mekkora lesz a kapacitása? 150 tonnából elég komoly kapacitást ki lehet hozni. Vagy lehet hogy kettő lesz?A kokszolo megmarad (az egyik) , de nem saját célra termel, hanem eladásra. Nagy az igény rá, vasöntödék viszik mint a cukrot.
A folyékony fázis jó része megszűnik, vele együtt a tömörítőmű is (zsugorító, de hagyjuk.. )
Marad a FAM (folyamatos acélöntő mű) és azt szolgálja ki majd az új elektro (ívfényes) kemence (ék).
Kinai gyártás, jövőre megjöhet.
A kohókat bontják, úgy is csak az egyik megy " takarék lángon" a másik meg teljesen tropa.
Igazából ami megy az is kuka gyakorlatilag.
Amit bontanak az megy az elektro kemencékbe mint hulladék.
Lesz bőven anyag.
Cél az autóipar, IATF 16949 tanúsítás.
Hja kérem, ahhoz szakértelem kéne...Arcpirító,hogy nem képesek a saját oligarcháink egy ilyet megvenni,é üzemeltetni,az állam meg ellátni megrendelésekkel ,botrány.
A beruházás már lebeszélt dolog a kínaiakkal meg az indiaiakkal. Én is beszéltem kohász volt szobatársakkal, örülnek neki végre acélban is lesz itthon normális technikai színvonalon lévő cég. Szerintem e miatt sokan fognak vissza is menni meg maradni is dunaújvárosban.meg kurva nagy beruházási igénnyel..... no és megfelelő helyi szakember gárdával, mert az elmúlt 5-10 bizonytalan év miatt k.va sokan leléptek és főleg a mobilisabb, fiatalabb gárdából..... (van ismeretségem, mert volt osztálytársam a meleghengersor üzemvezetője, mérnök kollégám meg onnan menekült ide Fehérvárra)..... szóval optimista vagy, de a körülmények erre az átállásra nagyon nem egyszerűek....
Kohászat szobatársak...?A beruházás már lebeszélt dolog a kínaiakkal meg az indiaiakkal. Én is beszéltem kohász volt szobatársakkal, örülnek neki végre acélban is lesz itthon normális technikai színvonalon lévő cég. Szerintem e miatt sokan fognak vissza is menni meg maradni is dunaújvárosban.
MiskolcKohászat szobatársak...?
Újváros vagy Miskolc?
Jó Szerencsét! mikor?Jó szerencsét!
Én itt is ott is...kohászként..
Van egy kemence amit a kínaiak másnak gyártottak, de mégsem kell.Az új elektrokemencét már meg is rendelték? Mert a sajtóban csak azt írták, hogy tárgyalnak róla. Azt tudod, hogy mekkora lesz a kapacitása? 150 tonnából elég komoly kapacitást ki lehet hozni. Vagy lehet hogy kettő lesz?
Egy 150 tonnás kemencéről volt szó a hírekben. Egy ekkora modern UHP kemence évi 1-1,5 millió tonna acélt tud előállítani. Már ekkora kapacitáshoz kérdés hogy honnan lesz alapanyag, kétszer ekkorához meg pláne. Erről van infód, hogy ezt hogyan gondolják?Van egy kemence amit a kínaiak másnak gyártottak, de mégsem kell.
Az indiánok ezt stoppolták le a Vajműnek.
Terveznek egy másodikat is, mert a FAM hoz kell az acél...
Jó kérdés. Én azt hallottam vagy olvastam valahol, hogy a hulladékból. Nem viszik el az olaszok, hanem itt lesz feldolgozva. Ha van valakinek infója, akkor jöhet.Egy 150 tonnás kemencéről volt szó a hírekben. Egy ekkora modern UHP kemence évi 1-1,5 millió tonna acélt tud előállítani. Már ekkora kapacitáshoz kérdés hogy honnan lesz alapanyag, kétszer ekkorához meg pláne. Erről van infód, hogy ezt hogyan gondolják?
Az elektrokemencék általában hulladék vasból dolgoznak. Kérdés hogy van-e Magyarországon elég belőle.Jó kérdés. Én azt hallottam vagy olvastam valahol, hogy a hulladékból. Nem viszik el az olaszok, hanem itt lesz feldolgozva. Ha van valakinek infója, akkor jöhet.
Egy 150 tonnás kemencéről volt szó a hírekben. Egy ekkora modern UHP kemence évi 1-1,5 millió tonna acélt tud előállítani. Már ekkora kapacitáshoz kérdés hogy honnan lesz alapanyag, kétszer ekkorához meg pláne. Erről van infód, hogy ezt hogyan gondolják?