M
molnibalage
Guest
Itt meg a hadsereg és haderő szavak jelentése van összekeverve.Egyébként eszembe jutott még egy dolog.
Ki rendelkezik a világ legerősebb hadseregével?
Tudjuk a választ: USA.
Övék a globális katonai fölény, full erőprojekció, katonai büdzsé, etc, ezek is szinte alap axiómák mostanra.
De!
Azt is tudjuk - erről én is írtam már nem egyszer - hogy regionális szinten nem érvényesül az amerikai katonai fölény, lásd pl. Kelet-Európa vagy a dél-kelet ázsiai térség. De rámehetnénk a strat atomarzenál kérdésére, meg a nagyléptékű szárazföldi összfegyvernemi hadviselésre is, meg a belső társadalmi megosztottság/homogenitás kérdéskörére, meg még millió egyéb részletre.
Ennek ellenére mégis ők az No1 katonai nagyhatalom jelen idő szerint a világon.
Pedig milyen sok összetevője is van a dolognak, ugye?!
Sokkal több, mint a légvédelem kérdésének!
Szóval ha igazatok lenne az előző vitában, akkor ezen logika alapján a fenti kijelentés el sem hangozhatna, hiszen ostobaság lenne.
Igazam van?
A PAC-3 a rakéta típusa tudtommal, nem a rendszer neve. Az a kis rakéta. A MSE és CRI a megmaradó rakéta típusok a PAC-3 mellett.még szerencse, hogy most légvédelmi rakétákról beszélünk....
És ezek hány%-át is teszik ki az orosz area denial rendszerek rakétaszámának?? Csak mert a Patriot Pac3/Pac3 MSE/Aster 30/Nasams/Camm rendszerek összes rakétája ARH
és ennek mihez mi köze? annyit írtam, hogy a nyugati lérak rendszerek már mind ARH-sok...
egyébként meg csak 1 kérdés: nemrég volt a bejelentés, hogy a következő években a Type 45-sök kapnak az orrukba 24 darab Camm indítót a meglévő 48 darab mindegyikébe meg megy az Aster 30 block 1 nt...
melyik orosz hajónak lesz hasonló légvédelmi képessége?